piątek, 2 listopada 2018

Iossi aksamitna róża krem regenerująco nawilżający z acerolą różą i algami


Iossi aksamitna róża krem regenerująco nawilżający z acerolą różą i algami

Iossi aksamitna róża krem regenerująco nawilżający z acerolą różą i algami krem po którym skóra jest aksamitnie gładka i mocno nawilżona. Jest połączeniem pięknego zapachu który działa energetyzująco i relaksująco oraz przeciwzmarszczkowego działania. Został opracowany, aby wspierać naturalną regenerację Twojej skóry, a jednocześnie zredukować drobne linie i zmarszczki.
·        Ekstrakt z aceroli działa przeciwutleniająco i rozjaśniająco.
·        Ekstrakt z algi brunatnej to biotechnologiczny składnik aktywny który zwiększa syntezę i sieciowanie kolagenu i elastyny. Zmniejsza objętość i powierzchnię zmarszczek.
·        Ekstrakt z bambusa nawilża i daje uczucie miękkiej i gładkiej skóry.
·        Olej z szałwi hiszpańskiej (Chia) dzięki 60% stężeniu kwasu Omega-3 poprawia elastyczność.
·        Olejek z kadzidłowca usuwa objawy starzenia się skóry.
·        Lanolina działa nawilżająco i przeciwzmarszczkowo.
·        Masło shea bogate w witaminy A i E sprawia że skóra po jego zastosowaniu jest gładka i pokryta zabezpieczającym lipidowym filmem.
·        Olej z kiełków pszenicy jest bogaty w Niezbędne Nienasycone Kwasy Tłuszczowe, zawiera naturalne przeciwutleniacze neutralizujące działanie wolnych rodników.

Sposób użycia: niewielką ilość kremu nanieś na oczyszczoną skórę twarzy i szyi, omijając okolice oczu. Delikatnie wmasuj lub wklep, zamknij oczy i ciesz się przez chwilę jego niezwykłym zapachem.

Iossi aksamitna róża krem regenerująco nawilżający z acerolą różą i algamiAnaliza składu:

Aqua- woda

Rosa Damascena Flower Water*- woda różana, działa tonizująco i odżywczo. Regeneruje zmęczoną i dojrzałą cerę, przywracając jej naturalny blask. Głęboko oczyszcza, zmniejszając zmiany trądzikowe a także rozjaśnia cerę. Uelastycznia naskórek widocznie wygładza a także doskonale nawilża. Po naniesieniu na włosy sprawia, że staja się one bardziej elastyczne, zregenerowane i odżywione. Z wody różanej można przygotowywać okłady na zmęczone powieki i zaczerwienione spojówki. Skutecznie łagodzi podrażnienia oczu, dodaje im blasku. Jej zapach ma właściwości aroma-terapeutyczne i poprawia samopoczucie.

Acerola Cherry Ferment- bioferment z aceroli, jest owocem o wyjątkowo dużej zawartości witaminy C, zawiera jej ponad 60-krotnie więcej niż owoc pomarańczy. Produkt biofermentacji przez bakterie kwasu mlekowego (Lactobacillus) owocu aceroli znajduje zastosowanie w kosmetykach o działaniu anty-aging. Bioferment rozjaśnia skórę, działa przeciwutleniająco, przeciwzapalnie, nawilżająco, wygładzająco. Surowiec polecany jest także do zastosowania w kosmetykach do pielęgnacji cery naczynkowej i z trądzikiem różowatym. 

Simmondsia Chinensis Seed Oil*- wosk jojoba, emolient półtłusty.  chroni przed czynnikami zewnętrznymi takimi, jak wiatr, mróz, klimatyzowane pomieszczenia i zapobiega odparowywaniu wilgoci. Składnik wykazuje działanie łagodzące, uelastyczniające, wzmacniające cement międzykomórkowy skóry, zmiękczające, natłuszczające i lekko nawilżające. Stosowany w różnego rodzaju kosmetykach pielęgnacyjnych, nawilżających, odżywczych, ujędrniających do twarzy, ciała i włosów, regenerujących, do każdego typu skóry. Na włosy działa wzmacniająco i pogrubiająco, a także nabłyszcza je i pomaga w likwidacji łupieżu. Rekomendowany w kosmetykach dla kobiet w ciąży, zapobiega powstawaniu rozstępów. 

Arundinaria Gigantea Ferment Filtrate- naturalny ferment bambusa

Glycerine*- silnie hydrofilowa i higroskopijna substancja nawilżająca. Ma zdolność przenikania przez warstwę rogową naskórka, pełni rolę promotora, pomaga substancjom aktywnym przedostać się w głąb skóry, zarazem jest humektantem i delikatnym konserwantem, skutecznym zwłaszcza w kosmetykach z dużą ilością wody. Ma właściwości homogenizowania składników kosmetycznych. Łagodzi podrażnienia, przyspiesza regenerację uszkodzonej skóry, wygładza zmarszczki, zmiękcza naskórek, likwiduje zrogowacenia, kosmetyki z dużą jej zawartością, zwykle są nieco lepkie na skórze. Nie powoduje alergii.
Iossi aksamitna róża krem regenerująco nawilżający z acerolą różą i algami
Salvia Hispanica (Chia) Seed Oil- olej z nasion chia, Nie pachnący olej roślinny, którego nasiona stanowią bogate źródło kwasów tłuszczowych, w tym omega-3 (jako kwas alfa-linolowy) oraz nienasyconych kwasów tłuszczowych, kwasów linolenowych i palmitynowych. 
Olej z nasion Chia jest również bogatym źródłem kwasów fenolowych i izoflawonów, dwóch silnych źródeł przeciwutleniaczy. 

Butyrospermum Parkii Butter*- masło shea, naturalny tłuszcz o barwie żółtej lub w kolorze kości słoniowej, otrzymywany z owoców (orzechów) afrykańskiego drzewa Vitellaria paradoxa (masłosz Parka). Emolient tzw. tłusty. Jeśli jest stosowany na skórę w stanie czystym, może być komedogenny, czyli sprzyjać powstawaniu zaskórników. Zastosowany w preparatach do pielęgnacji skóry i włosów tworzy na powierzchni warstwę okluzyjną (film), która zapobiega nadmiernemu odparowywaniu wody z powierzchni (jest to pośrednie działanie nawilżające), przez co kondycjonuje, czyli zmiękcza i wygładza skórę i włosy. Nadaje połysk. Wykazuje działanie regenerujące

Squalane- skwalan, tłusty emolient. jest zaliczany do lekkich olejków, które szybko wnikają w skórę, bez pozostawiania poczucia tłustości, spotykanej przy niektórych olejach roślinnych. Skwalan to również antyoksydant, chroniący lipidowe struktury skóry przed utlenianiem i wolnymi rodnikami. Działa nawilżająco, wzmacnia naturalną barierę lipidową skóry, lekko natłuszcza. Jest on polecany w produktach przeciwzmarszczkowych, dla cer dojrzałych, które utraciły naturalną zawartość skwalenu. Posiada również właściwości gojące drobne uszkodzenia skóry i stany zapalne. Ważną funkcją skwalanu jest zwiększanie transportu składników aktywnych w głąb skóry. Skwalan jako drobna cząsteczka dobrze penetruje do głębszych warstw skóry i stanowi bardzo dobry nośnik dla składników biologicznie aktywnych rozpuszczalnych w tłuszczach. Skwalan utrwala również zapachy. Zaliczany do składników nisko komedogennych (nie zatykających pory).

Cetearyl Olivate- ester alkoholu cetearylowego i kwasów tłuszczowych pochodzących z oliwy z oliwek. Pochodzi w postaci wosku.  pomaga mieszać składniki razem w roztworach kosmetycznych, zwykle tych o właściwościach nawilżających. Pomaga zmiękczyć skórę i włosy, a produkty zapewniają gładkie i luksusowe uczucie. Jest najczęściej stosowany w połączeniu z sorbitan olivate, a ta mieszanka najczęściej pojawia się jako Olivem 1000 na liście składników. Składnik ten można znaleźć w kilku produktach do pielęgnacji ciała, takich jak nawilżający balsam twarzy, odżywka, leczenie przeciwzmarszczkowe, krem ​​do opalania, krem ​​do golenia, krem ​​do oczu, błyszczyk, środek czyszczący, fader skóry, bliznowacenie i balsam do ciała. 
Iossi aksamitna róża krem regenerująco nawilżający z acerolą różą i algami
Triticum Vulgare Germ Oil- olej z kiełków pszenicy.Jego zastosowanie na skórę i włosy jest niezwykle uniwersalne. Pozyskuje się go z samego wnętrza ziaren, dlatego zachowuje swoje cenne właściwości i bogactwo ponad 20 różnych składników odżywczych, które aktywnie wspierają skórę, by wyglądała zdrowo i na zadbaną. Olejek z kiełków pszenicy posiada zdolności przeciwstarzeniowe, które pomagają zmiękczyć i nawilżyć skórę. Cechy naturalnego olejku sprawiają, że kosmetyki z pszenicą są bardzo wszechstronne ponieważ u osób z suchą skórą przywrócą nawilżenie, ale bez zbędnego błysku. Składnik ten sprawdza się również na włosach suchych i tłustych, ponieważ pszenica dobrze nawilża i reguluje poziom wydzielania sebum.

Caprylic/Capric Trygliceryde- trigliceryd kaprylowo-kaprynowy, substancja otrzymywana z naturalnego kwasu tłuszczowego (oleju kokosowego) i glicerydu. Zastosowany w preparatach do pielęgnacji skóry i włosów tworzy na powierzchni warstwę okluzyjną (film), która zapobiega nadmiernemu odparowywaniu wody z powierzchni (jest to pośrednie działanie nawilżające), przez co kondycjonuje, czyli zmiękcza i wygładza skórę i włosy. Doskonała naturalna roślinna substancja zmiękczająca i ułatwiająca rozpuszczanie.

Betain- naturalna betaina to aminokwas otrzymywany z buraka cukrowego, będący pochodną glicyny. To krystalicznych biały proszek o bardzo higroskopijnych właściwościach, mający zdolność ochrony błon komórkowych. Wykazuje działanie silnie nawilżające, łagodzi drażniące działanie detergentów oraz zwiększa objętość włosów, dlatego stanowi idealny dodatek do produktów myjących (szampony, odżywki do włosów, emulsje myjące, płyny micelarne, płyny do higieny intymnej).
Zastosowana w kremach w wyższych stężeniach działa przeciwstarzeniowo, przeciwzmarszczkowo, nawilżająco oraz łagodzi podrażnienia i zaczerwienienia skóry. Bardzo dobrze ją nawilża i zmniejsza uczucie lepkości a także ułatwia rozprowadzanie kosmetyku.
Betaina idealnie łączy się z wodą i produktami podobnymi do niej, dodana do produktów myjących powoduje powstanie piany objętościowej i trwałej piany, co stanowi alternatywę dla osób chcących ograniczyć stosowanie detergentów.
Naturalna betaina to zupełnie inny produkt niż detergent cocamidopropyl betain, mający zastosowanie jako składnik środków myjących.

Cetyl Alcohol- niejonowa substancja powierzchniowo czynna. Emolient tłusty, substancja filmotwórcza. Nierozpuszczalna w wodzie, rozpuszczalna w tłuszczach. Jest składnikiem konsystencjotwórczym kremów, mleczek, odżywek włosowych, zagęszcza, a także wpływa na właściwości aplikacyjne produktu, poprawia rozprowadzanie, daje poślizg oraz może wspomagać spienianie. Tworzy okluzyjny film na skórze i włosach, który działa natłuszczająco, zmiękczająco, kondycjonująco i ochronnie, zapobiega odparowywaniu wilgoci.

C13-15 Alkane (emolient z trzciny cukrowej)- działa nawilżająco, wzmacnia naturalną barierę lipidową skóry, lekko natłuszcza.
Iossi aksamitna róża krem regenerująco nawilżający z acerolą różą i algami
Lanolin- emolient otrzymywany z lanoliny, jest również emulgatorem. To naturalny wosk zwierzęcy powstały w trakcie czyszczenia owczej wełny. Ta naturalna substancja od dawna wykorzystywana jest z powodzeniem m.in. w przemyśle farmaceutycznym i kosmetycznym. Stosowany w preparatach do pielęgnacji skóry twarzy i włosów , na skórze tworzy warstwę ochronną która zapobiega nadmiernemu odparowywaniu wody z powierzchni, dając tym samym pośrednie działanie nawilżające.
Właściwości lanoliny:
zapobiega łupieżowi,
nadaje wodoodporność,
nadaje włosom elastyczność,
pomocna w walce z łuszczycą,
wzmacnia funkcje ochronne naskórka,
nie podrażnia i nie powoduje alergii,
nawilża szorstką i spierzchniętą skórę,
wzmacnia połysk i intensywność kolorów,
zmniejsza odparowywanie wody z naskórka,
widocznie wygładza, ujędrnia i uelastycznia,
skutecznie oczyszcza i natłuszcza suchą skórę,
przyspiesza gojenie drobnych ran i pęknięć,
łagodzi wszelkie podrażnienia i zapalenia skóry,
wykazuje działanie lecznicze, odżywcze i pielęgnujące.
Zastosowanie:
Lanolina od wieków sprawdza się jako produkt do pielęgnacji skóry i włosów. Dzięki swoim silnym właściwościom nawilżającym, lanolinę można znaleźć w wielu kremach (nawilżających, ochronnych, odżywczych), balsamach, szamponach, maściach farmaceutycznych, materiałach opatrunkowych, mydłach, a nawet w kosmetykach kolorowych takich jak błyszczyki do ust czy pomadki.

Leuconostoc/Radish Root Ferment Filtrate- lecytyna sojowa hlb lipokarnozyna, konserwant jest akceptowany przez ECOCERT jako środek konserwujący w certyfikowanych ekologicznych kosmetykach. Występuje w:  sera i kremy do twarzy; balsamy do ciała;  produkty z kwasami hydroksylowymi; sera i odżywki do włosów.

Sorbitan Olivate- oliwian sorbitolu. Substancja myjąca, natłuszczająca i nawilżająca. Ma właściwości emoliujące, zapobiega przeznaskórkowej utracie wilgoci oraz przesuszeniom od wody i silnie odtłuszczających detergentów. Jest substancją dobrze wchłaniającą się o stosunkowo niskiej lepkości. Jest także skutecznym dyspergatorem, ułatwia zawieszenie i równomierne rozprowadzenie w kosmetyku różnych substancji nierozpuszczalnych, np. pigmentów, pudrów czy drobinek ścierających w peelingach, zapobiega ich wytrącaniu z formuły i osadzaniu. 

Avena Sativa Kernel Oil- olej z ziarna owsa. Zawierają między innymi gluten, aminokwasty takie jak: glutaminę czy prolinę. Przenikają przez warstwę rogową skóry i łuski włosa, aż do jego korzenia, gdzie wiążą wodę, dzięki czemu pośrednio nawilżają włosy i skórę. Działanie ochronne, kondycjonujące i wzmacniające, ułatwiające rozczesywanie włosów.

Tocopherol- witamina E, konserwant substancji tłuszczowych, chroni składniki przed utlenianiem, zmianą zapachu i koloru. Dodatkowo ma działanie silnie antyoksydacyjne, ujędrnia, działa odżywczo i przeciwstarzeniowo na skórę, wzmacnia ściany naczyń krwionośnych, poprawia ukrwienie skóry, chroni przed szkodliwymi czynnikami zewnętrznymi, przyspiesza regenerację np. po poparzeniu słonecznym.

Cocos Nucifera (Coconut) Fruit Extract- nawilżający ekstrakt z kokosa, tłuszcz z miąższu owoców palmy kokosowej, otrzymywany metodą tłoczenia. Ma konsystencję stałą, niezbyt twardą, balsamiczną o białej barwie i słodkim, tropikalnym aromacie. Posiada duża zawartość witamin i minerałów sprawia, że olej kokosowy sprawdza się w pielęgnacji skóry i włosów dotkniętych bardzo różnymi problemami.
Stosowany bezpośrednio na skórę wzmacnia barierę lipidową naskórka.
Ma silne właściwości nawilżające, nawilża przesuszoną skórę (również na dłoniach, kolanach, łokciach) i włosy. Ze względu na obecność składników antyseptycznych poprawia stan skóry chorej – z wysypką, egzemą, a także trądzikowej. Jest odpowiedni dla skóry atopowej i dotkniętej problemem łuszczycy – nawilża ją, natłuszcza, zapobiega zakażeniom bakteryjnym.
Zmniejsza uczucie pieczenia po oparzeniu. Łagodzi stany zapalne i podrażnienia. Zawiera antyutleniacze, które zwalczają wolne rodniki, co zapobiega przedwczesnemu starzeniu skóry.
Iossi aksamitna róża krem regenerująco nawilżający z acerolą różą i algami
Benzyl Alcohol- pełni rolę rozpuszczalnika. W związku z jego przyjemną, jaśminową wonią, jest stosowany jako składnik kompozycji zapachowych. Konserwant- przedłuża trwałość kosmetyku. Pełni także funkcję regulatora lepkości.

Xanthan Gum- guma ksantanowa , polisacharyd pochodzenia mikrobiologicznego, hydrokoloid zbudowany z glukozy, mannozy i kwasu glukuronowego oraz częściowo zestryfikowanych kwasów octowego i pirogronowego. Lekki emulgator, zagęszcza konsystencje, podnosi lepkość, stabilizuje. Jako emulgator często wykorzystywany do produkcji kosmetyków o przejrzystej formule, żelowych, lekkich.

Pelargonium Graveolens Flower Oil- olejek z kwiatów pelargonii pachnącej.  Wspomaga krążenie krwi, dzięki czemu wpływa na wzmocnienie naczyń krwionośnych, a także reguluje gospodarkę wodno-tłuszczową, co zapobiega powstawaniu cellulitu. Ponadto wykazuje działanie przeciwwirusowe, przeciwbakteryjne i antyseptyczne, dlatego olejek stosowany jest w preparatach do cer tłustych i trądzikowych, a także w preparatach przeciwłupieżowych.

Salvia Officinalis Oil- olejek eteryczny pochodzący z rośliny zielnej, Salvia officinalis, składnik zapachowy

Copaifera Officinalis Resin- (Copahu Balsam, Copaiva, Maracaibo Balsam, Para Balsam, Balsam Jezuitów). Olejek Copaiba działa również przeciwbakteryjnie i przeciwgrzybiczo. Stosowany w kosmetykach dla cer ze stanami zapalnym, podrażnieniami i trądzikiem; jako emolient dla wszystkich rodzajów cer. Stosowany w kremach o działaniu odkażającym (po goleniu, depilacji), olejkach do masażu - poprawia krążenie limfy w organizmie, olejkach do paznokci, perfumach, mydłach, szamponach – jako utrwalacz zapachu.

Undaria Pinnatifida Extract- ekstrakt z algi undarii pierzastodzielnej, blokuje tyrozynazę - enzym odpowiedzialny za powstawanie przebarwień. Ponadto działa tonizująco, oczyszczająco, wykazuje działanie nawilżające i kojące. Wspomaga odnowę naskórka, łagodzi podrażnienia skóry, pomaga przy trądziku młodzieńczym, łuszczycy i egzemie, a także w leczeniu blizn. 

Lactobacillus- oddziałuje na mikroorganizmy bytujące na skórze i aktywnie hamuje ich rozwój, przez co skóra jest bardziej odporna na podrażnienia, szybciej się regeneruje, staje się silniejsza.
Iossi aksamitna róża krem regenerująco nawilżający z acerolą różą i algami
Rosa Damascena Flower Extract- ekstrakt różany, działa tonizująco i odżywczo. Regeneruje zmęczoną i dojrzałą cerę, przywracając jej naturalny blask. Głęboko oczyszcza, zmniejszając zmiany trądzikowe a także rozjaśnia cerę. Uelastycznia naskórek widocznie wygładza a także doskonale nawilża. Po naniesieniu na włosy sprawia, że staja się one bardziej elastyczne, zregenerowane i odżywione. Z wody różanej można przygotowywać okłady na zmęczone powieki i zaczerwienione spojówki. Skutecznie łagodzi podrażnienia oczu, dodaje im blasku. Jej zapach ma właściwości aroma-terapeutyczne i poprawia samopoczucie.

Lavandula Angustifolia Oil-  olejek lawendowy często stosuje się w produktach do aromaterapii i przemyśle perfumeryjnym, ma kojący, relaksujący aromat. Działa rozkurczająco i antyseptycznie. Wykorzystywany także w produkcji toników do twarzy, szamponów przeciwłupieżowych i do włosów tłustych, nadaje połysk włosom, kremach, dezodorantach. Przyspiesza regenerację naskórka, łagodzi, ale przede wszystkim nadaje naturalny zapach, który działa uspokajająco i nasennie, m.in. z tego powodu jest wykorzystywany w kosmetykach dla niemowląt.

Boswellia Carterii Oil- olejek kadzidłowy. Znakomity do pielęgnacji dekoltu i biustu. Posiada drzewny typ zapachu, balsamiczny z orzeźwiającą nutą cytryny. Polecany do pielęgnacji wszystkich rodzajów skóry, ze szczególnym uwzględnieniem cery dojrzałej i naczynkowej. Wykazuje intensywne właściwości ujędrniające i przeciwzapalne. Posiada działanie ściągające i przeciwzmarszczkowe
Iossi aksamitna róża krem regenerująco nawilżający z acerolą różą i algami

Dehydroacetic Acid- konserwant. Chroni kosmetyk przed bakteriami i rozwojem mikroorganizmów. Przedłuża trwałość produktu. Chroni go przed zmianą konsystencji, zapachu i koloru. Może być stosowany w kosmetykach naturalnych.

Geraniol**- składnik kompozycji zapachowych, imituje zapach pelargonii, potencjalny alergen.

Citral**- składnik kompozycji zapachowej, substancja zapachowa, a także maskująca niepożądane zapachy innych składników kosmetyku.

Citronellol**- naturalnie występujący składnik olejków eterycznych

Limonene**- imituje zapach skórki cytrynowej. Znajduje się na liście potencjalnych alergenów.

Linalool**- komponent zapachowy o potencjalnych właściwościach podrażniających, imituje zapach konwalii

* z kontrolowanych upraw organicznych,
**naturalne składnik olejków eterycznych
Iossi aksamitna róża krem regenerująco nawilżający z acerolą różą i algami

Iossi pasta do mycia twarzy oczyszczający węgiel kliknij tutaj
Iossi krem nawilżający Naffi awokado i jojoba kliknij tutaj
Iossi śliwka morela olejek do demakijażu kliknij tutaj
Iossi krem ochronny olej konopny i masło shea kliknij tutaj
                        
                                   Moja opinia
Kolejny produkt Iossi, którym się zachwycam J Krem dobrze odżywia, łagodzi i uspakaja moją skórę, nawilża i niweluje niedoskonałości (tak zgadza się moje problemy trądzikowe się zmniejszyły J). Pachnie po prostu bajecznie, delikatna woń róży, ziół i mocny akcent olejków eterycznych. Nie pozostawia tłustej warstwy, ale aksamitne wykończenie. Po nałożeniu na skórę wyczuwam pod palcami jedwab J. Używam go rano i wieczorem, nawet mogę powiedzieć, że się od niego uzależniłam. Skład jak to przy marce Iossi jest fantastyczny, bez niepotrzebnych substancji, w 100% naturalny J. Jego zapach to w pewnym sensie dla mnie jest jako aromaterapia J.

Mam cerę mieszaną z niedoskonałościami a w okresie jesienno- zimowym, lub po wakacjach często przesuszoną. Ten krem ratuje mnie w każdej sytuacji J nie zapycha i jest wprost idealny pod makijaż. Zauważyłam, że podkład aplikowany na niego dobrze się trzyma i wygląda spójnie i bardzo aksamitnie.
Jedynie opakowanie, chodź jest w szklanym słoiczku to każda aplikacja palcem wprowadza różne bakterie, dlatego ja używam szpatułki, ale chętnie widziałabym go w formie pompki. Na pewno byłby bardziej praktyczny. Obecnie mam opakowanie 50ml w cenie 125 zł (ale jest również wersja mini 15 ml- 46 zł). Ten krem jest wart każdej ceny. J Polecam
Iossi aksamitna róża krem regenerująco nawilżający z acerolą różą i algami


Brak komentarzy:

Publikowanie komentarza