sobota, 18 listopada 2017

Iossi Olejek do demakijażu śliwka morela

Iossi Olejek do demakijażu śliwka morela

Iossi Olejek do demakijażu śliwka morela delikatny, w 100% naturalny olejek do demakijażu o delikatnym marcepanowym zapachu. Skutecznie oczyszcza, usuwa zanieczyszczenia, nawilża i odżywia skórę.
Iossi Olejek do demakijażu śliwka i morela


Główne składniki:
Olej z pestek śliwek działa antyoksydacyjnie i przeciwzmarszczkowo. Wzmacnia ścianki naczyń krwionośnych, przyspiesza regenerację naskórka i pobudza krążenie krwi.
Olej z pestek moreli dostarcza skórze nienasyconych kwasów tłuszczowych, dbając o jej dogłębne nawilżenie i wygładzając naskórek.

Polecany dla:
skóry dojrzałej
suchej
wrażliwej

Sposób użycia:
Niewielką ilość olejku wkropl na wilgotny wacik. Przemyj skórę zaczynając od demakijażu oczu. Wacik przepłucz w ciepłej wodzie i zmyj nim resztki olejku z twarzy.

Wszystkie kosmetyki IOSSI produkowane są z naturalnych i organicznych składników, bez szkodliwych dodatków i sztucznych barwników. Powstają z naturalnych składników roślinnych dlatego u osób wrażliwych mogą wywoływać reakcję uczuleniową. Posiadają badania i dokumentację uprawniające do sprzedaży na terenie U.E.

Analiza składu:

Carthamus Tinctorius Seed Oil*- olej z nasion krokosza barwierskiego. Zawiera dużą dawkę kwasu linolowego, który odpowiada za nawilżenie skóry, reguluje produkcję sebum i chroni warstwę lipidową naskórka. Ponadto pełni funkcję emolientu. Nabłyszcza, wygładza skórę i włosy.

Prunus Armeniaca Kernel Oil*-  olej z pestek moreli. Składnik wykazuje bardzo delikatne działanie, raczej wspomagające inne składniki w kosmetykach, niż jako substancja czynna. Nie uczula i nie podrażnia, dlatego często jest dodawany do kosmetyków dla najwrażliwszej skóry, także niemowląt. Jest lekkim emolientem, tworzy na powierzchni skóry i włosów bardzo cienki film, delikatnie natłuszcza, napina, wygładza i odżywia. Jego dodatek do mydeł sprawia, że są miększe i łagodniejsze, a także wolniej się zużywają.

Prunus Domestica Seed Oil*- drzewo z rodziny różowatych pochodzi z Azji ale nam znane jest bardziej z rodzimych, przydomowych ogrodów jako "śliwka węgierka".
Olej z pestek śliwy o sentymentalnym, marcepanowym zapachu nawilża, uelastycznia i odżywia, skutecznie wnika w skórę nie pozostawiając tłustych pozostałości.
Zawiera nienasycone kwasy tłuszczowe Omega-9 i Omega-6 (kwas oleinowy, kwas linolowy), witamina E (alfa i gamma tokoferol), witamina A (beta-karoten), sterole (beta-sitosterol, avenasterol). Obecność kwasu linolowego powoduje regulację pracy gruczołów łojowych, odblokowanie porów skóry i redukcję zaskórników.
Olej śliwkowy jest również bogaty w witaminę E, która pełni funkcję antyoksydanta, zwalczającego wolne rodnikichroniącstrukturę skóry przed czynnikami zewnętrznymi.
Dzięki zawartości fitosteroli roślinnych wykazuje również działanie gojące, łagodzące oraz nawilżające. Fitosterole wpływają także na poprawę elastyczności skóry, wykazując działanie przeciwzmarszczkowe.

Camelina Sativa Seed Oil*- olej z lnianki siewnej z wyglądu klarowny, przejrzysty, oleisty płyn z niewielką ilością osadu na dnie.  Olej ten ma właściwości odżywcze i pomaga przy schorzeniach skórnych takich jak egzema i łuszczyca. NNKT zawarte w oleju z Lnianki siewnej pomagają w naprawie uszkodzonych komórek, dzięki temu skóra nabiera elastyczności. Polecamy stosowanie oleju z linianki w produktach przeznaczonych dla skóry dojrzałej i delikatnej. Ponieważ olej ten ochrania mieszki włosowe - stosowany jest również w produktach do pielęgnacji włosów.

Simmondsia Chinensis Seed Oil*- wosk jojoba, emolient półtłusty.  chroni przed czynnikami zewnętrznymi takimi, jak wiatr, mróz, klimatyzowane pomieszczenia i zapobiega odparowywaniu wilgoci. Składnik wykazuje działanie łagodzące, uelastyczniające, wzmacniające cement międzykomórkowy skóry, zmiękczające, natłuszczające i lekko nawilżające. Stosowany w różnego rodzaju kosmetykach pielęgnacyjnych, nawilżających, odżywczych, ujędrniających do twarzy, ciała i włosów, regenerujących, do każdego typu skóry. Na włosy działa wzmacniająco i pogrubiająco, a także nabłyszcza je i pomaga w likwidacji łupieżu. Rekomendowany w kosmetykach dla kobiet w ciąży, zapobiega powstawaniu rozstępów. 

Tocopherol-  konserwant substancji tłuszczowych, witamina E, chroni składniki przed utlenianiem, zmianą zapachu i koloru. Dodatkowo ma działanie silnie antyoksydacyjne, ujędrnia, działa odżywczo i przeciwstarzeniowo na skórę, wzmacnia ściany naczyń krwionośnych, poprawia ukrwienie skóry, chroni przed szkodliwymi czynnikami zewnętrznymi, przyspiesza regenerację np. po poparzeniu słonecznym.

Hippophae Rhamnoides Fruit Oil- olej z owoców rokitnika posiada charakterystyczny pomarańczowo-czerwony, mocny kolor oraz typowy owocowy zapach. Ma wysoką zawartość witaminy A. Dodatkowo olej z owoców rokitnika zawiera wysoką dawkę witaminy E, minerałów oraz flawonoidów. Jako nieliczny olej roślinny zawiera wysokie stężenie kwasu tłuszczowego palmityno-oleinowego - Omega-7, który jest nieobecny w oleju z nasion rokitnika. Kwas Omega-7 (palmityno-oleinowy) jest naturalnym składnikiem lipidów skóry, wpływa on na proces ziarninowania i regenerację naskórka, odpowiadając za gojące właściwości oleju rokitnikowego.

*- z certyfikowanych upraw organiczny
                           Moja opinia

Kolejny produkt z Iossi który pokochałam olejek do demakijażu ma delikatny marcepanowy zapach, przypomina mi dzieciństwo J. Bardzo wysoko ustawił poprzeczkę wśród moich kosmetyków do demakijażu.  Dokładnie oczyszcza skórę, pielęgnuje i nawilża, przeznaczony do cery suchej i dojrzałej ale ja mam mieszaną i trądzikową, spisuje się świetnie. Znajduję się w butelce z ciemnego szkła z dozownikiem, łatwy w obsłudze. Wszystkie kosmetyki IOSSI produkowane są z naturalnych i organicznych składników, bez szkodliwych dodatków i sztucznych barwników

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz