piątek, 21 września 2018

Sylveco pomadka odżywcza z peelingiem


Sylveco pomadka odżywcza z peelingiem

Sylveco pomadka odżywcza z peelingiem hypoalergiczna, zawierająca naturalne drobinki ścierające w postaci brązowego cukru trzcinowego. Taki peeling delikatnie złuszcza i doskonale wygładza usta.
W składzie pomadki znajduje się bogaty w przeciwutleniacze i kwasy NNKT olej z wiesiołka o właściwościach silnie regenerujących. Pozostałe oleje, wosk pszczeli i masła roślinne pielęgnują delikatny naskórek ust, zapobiegają ich wysychaniu i pękaniu. Aktywny składnik – betulina, działa kojąco na wszelkie podrażnienia, łagodzi objawy opryszczki.
Sylveco pomadka odżywcza z peelingiem
Analiza składu:
Glycine Soja Oil- olej sojowy zawiera nienasycony kwasy tłuszczowe, m.in. kwas linolowy. Pełni funkcję emolientu (nawilża, chroni skórę przed nadmierna utratą wody), tworzy na skórze ochronny film. Zawiera wit. E. Chroni przed działaniem wolnych rodników, działa przeciwstarzeniowo. Występuje często w różnego rodzaju kosmetykach, mydłach, kremach, mieszankach olejowych do twarzy, ciała i włosów oraz w naturalnych świecach do masażu. W niewielkich stężeniach zalecany jest także do cery tłustej i trądzikowej.

Cera Alba - wosk pszczeli.  Ma właściwości odżywcze i przyspiesza regenerację skóry. Wykorzystywany we wszelkiego rodzaju kosmetykach, zwłaszcza sztyftach do ust, kredkach do makijażu, mascarach, kremach i emulsjach do suchej skóry.

Sucrose- cukier trzcinowy, dawniej nim leczono wiele dolegliwości, wierząc w jego niezwykle skuteczne właściwości lecznicze. I tak, z powodzeniem cukier trzcinowy stosowano w leczeniu m.in. przeziębienia, astmy, oparzeń czy trudno gojących się ran.
Warto zaznaczyć, że cukier trzcinowy nie podrażnia i nie uczula. Stosowany jest więc z powodzeniem jako składnik złuszczający i oczyszczający w wielu naturalnych produktach kosmetycznych. 
Właściwości cukru trzcinowego
·         łagodzi bóle głowy,
·         koi i nawilża suchą skórę,
·         regeneruje podrażnione miejsca,
·         działa przeciwbólowo i wykrztuśnie,
·         ma działanie wyraźnie wygładzające,
·         szybko łagodzi trudno gojące się rany,
·         doskonale ujędrnia i uelastycznia skórę,
·         działa bakteriobójczo i przeciwzapalnie,
·         nadaje skórze równomierny, zdrowy koloryt i blask,
·         odblokowuje gruczoły łojowe i skutecznie oczyszcza pory,
·         dokładnie oczyszcza i delikatnie złuszcza martwy naskórek.
Sylveco pomadka odżywcza z peelingiem
Lanolin- emolient otrzymywany z lanoliny, jest również emulgatorem.  To naturalny wosk zwierzęcy powstały w trakcie czyszczenia owczej wełny. Ta naturalna substancja od dawna wykorzystywana jest z powodzeniem m.in. w przemyśle farmaceutycznym i kosmetycznym. Stosowany w preparatach do pielęgnacji skóry twarzy i włosów , na skórze tworzy warstwę ochronną która zapobiega nadmiernemu odparowywaniu wody z powierzchni, dając tym samym pośrednie działanie nawilżające.
Właściwości lanoliny:
zapobiega łupieżowi,
nadaje wodoodporność,
nadaje włosom elastyczność,
pomocna w walce z łuszczycą,
wzmacnia funkcje ochronne naskórka,
nie podrażnia i nie powoduje alergii,
nawilża szorstką i spierzchniętą skórę,
wzmacnia połysk i intensywność kolorów,
zmniejsza odparowywanie wody z naskórka,
widocznie wygładza, ujędrnia i uelastycznia,
skutecznie oczyszcza i natłuszcza suchą skórę,
przyspiesza gojenie drobnych ran i pęknięć,
łagodzi wszelkie podrażnienia i zapalenia skóry,
wykazuje działanie lecznicze, odżywcze i pielęgnujące.
Zastosowanie:
Lanolina od wieków sprawdza się jako produkt do pielęgnacji skóry i włosów. Dzięki swoim silnym właściwościom nawilżającym, lanolinę można znaleźć w wielu kremach (nawilżających, ochronnych, odżywczych), balsamach, szamponach, maściach farmaceutycznych, materiałach opatrunkowych, mydłach, a nawet w kosmetykach kolorowych takich jak błyszczyki do ust czy pomadki.
Sylveco pomadka odżywcza z peelingiem
Oenothera Biennis Oil- olej z wiesiołka, to, co jest najcenniejsze, ukrywa w bardzo drobnych, twardych nasionach. Wyciskany z nich olej z wiesiołka zawiera wyjątkowo duże ilości niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych (NNKT) – kwasu linolowego (LA) i gamma-linolenowego (GLA), od których obecności w organizmie zależy prawidłowy przebieg wielu życiowych procesów.
W oleju z wiesiołka są także inne kwasy tłuszczowe – oleinowy, palmitynowy i stearynowy – a ponadto fitosterole, białko bogate w aminokwasy siarkowe i tryptofan, enzymy, witamina Ecynkselen, magnez i wapń. Ten zupełnie niezwykły zestaw składników sprawił, że niepozorny wiesiołek jest jedną z cenniejszych roślin wykorzystywanych do produkcji leków i kosmetyków.

Nienasycone kwasy tłuszczowe wpływają na funkcjonowanie membran i przestrzeni międzykomórkowych, utrzymują odpowiedni poziom nawodnienia organizmu, zapobiegają utracie wody przez zewnętrzne warstwy skóry, dlatego olej z wiesiołka pomaga utrzymać jej jędrność i elastyczność. Usuwa też toksyny i szkody poczynione przez wolne rodniki. Dodatkowo kwasy te inicjują produkcję enzymu (delta- 6-desaturaza), który pomaga w leczeniu różnego rodzaju problemów skórnych – od trądziku i wyprysków po łuszczycę.

Sylveco pomadka odżywcza z peelingiem
Copernicia Cerifera (Carnauba) Wax- wosk karnauba, kopernicjowy, brazylijski. Jest naturalnym emulgatorem, zagęstnikiem i regulatorem lepkości. Nadaje skórze i włosom połysk i elastyczność, działa także odżywczo. Jest emolientem półtłustym. Tworzy na powierzchni skóry i włosów natłuszczający, wygładzający i zmiękczający efekt. Składnik szeroko stosowany w produkcji kosmetyków, wystepuje w kremach, masełkach, emulsjach, balsamach, odżywkach do włosów.  Zalecane stężenie w kosmetykach: Od 5-10%.

Theobroma Cacao Seed Butter- masło kakaowe. Wysoka biozgodność ze skórą człowieka sprawia, że praktycznie nie powoduje podrażnień. Właściwość ta sprawia, że może być wykorzystywane w kosmetykach dla dzieci i alergików, dając możliwość zastąpienia środków syntetycznych, naturalnymi składnikami.
Olej ten jest chętnie wykorzystywany w preparatach kosmetycznych przyspieszających opalanie, zapobiegając nadmiernemu wysuszaniu oraz nadając ładny koloryt – odpowiednio nawilżona skóra opala się skuteczniej niż skóra sucha. Pozostawia na jej powierzchni naturalny połysk i zapach. Stosowany w żelach i płynach do kąpieli działa zmiękczająco i nawilżająco na skórę, a w preparatach do włosów sprawia, że stają są gładkie, miękkie i pełne blasku. Zapewnia prawidłowe nawodnienie skóry w ciągu dnia, dlatego można je również znaleźć w kosmetykach kolorowych: pomadkach, pudrach czy fluidach. Zmniejsza skłonność do pękania skóry, szczególnie w kącikach ust, dlatego może być wykorzystywany jako naturalny produkt ochraniający te wrażliwą część ciała. Stosowany jest często w preparatach na noc, gdyż dodawany w większej ilości sprawia, że skóra się błyszczy.
Masło kakaowe wykorzystywane jest również w aromaterapii i masażach relaksacyjnych, dając ukojenie dla ducha oraz działając odprężająco na zmęczoną skórę.
Wysoka zawartość magnezu nadaje masłu kakaowemu właściwości wzmacniające skórę, dlatego stosowany jest w preparatach stosowanych w okresie zimy, gdy procesy obronne skóry słabną pod wpływem działania niskiej temperatury i silnych wiatrów.
Masło kakaowe jest także składnikiem preparatów zapobiegających lub leczących rozstępy i blizny, np. u kobiet w ciąży. Dodatkowo, kosmetyki do których dodane jest masło kakaowe nabierają przyjemnego aromatu czekolady.
Sylveco pomadka odżywcza z peelingiem
Butyrospermum Parkii Seed Butter- masło shea, naturalny tłuszcz o barwie żółtej lub w kolorze kości słoniowej, otrzymywany z owoców (orzechów) afrykańskiego drzewa Vitellaria paradoxa (masłosz Parka). Emolient tzw. tłusty. Jeśli jest stosowany na skórę w stanie czystym, może być komedogenny, czyli sprzyjać powstawaniu zaskórników. Zastosowany w preparatach do pielęgnacji skóry i włosów tworzy na powierzchni warstwę okluzyjną (film), która zapobiega nadmiernemu odparowywaniu wody z powierzchni (jest to pośrednie działanie nawilżające), przez co kondycjonuje, czyli zmiękcza i wygładza skórę i włosy. Nadaje połysk. Wykazuje działanie regenerujące

Betulin- betulina, naturalny ekstrakt z kory brzozowej, bogaty w kwas oleanowy, kwasy fenolowe, takie jak chlorogenowy i kawowy oraz w skondensowane katechiny. Pozyskiwana jest z zewnętrznej białej warstwy kory, która zawiera jej znaczne ilości, głownie w okresie wiosennym. Substancja jest nietoksyczna i w pełni bezpieczna dla zdrowia. Wykazuje wysoką skuteczność zarówno w kosmetykach naturalnych do pielęgnacji ciała, jak i produktach farmaceutycznych.
Właściwości betuliny:
·         silne działanie przeciwutleniające, chroniące komórki skóry przed wolnymi rodnikami. Zmniejsza ryzyko chorób nowotworowych, miażdżycy oraz czynnikami odpowiedzialnymi za starzenie się skóry i organizmu,
·         działa przeciwzapalnie i reguluje pracę układu odpornościowego,
·         zmniejsza zmiany skórne oraz koi świąd i obrzęki, wywołane atopowym zapaleniem skóry lub łuszczycą,
·         działa przeciwwirusowo, wykazuje pozytywne efekty w zapobieganiu wirusom opryszczki i grypy. Trwają obecnie badania nad wpływem betuliny na wirusy HPV, HIV, EMCV i VSV oraz zapalenia wątroby typu A i C,
·         posiada skuteczne działanie antybakteryjne i przeciwgrzybicze,
·         nie posiada właściwości immunotoksycznych, co sprawia, że działa antyalergicznie. Kosmetyki naturalne z betuliną mogą być bezpiecznie stosowane przez alergików. Wykazuje także działanie będące w stanie zahamować anafilaksję,
·         zapobiega zaburzeniom dystrybucji melaniny w skórze i pojawianiu się niebezpiecznych zmian barwnikowych,
·         chroni skórę przed utratą sprężystości, elastyczności i powstawaniem cellulitu, głównie dzięki istotnej poprawie zdolności organizmu, do tworzenia elastyny i kolagenu,
·         działa żółciotwórczo i żółciopędnie, przez co znajduje zastosowanie w leczeniu zmian zapalnych układu pokarmowego,
·         wzmacnia cebulki włosów i stymuluje ich wzrost.

Litsea Cubeba Fruit Oil- olejek May Chang  znajduje zastosowanie w kosmetykach do pielęgnacji cery trądzikowej (wpływa na wydzielanie łoju i działa antyseptycznie). Ze względu na swój zapach (zbliżony do olejku lemongrasowego tylko nieco słodszy) często stosowany jest w kompozycjach perfumeryjnych. Olejek jest często używany przy perfumowaniu mydeł. Maskuje zapachy innych składników kosmetycznych.

Eugenia Caryophyllus Oil- olejek goździkowy Eugenia ma działanie bakteriobójcze, przeciwwirusowe i przeciwgrzybicze. Działa silnie rozgrzewająco i przeciwbólowo.
Ponadto działa gojąco i kojąco na stany zapalne, opryszczkę, pryszcze, ukąszenia owadów. Ma również zastosowanie w preparatach odstraszających owady, zwłaszcza meszki.
Sylveco pomadka odżywcza z peelingiem
                                  Moja opinia
Nadchodzi wielkimi krokami jesień a pielęgnacja ust w tym okresie wymaga szczególnej ochrony i nawilżenia. Dlatego musiałam napisać tą recenzję, myślę, że niejedna z Was się o nią pokusi, jeżeli jeszcze jej nie miałyście.
Pomadka bez której nie wyobrażam sobie życia J Moja skóra na ustach jest bardzo problematyczna, często sucha, spierzchnięta, żadna pomadka nie zdziała takich cudów jak ta. Często moje usta są w tak złym stanie, że robi się na nich taka czerwona obwódka i to boli… więc ta pomadka zapobiega wszystkim tego typu sytuacjom.
Używam jej cały rok a gdy tylko mi się kończy to kupuję następną J Moje usta są nawilżone i piękne a już dawno nie przydarzyła mi się opryszczka, odkąd jej używam J Po posmarowaniu czuje niesamowity komfort jej noszenia i jest smaczna. Czasem łapię się na tym ,że po prostu ją zlizuje bo tak mi smakuje J
Pojemność 4,6 g w cenie około 12 zł
Bardzo mi się podoba również to że jest zapakowana w takim małym kartoniku a nie luzem. Występuje w kilku wersjach:
brzozowa, rokitnikowa, miętowa i właśnie ta wygładzająca J
Sylveco pomadka odżywcza z peelingiem
Widziałam też pomadki z Vianka, mam na nie również ochotę :)
Skład naturalny bez zbędnych głupot same olejki, bardzo ładny :)


Pomadka jest z peelingiem pięknie pachnie, wygładza i koi moją skórę, polecam serdecznie.
Sylveco pomadka odżywcza z peelingiem

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz