wtorek, 28 listopada 2017

Iossi krem nawilżający naffi awokado i jojoba

Iossi krem nawilżający naffi awokado i jojoba

Iossi krem nawilżający naffi awokado i jojoba delikatny w konsystencji i skuteczny w działaniu organiczny krem NAFFI nawilża, pielęgnuje i odżywia nawet najwrażliwszą skórę twarzy. Wzmacnia ścianki naczyń krwionośnych, uelastycznia dodatkowo wyrównując koloryt skóry. Łagodzi podrażnienia i przyspiesza regenerację naskórka. Nie pozostawia tłustego filtru na skórze. Świetnie nadaje się pod makijaż.

Przeznaczony dla cery naczynkowej, mieszanej, wrażliwej także trądzikowej i przetłuszczającej się.

Wszystkie kosmetyki IOSSI produkowane są z naturalnych i organicznych składników, bez szkodliwych dodatków i sztucznych barwników. Powstają z naturalnych składników roślinnych dlatego u osób wrażliwych mogą wywoływać reakcję uczuleniową. Posiadają badania i dokumentację uprawniające do sprzedaży na terenie U.E.
Iossi krem nawilżający naffi awokado i jojoba
Sposób użycia:
Niewielką ilość kremu nanieś rano na oczyszczoną skórę twarzy i szyi, omijając okolice oczu. Delikatnie wmasuj lub wklep, zamknij oczy i ciesz się przez chwilę niezwykłym zapachem kremu NAFFI.

Iossi krem nawilżający naffi awokado i jojobaAnaliza składu:

Aqua- woda

Rosa Damascena Flower Water- hydrolat z róży damasceńskiej. Działa kojąco, tonizująco ma właściwości antybakteryjne ,przeciwzapalne łagodzące. Wspomaga gojenie skaleczeń, poparzeń, łagodzi podrażnienia i obrzęki, np. okolic oczu. Wpływa również wzmacniająco na naczynia krwionośne oraz zapobiega zmarszczkom i utracie jędrności, jest antyoksydantem, wygładza i odżywia skórę. Polepsza ogólną kondycję skóry. Wykorzystywany w produkcji różnego rodzaju kosmetyków zamiast wody, w celu jeszcze większego wzbogacenia składów. Można go również spotkać w produktach do włosów, szamponach i odżywkach, nadaje włosom delikatność i miękkość. Składnik zastosowany w czystej postaci zastępuje tonik.

Carthamus Tinctorius Seed Oil*- olej z nasion krokosza barwierskiego. Zawiera dużą dawkę kwasu linolowego, który odpowiada za nawilżenie skóry, reguluje produkcję sebum i chroni warstwę lipidową naskórka. Ponadto pełni funkcję emolientu. Nabłyszcza, wygładza skórę i włosy.

Cetearyl Olivate-  ester alkoholu cetearylowego i kwasów tłuszczowych pochodzących z oliwy z oliwek. Pochodzi w postaci wosku.  pomaga mieszać składniki razem w roztworach kosmetycznych, zwykle tych o właściwościach nawilżających. Pomaga zmiękczyć skórę i włosy, a produkty zapewniają gładkie i luksusowe uczucie. Jest najczęściej stosowany w połączeniu z sorbitan olivate, a ta mieszanka najczęściej pojawia się jako Olivem 1000 na liście składników. Składnik ten można znaleźć w kilku produktach do pielęgnacji ciała, takich jak nawilżający balsam twarzy, odżywka, leczenie przeciwzmarszczkowe, krem ​​do opalania, krem ​​do golenia, krem ​​do oczu, błyszczyk, środek czyszczący, fader skóry, bliznowacenie i balsam do ciała. 

Persea Gratissima Oil*-  olej otrzymywany w wyniku tłoczenia miąższu owoców awokado. Bogaty w witaminy: A, B, E, H, K, PP, F,
nienasycone kwasy tłuszczowe ( NNKT) oraz aminokwasy. Składnik dzięki zawartości lecytyny wykazuje lekkie działanie emulgujące. Używany w produkcji kremów, emulsji, mydeł, produktów do masażu ciała. Działa natłuszczająco, regenerująco, silnie odżywczo i ochronnie. Olej zbliżony w budowie do lipidów skóry, dlatego jest wysoce tolerowany, polecany do skóry dojrzałej, suchej i wrażliwej. Głęboko się wchłania, nie nabłyszcza, jest lekko gęsty. Wzmacnia i uelastycznia skórę oraz włosy.

Butyrospermum Parkii Butter*- naturalny tłuszcz o barwie żółtej lub w kolorze kości słoniowej, otrzymywany z owoców (orzechów) afrykańskiego drzewa Vitellaria paradoxa (masłosz Parka). Emolient tzw. tłusty. Jeśli jest stosowany na skórę w stanie czystym, może być komedogenny, czyli sprzyjać powstawaniu zaskórników. Zastosowany w preparatach do pielęgnacji skóry i włosów tworzy na powierzchni warstwę okluzyjną (film), która zapobiega nadmiernemu odparowywaniu wody z powierzchni (jest to pośrednie działanie nawilżające), przez co kondycjonuje, czyli zmiękcza i wygładza skórę i włosy. Nadaje połysk. Wykazuje działanie regenerujące.

Simmondsia Chinensis Seed Oil*- olej jojoba. Wosk otrzymywany z nasion żożoby, czyli simondsji kalifornijskiej- gatunku rośliny monotypowej z rodziny simondsjowatych i rzędu goździkowców. Roślina pomimo nazwy nie pochodzi z Chin, lecz z pustyni Sonora rozciągającej się od Arizony po Meksyk. Wosk jojoba nazywany jest również olejem, ponieważ ma płynną konsystencję. Zawiera także fitosterole i witaminy A, E, F. Składnik ma klarowną, żółtą barwę i jest dość gęsty. Jest odporny na bardzo wysokie temperatury i światło. Może być nakładany bezpośrednio na skórę i włosy, jest łagodny i tolerowany przez alergików. Emolient półtłusty. Tworzy na powierzchni skóry i włosów odżywczą, dobrze przywierającą, niezbyt tłustą warstwę, która chroni przed czynnikami zewnętrznymi takimi, jak wiatr, mróz, klimatyzowane pomieszczenia i zapobiega odparowywaniu wilgoci. Składnik wykazuje działanie łagodzące, uelastyczniające, wzmacniające cement międzykomórkowy skóry, zmiękczające, natłuszczające i lekko nawilżające. Stosowany w różnego rodzaju kosmetykach pielęgnacyjnych, nawilżających, odżywczych, ujędrniających do twarzy, ciała i włosów, regenerujących, do każdego typu skóry. Na włosy działa wzmacniająco i pogrubiająco, a także nabłyszcza je i pomaga w likwidacji łupieżu. Rekomendowany w kosmetykach dla kobiet w ciąży, zapobiega powstawaniu rozstępów. Jest również częstym dodatkiem do mydeł i kosmetyków myjących. Zagęszcza formuły olejowe, przedłuża także świeżość innych składników, zwłaszcza olejów łatwo jełczejących.
Iossi krem nawilżający naffi awokado i jojoba
Glycerine*- silnie hydrofilowa i higroskopijna substancja nawilżająca. Ma zdolność przenikania przez warstwę rogową naskórka, pełni rolę promotora, pomaga substancjom aktywnym przedostać się w głąb skóry, zarazem jest humektantem i delikatnym konserwantem, skutecznym zwłaszcza w kosmetykach z dużą ilością wody. Ma właściwości homogenizowania składników kosmetycznych. Łagodzi podrażnienia, przyspiesza regenerację uszkodzonej skóry, wygładza zmarszczki, zmiękcza naskórek, likwiduje zrogowacenia, kosmetyki z dużą jej zawartością, zwykle są nieco lepkie na skórze. Nie powoduje alergii.

Cetyl Alcohol- niejonowa substancja powierzchniowo czynna. Emolient tłusty, substancja filmotwórcza. Nierozpuszczalna w wodzie, rozpuszczalna w tłuszczach. Jest składnikiem konsystencjotwórczym kremów, mleczek, odżywek włosowych, zagęszcza, a także wpływa na właściwości aplikacyjne produktu, poprawia rozprowadzanie, daje poślizg oraz może wspomagać spienianie. Tworzy okluzyjny film na skórze i włosach, który działa natłuszczająco, zmiękczająco, kondycjonująco i ochronnie, zapobiega odparowywaniu wilgoci.

Sorbitan Olivate- oliwian sorbitolu. Substancja myjąca, natłuszczająca i nawilżająca. Ma właściwości emoliujące, zapobiega przeznaskórkowej utracie wilgoci oraz przesuszeniom od wody i silnie odtłuszczających detergentów. Jest substancją dobrze wchłaniającą się o stosunkowo niskiej lepkości. Jest także skutecznym dyspergatorem, ułatwia zawieszenie i równomierne rozprowadzenie w kosmetyku różnych substancji nierozpuszczalnych, np. pigmentów, pudrów czy drobinek ścierających w peelingach, zapobiega ich wytrącaniu z formuły i osadzaniu. 

Triticum Vulgare Germ Oil- olej z kiełków pszenicy.Jego zastosowanie na skórę i włosy jest niezwykle uniwersalne. Pozyskuje się go z samego wnętrza ziaren, dlatego zachowuje swoje cenne właściwości i bogactwo ponad 20 różnych składników odżywczych, które aktywnie wspierają skórę, by wyglądała zdrowo i na zadbaną. Olejek z kiełków pszenicy posiada zdolności przeciwstarzeniowe, które pomagają zmiękczyć i nawilżyć skórę. Cechy naturalnego olejku sprawiają, że kosmetyki z pszenicą są bardzo wszechstronne ponieważ u osób z suchą skórą przywrócą nawilżenie, ale bez zbędnego błysku. Składnik ten sprawdza się również na włosach suchych i tłustych, ponieważ pszenica dobrze nawilża i reguluje poziom wydzielania sebum.

Squalane-  skwalan, tłusty emolient. jest zaliczany do lekkich olejków, które szybko wnikają w skórę, bez pozostawiania poczucia tłustości, spotykanej przy niektórych olejach roślinnych. Skwalan to również antyoksydant, chroniący lipidowe struktury skóry przed utlenianiem i wolnymi rodnikami. Działa nawilżająco, wzmacnia naturalną barierę lipidową skóry, lekko natłuszcza. Jest on polecany w produktach przeciwzmarszczkowych, dla cer dojrzałych, które utraciły naturalną zawartość skwalenu. Posiada również właściwości gojące drobne uszkodzenia skóry i stany zapalne. Ważną funkcją skwalanu jest zwiększanie transportu składników aktywnych w głąb skóry. Skwalan jako drobna cząsteczka dobrze penetruje do głębszych warstw skóry i stanowi bardzo dobry nośnik dla składników biologicznie aktywnych rozpuszczalnych w tłuszczach. Skwalan utrwala również zapachy. Zaliczany do składników nisko komedogennych (nie zatykających pory).
Iossi krem nawilżający naffi awokado i jojoba
Perilla Ocymoides Seed Oil*- olej z pachnotki ma właściwości przeciwutleniające, przeciwzapalne, antybakteryjne. Przyspiesza gojenie ran i oparzeń. Działa łagodząco na objawy odczynów alergicznych. Chroni układ krwionośny (ściany naczyń krwionośnych), regeneruje i zwiększa elastyczność skóry, łagodzi zmiany trądzikowe - chroni przed zaczopowaniem ujść gruczołów łojowych.

Borago Officinals Seed Oil*- olej z nasion ogórecznika lekarskiego. olej ma właściwości ujędrniające, napina i poprawia sprężystość skóry, zwęża pory, dodaje skórze blasku, wygładza zmarszczki i zapobiega ich powstawaniu, zawiera antyoksydanty. Bardzo dobrze się wchłania. Przyspiesza regenerację, wzmacnia barierę lipidową skóry i pomaga usunąć zanieczyszczenia z porów. 

Tocopherol- konserwant substancji tłuszczowych, witamina E, chroni składniki przed utlenianiem, zmianą zapachu i koloru. Dodatkowo ma działanie silnie antyoksydacyjne, ujędrnia, działa odżywczo i przeciwstarzeniowo na skórę, wzmacnia ściany naczyń krwionośnych, poprawia ukrwienie skóry, chroni przed szkodliwymi czynnikami zewnętrznymi, przyspiesza regenerację np. po poparzeniu słonecznym.

Benzyl Alcohol-  pełni rolę rozpuszczalnika. W związku z jego przyjemną, jaśminową wonią, jest stosowany jako składnik kompozycji zapachowych. Konserwant – przedłuża trwałość kosmetyku. Pełni także funkcję regulatora lepkości.

Hippophae Rhamnoides Oil-olej z owoców rokitnika. Rokitnik  ze względu na swoje wyjątkowe właściwości zdrowotne i odżywcze znalazł zastosowanie zarówno w kuchni, jak i w kosmetyce. "Złoto Syberii" – tak nazywają go Rosjanie - zawiera ponad 190 bioaktywnych substancji, które pozytywnie wpływają na zdrowie. Wśród nich znajdują się antyoksydanty, flawonoidy, aminokwasy, a także nienasycone kwasy tłuszczowe, mikroelementy (m.in. potas, żelazo, fosfor, mangan, bor, wapń i krzem) oraz witaminy  (A, C, D, E, K, P oraz te z grupy B) i prowitaminy. W celach leczniczych i pielęgnacyjnych wykorzystuje się owoce rokitnika, liście, a także olej z pulpy owoców lub nasion rokitnika. Oleje te różnią się między sobą zawartością m.in. kwasów tłuszczowych, karotenoidów - silnych przeciwutleniaczy i jednocześnie barwników rokitnika (jest ich zdecydowanie więcej w oleju z pulpy owoców), a także steroli i witaminy E.

Xanthan Gum-  guma ksantanowa – polisacharyd pochodzenia mikrobiologicznego, hydrokoloid zbudowany z glukozy, mannozy i kwasu glukuronowego oraz częściowo zestryfikowanych kwasów octowego i pirogronowego. Lekki emulgator, zagęszcza konsystencje, podnosi lepkość, stabilizuje. Jako emulgator często wykorzystywany do produkcji kosmetyków o przejrzystej formule, żelowych, lekkich.

Ascorbyl Palmitate- palmitynian askorbylu. Stymuluje lepsze ukrwienie skóry, poprzez wspomaganie procesu syntezy kolagenu wpływa na jędrność i elastyczność skóry, wzmacnia ścianki naczyń krwionośnych, rozjaśnia skórę i wpływa na spłycenie zmarszczek. Spowalnia procesy starzenia się skóry, wywołane np. promieniowaniem UV lub dymem papierosowym. Obecność kwasu askorbinowego powoduje regenerację witaminy E. Witamina C zalecana jest przy także przy pielęgnacji cery trądzikowej i po kąpielach słonecznych.
Iossi krem nawilżający naffi awokado i jojoba
Lavandula Angustifolia Oil- olejek lawendowy często stosuje się w produktach do aromaterapii i przemyśle perfumeryjnym, ma kojący, relaksujący aromat. Działa rozkurczająco i antyseptycznie. Wykorzystywany także w produkcji toników do twarzy, szamponów przeciwłupieżowych i do włosów tłustych, nadaje połysk włosom, kremach, dezodorantach. Przyspiesza regenerację naskórka, łagodzi, ale przede wszystkim nadaje naturalny zapach, który działa uspokajająco i nasennie, m.in. z tego powodu jest wykorzystywany w kosmetykach dla niemowląt.

Cymbopogon Martini Oil- olejek eteryczny Palmarosa należy do roślin z rodziny tropikalnych, bogatych w substancje lotne eteryczne, Ze względu na jego charakter antyseptyczny jest doskonały na problemy cery trądzikowej, wykazuje działanie antyseptyczne.

Citrus Limon Peel Oil- olejek eteryczny ze skórki cytryny. Jako składnik aromatyzujący służy do poprawiania zapachu kosmetyków (zwłaszcza tych z dodatkiem olejków z drzewa herbacianego i eukaliptusowego). Wykazuje silne działanie przeciwbakteryjne oraz antyoksydacyjne.  W niektórych kremach substancja ta jest stosowana jako środek wybielający – rozjaśnia matową i przebarwioną skórę. Olejek stosowany także w kremach przeciwzmarszczkowych – składnik olejku, limonen, jest silnym przeciwutleniaczem, wychwytującym wolne rodniki; olejek hamuje również elastazę – enzym odpowiedzialny za rozkładanie włókien sprężystych skóry i powstawanie zmarszczek. 

Pelargonium Graveolens Flower Oil- olejek z kwiatów pelargonii pachnącej.  Wspomaga krążenie krwi, dzięki czemu wpływa na wzmocnienie naczyń krwionośnych, a także reguluje gospodarkę wodno-tłuszczową, co zapobiega powstawaniu cellulitu. Ponadto wykazuje działanie przeciwwirusowe, przeciwbakteryjne i antyseptyczne, dlatego olejek stosowany jest w preparatach do cer tłustych i trądzikowych, a także w preparatach przeciwłupieżowych.

Aloe Barbadensis Leaf Juice- sok aloesowy. Aloes jest sukulentem, czyli rośliną, która potrafi przetrwać nawet w najtrudniejszych warunkach – gdy w pobliżu nie ma źródła wody. Istnieje ponad 400 różnych odmian aloesu, mających z kolei ponad 400 różnych możliwości użycia
Aloes stosuje się w szamponach i innych produktach do włosów – maseczkach, odżywkach. Roślina wzmacnia budowę włosów, które stają się mocniejsze i bardziej lśniące. Łatwiej je rozczesywać i mniej się plączą, nie mają też tendencji do „puszenia”. Szampony z aloesem zapobiegają również rozdwajaniu się końcówek. Wszystko dzięki zawartym w roślinie składnikom: witaminie A, B2, C i E oraz aminokwasom. Warto dodać, że aloes jest humektantem. Humektanty, obok protein i emolientów, stanowią jeden z trzech niezbędnych składników, służących właściwej pielęgnacji włosów - odpowiadają za ich odpowiednie nawilżenie.

Styrax Benzoin Resin Oil- olej benzoinowy ekstrahowany jest z żywicy drzewa Styrax Benzoin i należy do rodziny Stryracaceae. Jest również znany jako gumoina z gumy, luban jawi (czyli kadzidło z Jawy), Benjamin lub Styrax benzoin. Olej benzoesowy ma słodki, ciepły i przypominający wanilię aromat i ma złociste brązowe zabarwienie, o lepkości lepkości przypominającej przypływ przypominający przyprawy. Wpływ na skórę ma poprawić elastyczność, pomaga krakingu skóry, wspomagając gojenie ran i ran, a jednocześnie zmniejsza zaczerwienienie, podrażnienie i swędzenie.
Olej do masażu mieszanego lub w kąpieli
Olej benzoinowy może być stosowany w mieszanym oleju do masażu lub rozcieńczony w kąpieli, aby wspomóc ogólne bóle i bóle, zapalenie stawów i reumatyzm, a także przewlekłe zapalenie oskrzeli i kaszel. Słaba krążenie będzie również korzystne z tego oleju, a także sztywnych mięśni.Ma również działanie uspokajające i pomaga złagodzić depresję. Ponadto daje skórze ogólny wzrost poprzez zwiększanie elastyczności, zmniejszając zaczerwienienie, podrażnienie i świąd, a jednocześnie wspomaga gojenie ran.  
Mieszane w śmietanie
Olej benzoinowy jest dobrym środkiem zaradczym na suchą, pęknięć skóry, cięć i ran, a także na trądzik i drażliwość skóry, a jednocześnie poprawia elastyczność.

Santalum Album Wood Oil- olejek z drzewa sandałowego. Olejek z drzewa sandałowego to niezwykłe bogactwo zastosowań, powodowane całym wachlarzem właściwości i bardzo przyjemnym aromatem. W śród nich warto wymienić działanie antyseptyczne, przeciwzapalne, ściągające, przeciwskurczowe, wykrztuśne, wiatropędne, moczopędne, obniżające ciśnienie krwi, zmiękczające, wspomagające pamięć, oczyszczające i uspokajające. Olejek z drzewa sandałowego ma ogromne zastosowanie w naturalnych preparatach leczniczych, wielu zabiegach kosmetycznych, przemyśle spożywczych, kosmetykach organicznych i wielu innych. Jest również cenionym składnikiem kadzidełek, odświeżaczy powietrza, dezodorantów i perfum, a także wszelkiego rodzaju mydeł, płynów i kremów. 

Dehydroacetic Acid- Konserwant. Chroni kosmetyk przed bakteriami i rozwojem mikroorganizmów. Przedłuża trwałość produktu. Chroni go przed zmianą konsystencji, zapachu i koloru. Może być stosowany w kosmetykach naturalnych.

Thymus Vulgaris Oil-  olejek z macierzanki, gatunku rośliny należącej do rodziny jasnotowatych. Zwyczajowo nazywana jest tymiankiem pospolitym i tymiankiem właściwym. Składnik wykazuje działanie silnie bakteriobójcze i przeciwzapalne, działa ściągająco, oczyszczająco i odkażająco. Goi stany zapalne skóry. Polecany do skóry tłustej, trądzikowej, także skóry głowy. Wykorzystywany jest także w przemyśle perfumeryjnym, jako substancja zapachowa. Ma właściwości okluzyjne, tworzy na powierzchni skóry cieńką, ochronną warstwę.

Boswelia Carterii Oil-olejek kadzidłowy. Znakomity do pielęgnacji dekoltu i biustu. Posiada drzewny typ zapachu, balsamiczny z orzeźwiającą nutą cytryny. Polecany do pielęgnacji wszystkich rodzajów skóry, ze szczególnym uwzględnieniem cery dojrzałej i naczynkowej. Wykazuje intensywne właściwości ujędrniające i przeciwzapalne. Posiada działanie ściągające i przeciwzmarszczkowe

Limonene**-  imituje zapach skórki cytrynowej. Znajduje się na liście potencjalnych alergenów.

Eugenol**- organiczny związek chemiczny. Składnik kompozycji zapachowych imitujący zapach goździków oraz substancja niwelująca niepożądane zapachy w kosmetyku.

Citronellol**-  naturalnie występujący składnik olejków eterycznych

Linalool**- komponent zapachowy o potencjalnych właściwościach podrażniających, imituje zapach konwalii

Geraniol**- składnik kompozycji zapachowych, imituje zapach pelargonii, potencjalny alergen.

Farnesol**- substancja pochodzenia chemicznego. Substancja dezodorująca, hamuje wzrost i rozwój bakterii.  Roślinny składnik olejków eterycznych, np. z róży lub lipy.
Ma działanie dezynfekujące, dezodorujące, konserwujące 

Citral**- składnik kompozycji zapachowej, substancja zapachowa, a także maskująca niepożądane zapachy innych składników kosmetyku.

*- składniki organiczne
**- naturalne składniki olejków eterycznych
Iossi krem nawilżający naffi awokado i jojoba

                              Moja opinia
Zdecydowałam się na zakup kremu ze względu na jego skład i do tego jeszcze ta promocja... Krem zaskoczył mnie swoim zapachem, bo nie jest kwiatowy tylko intensywnie ziołowy. Dobrze się rozprowadza i wystarczy niewielka ilość kremu do rozsmarowania. Dość szybko się wchłania, a skóra pozostaje elastyczna z uczuciem nawilżenia.

Skład jest świetny m.in. olej krokosza, olej z awokado, olej z pachnotki, olej z rokitnika, witamina Ci E ekstrakt z aloesu . Przez swoją konsystencje zyskuje na wydajności, naprawdę niewiele go potrzebuję, aby w pełni zatroszczyć się o skórę! Kosmetyk - 100% natury!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz