środa, 13 marca 2019

Iossi serum intensywna regeneracja wiesiołek i baobab


Iossi serum intensywna regeneracja wiesiołek i baobab

Iossi serum intensywna regeneracja wiesiołek i baobab o działaniu ujędrniającym i przeciwzmarszczkowym. Uelastycznia i wzmacnia skórę, stymulując jednocześnie odnowę komórek skóry i hamując proces jej starzenia się. Usuwa toksyny oraz dotlenia skórę, poprawiając jej wygląd, koloryt i strukturę. 
Zawiera olej z baobabu, który wzmacnia, zmiękcza oraz uelastycznia skórę, pomagając redukować zmarszczki, olejek z wiesiołka, którego zadaniem jest dotlenić, odżywić i poprawić ogólną kondycję skóry, a także zahamować proces jej starzenia się oraz olejek mirrowy. Ten cudowny specyfik stosowany jest do pielęgnacji ciała od ponad 2000 lat. Ma on wyjątkowe właściwości wygładzające, przeciwzmarszczkowe i tonizujące. Jego charakterystyczny zapach stymuluje część mózgu odpowiedzialną za kontrolę emocji, dzięki czemu relaksuje i wycisza.
Serum Intensywna nocna regeneracja to prawdziwy zastrzyk witamin i mikroelementów, który wzmocni odporność immunologiczną naskórka i przywróci mu młodzieńczy wygląd w czasie gdy ty głęboko śpisz.
Iossi serum intensywna regeneracja wiesiołek i baobab

Sposób użycia:
Niewielką ilość olejku (ok. 1-3 krople) delikatnie wmasuj w oczyszczoną, wilgotną skórę twarzy. Ciesz się jego niezwykłym zapachem. Używaj rano lub wieczorem.
Po otwarciu zużyj w ciągu 4 miesięcy.

Przeciwwskazania: 
Ze względu na zawartość olejków eterycznych nie polecamy kobietom w pierwszym trymestrze ciąży.
Iossi serum intensywna regeneracja wiesiołek i baobab

Wszystkie kosmetyki IOSSI produkowane są z naturalnych i organicznych składników, bez szkodliwych dodatków i sztucznych barwników. Powstają z naturalnych składników roślinnych dlatego u osób wrażliwych mogą wywoływać reakcję uczuleniową. Posiadają badania i dokumentację uprawniające do sprzedaży na terenie U.E.

Analiza składu:

Simmondsia Chinensis (jojoba) Seed Oil*- olej jojoba. Wosk otrzymywany z nasion żożoby, czyli simondsji kalifornijskiej- gatunku rośliny monotypowej z rodziny simondsjowatych i rzędu goździkowców. Roślina pomimo nazwy nie pochodzi z Chin, lecz z pustyni Sonora rozciągającej się od Arizony po Meksyk. Wosk jojoba nazywany jest również olejem, ponieważ ma płynną konsystencję. Zawiera także fitosterole i witaminy A, E, F. Składnik ma klarowną, żółtą barwę i jest dość gęsty. Jest odporny na bardzo wysokie temperatury i światło. Może być nakładany bezpośrednio na skórę i włosy, jest łagodny i tolerowany przez alergików. Emolient półtłusty. Tworzy na powierzchni skóry i włosów odżywczą, dobrze przywierającą, niezbyt tłustą warstwę, która chroni przed czynnikami zewnętrznymi takimi, jak wiatr, mróz, klimatyzowane pomieszczenia i zapobiega odparowywaniu wilgoci. Składnik wykazuje działanie łagodzące, uelastyczniające, wzmacniające cement międzykomórkowy skóry, zmiękczające, natłuszczające i lekko nawilżające. Stosowany w różnego rodzaju kosmetykach pielęgnacyjnych, nawilżających, odżywczych, ujędrniających do twarzy, ciała i włosów, regenerujących, do każdego typu skóry. Na włosy działa wzmacniająco i pogrubiająco, a także nabłyszcza je i pomaga w likwidacji łupieżu. Rekomendowany w kosmetykach dla kobiet w ciąży, zapobiega powstawaniu rozstępów. Jest również częstym dodatkiem do mydeł i kosmetyków myjących. Zagęszcza formuły olejowe, przedłuża także świeżość innych składników, zwłaszcza olejów łatwo jełczejących.

Vitis Vinifera Seed (winogrona) Oil- lej wytłaczany z pestek owoców winorośli. Zawiera witaminy A, B6 oraz E, flawonoidy, resweratrol, minerały, lecytynę i dużą ilość kwasu linolowego, oraz kwas palmitynowy i palmitooleinowy. Zawiera proantocyjanidyny, które są antyoksydantami. Jest dosyć rzadki w konsystencji, klarowny, ma lekko zielonkawe zabarwienie, dość dobrze się wchłania. Jest olejem schnącym, nietrwałym, wrażliwym na podgrzewanie i działanie światła, najlepiej przechowywać go w lodowce, wtedy zachowuje świeżość przez ok. 4 miesiące. Może być nakładany bezpośrednio na skórę i włosy. Emolient tłusty, tworzy na powierzchni skóry i włosów ochronną i wzmacniającą powłokę. Działa ściągająco, gojąco i poprawia napięcie skóry, w czystej postaci może przesuszać i mocno ściągać. Jest składnikiem różnych kosmetyków, polecany do skóry naczynkowej, zmniejsza tzw. pajączki, a także starzejącej się. Włosom nadaje połysk i wygładzenie.
Iossi serum intensywna regeneracja wiesiołek i baobab

Oenothera Biennis (wiesiołek ) Oil- olej z wiesiołka, to, co jest najcenniejsze, ukrywa w bardzo drobnych, twardych nasionach. Wyciskany z nich olej z wiesiołka zawiera wyjątkowo duże ilości niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych (NNKT) – kwasu linolowego (LA) i gamma-linolenowego (GLA), od których obecności w organizmie zależy prawidłowy przebieg wielu życiowych procesów.
W oleju z wiesiołka są także inne kwasy tłuszczowe – oleinowy, palmitynowy i stearynowy – a ponadto fitosterole, białko bogate w aminokwasy siarkowe i tryptofan, enzymy, witamina Ecynkselen,magnez i wapń. Ten zupełnie niezwykły zestaw składników sprawił, że niepozorny wiesiołek jest jedną z cenniejszych roślin wykorzystywanych do produkcji leków i kosmetyków.
Nienasycone kwasy tłuszczowe wpływają na funkcjonowanie membran i przestrzeni międzykomórkowych, utrzymują odpowiedni poziom nawodnienia organizmu, zapobiegają utracie wody przez zewnętrzne warstwy skóry, dlatego olej z wiesiołka pomaga utrzymać jej jędrność i elastyczność. Usuwa też toksyny i szkody poczynione przez wolne rodniki. Dodatkowo kwasy te inicjują produkcję enzymu (delta- 6-desaturaza), który pomaga w leczeniu różnego rodzaju problemów skórnych – od trądziku i wyprysków po łuszczycę.

Adansonia digitata (baobab) Seed Oil- Olej z nasion baobabu to odkrywany dopiero cenny olejek zwany sekretem Afryki.
Tradycyjnie jest stosowany jako niezastąpiony środek ochronny oraz remedium na wszelkie problemy skóry, włosów i paznokci w trudnych warunkach afrykańskiej Sawanny. Nieoficjalnie uznawany jest za następcę oleju arganowego – tak bardzo wszechstronne jest jego działanie.
Olej z baobabu chroni skórę i włosy w skrajnych warunkach atmosferycznych, zarówno letnich jak i zimowych oraz wspomaga ich regenerację i odbudowę.
Olej z baobabu zawiera zbliżoną zawartość kwasów tłuszczowych nasyconych, głównie palmitynowego (33%), jednonienasyconych omega-9 (36%) oraz wielonienasyconych, głównie omega-6 (31%). Nasycone kwasy tłuszczowe najdłużej pozostają na skórze, działają ochronnie, zmiękczająco, przyspieszają gojenie się ranek i najlepiej wśród kwasów tłuszczowych chronią przed transepidermalną utratą wody. NNKT omega-9 wykazuje wysoką zgodność z sebum i uzupełnia płaszcz lipidowy naskórka. NNKT omega-6 jest składnikiem cementu międzykomórkowego, przyspiesza odnowę komórkową i reguluje czynność gruczołów łojowych skóry. W oleju z baobabu znajdują się też witaminy A, E i D oraz NNKT omega-3 o silnym działaniu przeciwzapalnym.
Mieszanina kwasów tłuszczowych różnych rozmiarów zapewnia wielokierunkowe działanie oleju w różnych warstwach naskórka, a dzięki temu olej przynosi ulgę i regenerację nawet skórze mocno przesuszonej a nawilżenie przy regularnym stosowaniu jest długotrwałe.
Olej z nasion baobabu nadaje się do pielęgnacji skóry suchej, przesuszonej, podrażnionej, spękanej, szorstkiej, łuszczącej się i swędzącej. Dzięki wysokim właściwościom nawilżającym ujędrnia i napina skórę zwiotczałą, z oznakami upływu czasu, wygładza zmarszczki. Regularnie stosowany zapobiega rozstępom, wspomaga regenerację istniejących świeżych rozstępów i blizn. Odpowiednie nawilżenie pomaga skórze tłustej uregulować nadprodukcję sebum. Olej z baobabu dobrze sprawdza się w pielęgnacji skóry po opalaniu.
Znalazł zastosowanie w pielęgnacji skóry z chorobami dermatologicznymi związanymi z zaburzeniem gospodarki lipidowej naskórka i nieprawidłowym rogowaceniem, jak egzemy, łuszczyca, atopowe zapalenie skóry.
Iossi serum intensywna regeneracja wiesiołek i baobab

Borago Officinalis (ogórecznik) Seed Oil*- olej z nasion ogórecznika. Emolient tłusty, tworzy na powierzchni skóry i włosów odżywczy i ochronny film, który wygładza, zmiękcza i wzmacnia skórę. Ten olej ma właściwości ujędrniające, napina i poprawia sprężystość skóry, zwęża pory, dodaje skórze blasku, wygładza zmarszczki i zapobiega ich powstawaniu, zawiera antyoksydanty. Bardzo dobrze się wchłania. Przyspiesza regenerację, wzmacnia barierę lipidową skóry i pomaga usunąć zanieczyszczenia z porów. Składnik jest polecany do skóry suchej, łuszczącej, zrogowaciałej, dojrzałej, alergicznej, wrażliwej, naczynkowej i podrażnionej. Nadaje się również do pielęgnacji dziecięcej skóry.

Triticum Vulgare Germ (zarodki pszenicy) Oil- olej z kiełków pszenicy.Jego zastosowanie na skórę i włosy jest niezwykle uniwersalne. Pozyskuje się go z samego wnętrza ziaren, dlatego zachowuje swoje cenne właściwości i bogactwo ponad 20 różnych składników odżywczych, które aktywnie wspierają skórę, by wyglądała zdrowo i na zadbaną. Olejek z kiełków pszenicy posiada zdolności przeciwstarzeniowe, które pomagają zmiękczyć i nawilżyć skórę. Cechy naturalnego olejku sprawiają, że kosmetyki z pszenicą są bardzo wszechstronne ponieważ u osób z suchą skórą przywrócą nawilżenie, ale bez zbędnego błysku. Składnik ten sprawdza się również na włosach suchych i tłustych, ponieważ pszenica dobrze nawilża i reguluje poziom wydzielania sebum.

Rosa Canina Fruit (dzika róża) Oil*-  olej z owoców dzikiej róży, działa tonizująco i odżywczo. Regeneruje zmęczoną i dojrzałą cerę, przywracając jej naturalny blask. Głęboko oczyszcza, zmniejszając zmiany trądzikowe a także rozjaśnia cerę. Uelastycznia naskórek widocznie wygładza a także doskonale nawilża. Po naniesieniu na włosy sprawia, że staja się one bardziej elastyczne, zregenerowane i odżywione. Skutecznie łagodzi podrażnienia oczu, dodaje im blasku. Jej zapach ma właściwości aroma-terapeutyczne i poprawia samopoczucie.

Squalane- skwalan, tłusty emolient. jest zaliczany do lekkich olejków, które szybko wnikają w skórę, bez pozostawiania poczucia tłustości, spotykanej przy niektórych olejach roślinnych. Skwalan to również antyoksydant, chroniący lipidowe struktury skóry przed utlenianiem i wolnymi rodnikami. Działa nawilżająco, wzmacnia naturalną barierę lipidową skóry, lekko natłuszcza. Jest on polecany w produktach przeciwzmarszczkowych, dla cer dojrzałych, które utraciły naturalną zawartość skwalenu. Posiada również właściwości gojące drobne uszkodzenia skóry i stany zapalne. Ważną funkcją skwalanu jest zwiększanie transportu składników aktywnych w głąb skóry. Skwalan jako drobna cząsteczka dobrze penetruje do głębszych warstw skóry i stanowi bardzo dobry nośnik dla składników biologicznie aktywnych rozpuszczalnych w tłuszczach. Skwalan utrwala również zapachy. Zaliczany do składników nisko komedogennych (nie zatykających pory).
Iossi serum intensywna regeneracja wiesiołek i baobab

Helianthus Annuus Seed Oil & Beta-Carotene- olej z nasion słonecznika jest bogatym źródłem niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych (NNKT), głównie kwasu linolowego oraz witaminy E. Pełni funkcję odżywczą, natłuszczającą, często stosowany w produktach ochronnych, z filtrami przeciwsłonecznymi. Polecany do pielęgnacji ciała, ma działanie przeciwzapalne, łagodzące i przeciwrodnikowe. Dobrze się wchłania. Wykazuje słabe działanie alergenne i komedogenne, jest bezpieczny dla kobiet w ciąży. Stosowany zbyt często i w dużych dawkach może nasilać problemy trądzikowe, zatykać pory skóry, powodować wypryski i zaskórniki.
Beta-Carotene- betakaroten, barwnik . Beta-karoten jest pigmentem występującym w roślinach, który nadaje im żółte i pomarańczowe owoce i warzywa. Jest przekształcany w organizmie w witaminę A, silny przeciwutleniacz, który odgrywa kluczową rolę w utrzymaniu zdrowego wzroku, skóry i funkcji neurologicznych.W kosmetyce mają działanie przeciwutleniające i są cenione ze względu na ich zdolność do zapobiegania przewlekłym chorobom. Chronią organizm przed szkodliwym działaniem wolnych rodników , które są główną przyczyną starzenia się i degeneracji.

Hippophae Rhamnoides Fruit (rokitnik) Oil- olej z owoców rokitnika. Rokitnik  ze względu na swoje wyjątkowe właściwości zdrowotne i odżywcze znalazł zastosowanie zarówno w kuchni, jak i w kosmetyce. "Złoto Syberii" – tak nazywają go Rosjanie - zawiera ponad 190 bioaktywnych substancji, które pozytywnie wpływają na zdrowie. Wśród nich znajdują się antyoksydanty, flawonoidy, aminokwasy, a także nienasycone kwasy tłuszczowe, mikroelementy (m.in. potas, żelazo, fosfor, mangan, bor, wapń i krzem) oraz witaminy  (A, C, D, E, K, P oraz te z grupy B) i prowitaminy. W celach leczniczych i pielęgnacyjnych wykorzystuje się owoce rokitnika, liście, a także olej z pulpy owoców lub nasion rokitnika. Oleje te różnią się między sobą zawartością m.in. kwasów tłuszczowych, karotenoidów - silnych przeciwutleniaczy i jednocześnie barwników rokitnika (jest ich zdecydowanie więcej w oleju z pulpy owoców), a także steroli i witaminy E.

Tocopherol (witamina E)- konserwant substancji tłuszczowych, chroni składniki przed utlenianiem, zmianą zapachu i koloru. Dodatkowo ma działanie silnie antyoksydacyjne, ujędrnia, działa odżywczo i przeciwstarzeniowo na skórę, wzmacnia ściany naczyń krwionośnych, poprawia ukrwienie skóry, chroni przed szkodliwymi czynnikami zewnętrznymi, przyspiesza regenerację np. po poparzeniu słonecznym.

Ascorbyl Palmitate (witamina C)- palmitynian askorbylu. Stymuluje lepsze ukrwienie skóry, poprzez wspomaganie procesu syntezy kolagenu wpływa na jędrność i elastyczność skóry, wzmacnia ścianki naczyń krwionośnych, rozjaśnia skórę i wpływa na spłycenie zmarszczek. Spowalnia procesy starzenia się skóry, wywołane np. promieniowaniem UV lub dymem papierosowym. Obecność kwasu askorbinowego powoduje regenerację witaminy E. Witamina C zalecana jest przy także przy pielęgnacji cery trądzikowej i po kąpielach słonecznych.
Iossi serum intensywna regeneracja wiesiołek i baobab

Pogostemon Cablin (paczuli) Oil-  olejek paczulowy, łagodzi: cellulit, stany lękowe, depresje, stany zapalne skóry, łupież, ropiejące rany i skaleczenia (otarcia), odstrasza owady. Olejek paczulowy otrzymuje się przez destylację z parą wodną liści ziela brodźca palczatki.Kraj pochodzenia: Indonezja, wyspy Mauritusa i Reunion.
Posiada właściwości antyseptyczne, łagodnie pobudzający, reguluje gospodarkę wodną, odstrasza owady. Olejek paczulowy stosuje się w terapii różnego rodzaju schorzeń skóry: infekcje i stany zapalne skóry, trądzik, grzybice, egzemy, łupież, rany. Olejek o silnym działaniu, nie stosować więcej niż 2 krople na jeden zabieg.

Commiphora myrrha (mirra) Oil- olejek Mirra od bardzo dawna razem ze złotem i kadzidłem znana była jako jeden z prezentów dla Jezusa i opisana w Nowy Testamencie W rzeczywistości, mirra jest wymieniona w Biblii 152 razy! Mirra była bardzo ważna w czasach biblijnych, jako przyprawa, lekarstwo i przy pochówku oczyszczała zmarłych. Działanie kosmetyczne olejku eterycznego z mirry:
- działa silnie przeciwbakteryjnie, grzybobójczo i pierwwotniakobójczo;
- hamuje stany zapalne;
- działa przeciwbólowo;
- stymulujące, rozgrzewające;
- pobudzające krążenie;
- wykrztuśne;
- przyspiesza gojenie ran;
- działa pobudzająco na psychikę, ma działanie antydepresyjne

Cedrus Atlantica Bark ( cedr) Oil- olejek cedrowy, składnik o właściwościach przeciwzapalnych, bakteriobójczych, grzybobójczych i rozluźniających, ale przede wszystkim zapachowych, jest składnikiem perfum i nadaje zapach kosmetykom. Wykazuje działanie przeciwłojotokowe i przeciwpotne, dobrze wpływa na przetłuszczającą się skórę głowy, skórę trądzikową i świecącą się, reguluje gruczoły wydzielające sebum i pot. Stosowany w dezodorantach, kremach do stóp i pastach do zębów. Odświeża, chłodzi, lekko ściąga i zwęża pory, pomaga oczyścić skórę, zapobiega namnażaniu bakterii, grzybów i brzydkim zapachom. Przyspiesza gojenie i regenerację skóry, łagodzi obrzęki i ból

Boswellia carterii (kadzidłowiec) Oil- olejek kadzidłowy wykazuje intensywne właściwości ujędrniające i przeciwzapalne. Minimalizuje ujścia gruzołów łojowych (tzw. pory) i delikatnie domyka rozszerzone naczynia krwionośne. Zmniejsza negatywne działanie drażniących środków powierzchniowo czynnych. Polecany do pielęgnacji wszystkich rodzajów skóry, ze szczególnym uwzględnieniem cery dojrzałej i naczyniowej.
·        Ze względu na duże spectrum działania, olejek kadzidłowy znajduje bardzo szerokie zastosowanie w pielęgnacji skóry. W nawilżaczach powietrza - działa kojąco i poprawia nastrój.  Jednocześnie w znaczący sposób podnosi koncentrację. 
·        Stosowany podczas medytacji – pojawia się wewnętrzny spokój.
·        Może być stosowany jako składnik zapachowy i wspomagający podczas inhalacji (pomaga w leczeniu zapalenia oskrzeli i gardła, kaszlu i łagodzi podrażnienia błon śluzowych).
·        Znajduje zastosowanie jako składnik kompozycji zapachowych do ciała podczas kąpieli.
·        Jest składnikiem kosmetyków przeznaczonych dla skóry wymagającej ujędrnienia, dodatkowo opóźnia proces starzenia.
·        Stosuje się go jako składnik kosmetyków do włosów. Stymuluje wzrost włosów, zapobiega wypadaniu i eliminuje łupież.
·        Bardzo chętnie wykorzystywany w rytuałach ajurwedyjskich (również za sprawą orientalnego aromatu, który roztacza).
·        Właściwości ujędrniające czynią z niego znakomity środek do pielęgnacji dekoltu oraz biustu(serum ujędrniające, kremy, lotiony etc.).
Iossi serum intensywna regeneracja wiesiołek i baobab

Cinnamomum zeylanicum (cynamon) Leaf Oil-  olejek cynamonowy, nadaje zapach kosmetykom. Składnik aktywny, działa antyseptycznie. Cynamon stosowany jest jako substancja rozgrzewająca, np. w kosmetykach przeznaczonych do pielęgnacji ciała.

Lavandula Angustifolia (lawenda) Oil- olejek lawendowy często stosuje się w produktach do aromaterapii i przemyśle perfumeryjnym, ma kojący, relaksujący aromat. Działa rozkurczająco i antyseptycznie. Wykorzystywany także w produkcji toników do twarzy, szamponów przeciwłupieżowych i do włosów tłustych, nadaje połysk włosom, kremach, dezodorantach. Przyspiesza regenerację naskórka, łagodzi, ale przede wszystkim nadaje naturalny zapach, który działa uspokajająco i nasennie, m.in. z tego powodu jest wykorzystywany w kosmetykach dla niemowląt.

Helichrysum Italicum (kocanka) Extract- ekstrakt kocanki , ma działanie przeciwzapalne i łagodzące. Intensywnie regeneruje i sprzyja gojeniu się ran. Stymuluje odbudowę naskórka i tworzenie się nowych komórek skóry. Dzięki zawartości flawonoidów zalecany jest także w kosmetykach do pielęgnacji cery naczyniowej i trądziku różowatego. Ekstrakt z kocanki znajduje zastosowanie w formulacjach wszelkich kosmetyków mających za zadanie chronić skórę i włosy przed szkodliwymi procesami utleniania.

Calendula Officinalis (nagietek) Flower Extract- wyciąg z kwiatów nagietka lekarskiego. Odwar, nalewka lub maść  z nagietka są zalecane do leczenia trudno gojących się ran, odleżyn, owrzodzeń nóg, ropnego zapalenia i wyprysków skórnych.
Nagietek wykorzystywany jest do produktów kosmetycznych o działaniu zmiękczającym na skórę, ale także znane są jego zbawienne właściwości wykorzystywane do kąpieli i jako środek gojący. Jest bogaty w różne pierwiastki mineralne takie jak magnez, mangan oraz witaminę C. Poza tym nagietek ma właściwości rozkurczające i żółciopędne. Dobrze nawilża i regeneruje skórę, dlatego często jest używany jako składnik kosmetyków.

Benzyl Benzoate**- składnik kompozycji zapachowej. Może być rozpuszczalnikiem innych substancji zapachowych, działa również antybakteryjnie i chroni kosmetyki przed zepsuciem.

Cinnamal**- składnik kompozycji zapachowych w różnego rodzaju produktach kosmetycznych oraz substancja maskująca niepożądane zapachy w kosmetyku

Eugenol**- organiczny związek chemiczny. Składnik kompozycji zapachowych imitujący zapach goździków oraz substancja niwelująca niepożądane zapachy w kosmetyku.

Limonene**- imituje zapach skórki cytrynowej. Znajduje się na liście potencjalnych alergenów.

Linalool**- komponent zapachowy o potencjalnych właściwościach podrażniających, imituje zapach konwalii

*składniki pochodzące z certyfikowanych upraw organicznych.
**naturalne składniki olejków eterycznych.
Iossi serum intensywna regeneracja wiesiołek i baobab


                               Moja opinia

Olejki stały się ostatnio moją ulubioną formą pielęgnacji. Szczególnie lubię ich używać na noc. To serum olejowe z Iossi bardzo przypadło mi do gustu, chociaż, gdy nałożyłam je pierwszy raz od razu rozbolała mnie głowa. Zapach jest tak specyficzny i intensywny, że budziłam się w nocy i cały czas go czułam… Po kilku dniach się przyzwyczaiłam.
Po około miesiącu zauważyłam większe efekty stosowania serum.
Skóra jest uspokojona, promienna, koloryt ujednolicony i w ogóle lepiej wygląda J
Czasami gdy wiem, że cały dzień spędzę w domu nakładam go nawet w dzień mimo tego, że producent sugeruje, że serum jest na noc. A zwykle nakładam go na noc pod krem po uprzednim stonizowaniu skóry.

Na początku nie wiedziałam jak rozgryźć to serum, oczekiwałam, że po kilku dniach będę widziała jakieś rezultaty, ale nic… U mnie to normalne, przecież jestem w gorącej wodzie kąpana J  Bardzo często wpatrywałam się w moją twarz i wyczekiwałam rezultatów.

Tak jak wspomniałam wcześniej po około miesiącu zauważyłam efekty. Mogę nawet stwierdzić, że serum bardzo dobrze radzi sobie z niedoskonałościami, uspakaja je a zarazem nie powoduje powstawania następnych.
Serum ma konsystencję lekkiego tłustego olejku, który dość szybko się wchłania. Kolor jest typowo żółty dość intensywny, ale w żaden sposób nie barwi skóry.
Ogromnym atutem prawie wszystkich kosmetyków Iossi są szklane opakowania. To serum również jest w ciemnym szkle z pipetą co znacznie ułatwia nam dozowanie. Jest bardzo wydajne, ja używam go 6-7 kropli do aplikacji a zużycie jest minimalne.
Iossi serum intensywna regeneracja wiesiołek i baobab

Zakupiłam serum w wersji większej czyli 30 ml ( jest również wersja 10 ml).
W składzie mamy m.in.: olejek z baobabu, który wzmacnia, uelastycznia skórę, pomaga również redukować zmarszczki( chodź tego na razie nie zauważyłam). Olejek z wiesiołka odżywia, dotlenia i poprawia ogólną kondycję skóry. Olejek mirrowy cudowny specyfik znany od lat ma właściwości wygładzające, przeciwzmarszczkowe i tonizujące.

Myślę, że osoby ze skórą wrażliwą powinny sprawdzić to serum najpierw na jakimś kawałku skóry, zresztą ja tak robię z każdym nowym kosmetykiem. Tyczy się to również osób, które są wrażliwe na zapachy, bo pierwsza moja reakcja po użyciu serum przyprawiła mnie o ból głowy. Myślę, że to za sprawą wysokiego stężenia olejków eterycznych.

Jeśli chodzi o cenę za 30 ml 88 zł to dość sporo, ale nie żałuję takiego wydatku, bo warto kupić jeden porządny kosmetyk z dobrym składem niż kilka beznadziejnych.

Polecam

A tutaj przypinam linki do pozostałych kosmetyków Iossi które przetestowałam:



Krem nawilżający Naffi awokado i jojoba kliknij tutaj


Krem aksamitna róża regenerująco nawilżający kliknij tutaj


Róża damasceńska tonik mgiełka tutaj


Olejek do demakijażu śliwka morela kliknij tutaj


Pasta do mycia twarzy oczyszczający węgiel kliknij tutaj


Krem ochronny z olejem konopnym i masłem shea tutaj



Brak komentarzy:

Publikowanie komentarza