poniedziałek, 15 października 2018

Iossi pasta do mycia twarzy oczyszczający węgiel


Iossi pasta do mycia twarzy oczyszczający węgiel

Iossi pasta do mycia twarzy oczyszczający węgiel łagodzący podrażnienia i działający przeciwrodnikowo ekstrakt z zielonej herbaty, zmiękczający skórę olej babassu i skwalan z trzciny cukrowej. Składnikiem pasty wspomagającym regenerację naskórka jest alginat - naturalny polisacharyd pozyskiwany z algi brunatnej. Za nawilżające działanie pasty odpowiadają fermenty z kokosa i rzodkiewki. Składniki 100% naturalne.
Pasta jest odpowiednia dla każdego rodzaju cery. Została też przebadana pod kątem cery wrażliwej.

Sposób użycia: Niewielką ilość pasty rozetrzyj w mokrych dłoniach, a następnie delikatnie wykonaj masaż twarzy. Zmyj twarz ciepłą wodą. Omijaj okolice oczu. Stosuj 2-3 razy w tygodniu.
Iossi pasta do mycia twarzy oczyszczający węgiel

Analiza składu:

Glycerin- silnie hydrofilowa i higroskopijna substancja nawilżająca. Ma zdolność przenikania przez warstwę rogową naskórka, pełni rolę promotora, pomaga substancjom aktywnym przedostać się w głąb skóry, zarazem jest humektantem i delikatnym konserwantem, skutecznym zwłaszcza w kosmetykach z dużą ilością wody. Ma właściwości homogenizowania składników kosmetycznych. Łagodzi podrażnienia, przyspiesza regenerację uszkodzonej skóry, wygładza zmarszczki, zmiękcza naskórek, likwiduje zrogowacenia, kosmetyki z dużą jej zawartością, zwykle są nieco lepkie na skórze. Nie powoduje alergii.

Avena Sativa (Oat) Kernel Powder- wyciąg z nasion owsa, W lecznictwie i kosmetyce wykorzystuje się też inne części tej rośliny – ziele, słomę, otręby – ponieważ one również zawierają mnóstwo cennych substancji (m.in. flawonoidy, saponiny sterydowe, amid kwasu nikotynowego, rozpuszczalną w wodzie krzemionkę, aminokwasy, lipoproteidy, peptydy). Wysoka zawartość związków polifenolowych, które mają silne właściwości przeciwutleniające, czyni z owsa doskonały składnik kosmetyków przeznaczonych do skóry dojrzałej i wrażliwej, nawet ze skłonnością do atopii. Preparaty z owsem działają zmiękczająco i nawilżająco na skórę, sprzyjają jej regeneracji i łagodzą podrażnienia.

Charcoal Powder- węgiel, jest powszechnie stosowany w przemyśle spożywczym, zdrowotnym i farmaceutycznym. Stosowany przy wybielaniu zębów.  Może również służyć do detoksykacji i innych celów związanych ze zdrowiem.
Iossi pasta do mycia twarzy oczyszczający węgiel
Babassu Oil Polyglyceryl-4 Esters- olej babassu to wszechstronny, naturalny kosmetyk do włosów, twarzy i ciała. Doskonale nawilża, ujędrnia skórę oraz zapobiega procesom starzenia. Sprawdzi się w masażu, walce z cellulitem, a także w pielęgnacji suchych, łamliwych włosów. Ze względu na swoje właściwości fizyczne oraz niewysoką cenę często stosowany w kosmetyce jest jako baza balsamówkremów nawilżających oraz kosmetyków kolorowych, takich jak pomadki oraz woski do brwi.

Oryza Sativa Powder- ziarna ryżu, w kosmetyku ułatwia jego aplikację i sprawia, że staje się jedwabisty i lekki. Dlatego jest tak często wykorzystywany jako składnik pudrów w kompakcie, pudrów w proszku i podkładów. Jest polecany dla cery tłustej i mieszanej. Ma silne działanie matujące co sprawia, że można go spotkać na rynku kosmetyków gotowych jako transparentny puder matujący. Puder ryżowy może być stosowany w primerach, podkładach i różnego rodzaju pudrach.
Iossi pasta do mycia twarzy oczyszczający węgiel
Kaolin- minerał otrzymywany z osadowych skał ilastych. Pylisty proszek o barwie białej, jasnoszarej lub jasnożółtej, o jedwabistej i miałkiej konsystencji. Nazwa kaolinu pochodzi od chińskiej nazwy góry Gao-ling, z której po raz pierwszy wydobyto kaolin. Złoża kaolinu znajdują się głównie w Chinach, Rosji, Francji, Ameryce, także w Polsce, na Dolnym Śląsku. Zawiera krzemian glinu oraz żelazo, magnez, cynk, wapń, sole mineralne, domieszki węglanów wapnia, wodorotlenek żelazowy, piasek kwarcowy, mikę itp. w formie zanieczyszczeń. Substancja koloidalna, nierozpuszczalna w wodzie. Może być nakładany bezpośrednio na skórę. Kaolin ma kilka zastosowań. W kosmetykach kolorowych pełni funkcje rozjaśniacza, rozbiela produkty kolorowe i zapobiega ich zbrylaniu, stosowany jest również w pudrach, ma właściwości pochłaniające sebum i matujące. Może lekko bielić skórę. W kosmetykach pielęgnacyjnych stosowany jest w produktach myjących do twarzy, ciała, włosów, do tłustej skóry głowy- bardzo dobrze oczyszcza i dodaje spektakularnej objętości włosom; w maseczkach i peelingach do cery trądzikowej, tłustej i mieszanej- oczyszcza, podsusza, wygładza, ściąga pory, wyrównuje koloryt, ujędrnia i mineralizuje, lekko poleruje powierzchnie i działa przeciwzapalnie. Spotykana także w kremach, tonikach i pastach do zębów. Znajduje zastosowanie również w kosmetykach antycellulitowych, pomaga w spalaniu tłuszczu, wyciąga toksyny. Polecana również do skóry suchej, naczynkowej i z trądzikiem różowatym, ponieważ jest najłagodniejszą z glinek i ma właściwości łagodzące.

Coco-Glucoside- poliglukozyd kwasów oleju kokosowego. Substancja myjąca, środek pianotwórczy, ma zastosowanie również, jako emulgator. Jest chętnie stosowana w produktach organicznych, ponieważ jest wyjątkowo łagodna dla skóry. Wzmacnia pianę w produktach myjących. Poprawia konsystencję. Umożliwia połączenie z wodą substancji nierozpuszczalnych lub trudno rozpuszczalnych w wodzie.

Leuconostoc/Radish Root Ferment Filtrate- lecytyna sojowa hlb lipokarnozyna, konserwant jest akceptowany przez ECOCERT jako środek konserwujący w certyfikowanych ekologicznych kosmetykach. Występuje w:  sera i kremy do twarzy; balsamy do ciała;  produkty z kwasami hydroksylowymi; sera i odżywki do włosów.
Iossi pasta do mycia twarzy oczyszczający węgiel
Hydrogenated Farnesene- lekki skwalan z trzciny cukrowej. Tworzy eleganckie i lekkie tekstury z nielepkim, nietłustym i jedwabistym wykończeniem. 

Cocos Nucifera Fruit Extract- ekstrakt z kokosa, tłuszcz z miąższu owoców palmy kokosowej, otrzymywany metodą tłoczenia. Ma konsystencję stałą, niezbyt twardą, balsamiczną o białej barwie i słodkim, tropikalnym aromacie. Posiada duża zawartość witamin i minerałów sprawia, że olej kokosowy sprawdza się w pielęgnacji skóry i włosów dotkniętych bardzo różnymi problemami.
Stosowany bezpośrednio na skórę wzmacnia barierę lipidową naskórka.
Ma silne właściwości nawilżające, nawilża przesuszoną skórę (również na dłoniach, kolanach, łokciach) i włosy. Ze względu na obecność składników antyseptycznych poprawia stan skóry chorej – z wysypką, egzemą, a także trądzikowej. Jest odpowiedni dla skóry atopowej i dotkniętej problemem łuszczycy – nawilża ją, natłuszcza, zapobiega zakażeniom bakteryjnym. Zmniejsza uczucie pieczenia po oparzeniu. Łagodzi stany zapalne i podrażnienia. Zawiera antyutleniacze, które zwalczają wolne rodniki, co zapobiega przedwczesnemu starzeniu skóry.
Iossi pasta do mycia twarzy oczyszczający węgiel
Sodium Alginate- alginian sodu, wiąże wilgoć w naskórku i substancje kosmetyczne. Zapobiega rozwarstwianiu faz w formułach emulsyjnych i zmniejsza lepkość. Jest filmotwórczy, działa ochronnie i nawilżająco.

Copaifera Reticulata Balsam Oil- Olejek Copaiba działa przeciwbakteryjnie i przeciwgrzybiczo. Szczególnie silnie reaguje na bakterie Gram+ i dermatofity, co można wykorzystać w produktach do pielęgnacji miejsc szczególnie podatnych na grzybice (stopy, pachwiny, paznokcie). Olejek Copaiba wykorzystuje się we wspomaganiu leczenia łuszczycy. Znajduje zastosowanie w kosmetykach przeciwłupieżowych i szamponach do wrażliwej skóry głowy. Stosowany w kremach po goleniu, olejkach do masażu, kosmetykach do pielęgnacji skóry trądzikowej.

Camellia Sinensis Leaf Extract- ekstrakt z liści zielonej herbaty, posiada polifenole na poziomie przynajmniej 95%. Ekstrakt z zielonej herbaty bogaty jest w garbniki, alkaloidy, witaminy z grupy B, witaminy K, C, P oraz sole mineralne.W kosmetyce ekstrakt z zielonej herbaty stosowany jest do pielęgnacji cery zanieczyszczonej suchej, tłustej i trądzikowej. Sprawdza się znakomicie przy problemach z kruchością naczyń, podrażnieniach i poparzeniach słonecznych. Działa regenerująco, tonizująco, hamuje rozwój stanów zapalnych.
Iossi pasta do mycia twarzy oczyszczający węgiel

Rosmarinus Officinalis Leaf Oil- olejek z liści rozmarynu.  Działa przeciwzapalne, antybakteryjne i przeciwgrzybicze. Pobudza wzrost włosów i ujędrnia skórę. Stosowany w maseczkach, tonikach, szamponach, kremach, balsamach i olejowych mieszankach do włosów, twarzy i ciała, na okolice oczu, a także w pastach do zębów.

Lavandula Angustifolia Oil- olejek lawendowy często stosuje się w produktach do aromaterapii i przemyśle perfumeryjnym, ma kojący, relaksujący aromat. Działa rozkurczająco i antyseptycznie. Wykorzystywany także w produkcji toników do twarzy, szamponów przeciwłupieżowych i do włosów tłustych, nadaje połysk włosom, kremach, dezodorantach. Przyspiesza regenerację naskórka, łagodzi, ale przede wszystkim nadaje naturalny zapach, który działa uspokajająco i nasennie, m.in. z tego powodu jest wykorzystywany w kosmetykach dla niemowląt.

Citrus Limon Peel Oil- olejek eteryczny ze skórki cytryny. Jako składnik aromatyzujący służy do poprawiania zapachu kosmetyków (zwłaszcza tych z dodatkiem olejków z drzewa herbacianego i eukaliptusowego). Wykazuje silne działanie przeciwbakteryjne oraz antyoksydacyjne.  W niektórych kremach substancja ta jest stosowana jako środek wybielający – rozjaśnia matową i przebarwioną skórę. Olejek stosowany także w kremach przeciwzmarszczkowych – składnik olejku, limonen, jest silnym przeciwutleniaczem, wychwytującym wolne rodniki; olejek hamuje również elastazę – enzym odpowiedzialny za rozkładanie włókien sprężystych skóry i powstawanie zmarszczek. 
Iossi pasta do mycia twarzy oczyszczający węgiel

Linalool*- komponent zapachowy o potencjalnych właściwościach podrażniających, imituje zapach konwalii

Limonene*- imituje zapach skórki cytrynowej. Znajduje się na liście potencjalnych alergenów.

Geraniol*- składnik kompozycji zapachowych, imituje zapach pelargonii, potencjalny alergen.

Citral*- składnik kompozycji zapachowej, substancja zapachowa, a także maskująca niepożądane zapachy innych składników kosmetyku.

* naturalne składniki olejków eterycznych

                        Moja opinia
Od razu po otworzeniu słoiczka widać, że to prawdziwa pasta J. Używałam wielu kosmetyków z czarnym węglem… ale ten jest rewelacyjny J z pewnością wyróżnia się na tle innych.
Jest na swój sposób dziwnym produktem, ale właśnie za to go polubiłam, jeszcze czegoś takiego nie miałam J Nakładam go na lekko zwilżoną skórę i delikatnie masuję okrężnymi ruchami. Czuć na twarzy i pod palcami delikatne ziarenka peelingujące, ale nie jest to typowy zdzierak, trzeba delikatnie się z nim obchodzić.
Bardzo dobrze oczyszcza, czasami zostawiam go na kilka chwil na twarzy i dopiero zmywam.
Bardzo dobrze oczyszcza i odświeża a co najlepsze moja skóra nie jest później sucha , ściągnięta czy podrażniona. Skóra po dokładnym zmyciu jest w doskonałym stanie, dogłębnie oczyszczona i lekko nawilżona bez efektu tłustego filmuJ
Zapach jest specyficzny, wyczuwam tam rozmaryn i miętę, co dodaje mi energii J
Nie używam go na co dzień, lecz co 3-4 dni, ponieważ obawiam się znacznego przesuszenia. Moja skóra jest delikatna i wrażliwa więc na co dzień (obecnie używam pianki z cosnature) myję twarz delikatniejszą formą.
Opakowanie jest prostolinijne ale w dobrym guście. Niewielki szklany(z bursztynowego szkła) słoiczek 120 ml z zakrętką, cena to 64 zł ale często można go upolować w promocji. Pasta jest bardzo wydajna.
Skład to czysta poezja same ekstrakty i olejki. 100% kosmetyk naturalny i odpowiedni dla wegan. Głównym składnikiem kosmetyków IOSSI są olejki eteryczne, które dają mocny, wyczuwalny zapach.
Polska firma IOSSI z siedzibą w Krakowie ma w swojej ofercie wiele wspaniałych kosmetyków, kilka z nich już przetestowałam a ten stał się kolejnym pożądanym przeze mnie J z pewnością będę do niego wracać, polecam

krem nawilżający awokado & jojoba kliknij tutaj
olejek do demakijażu śliwka morela kliknij tutaj
krem ochronny z olejem konopnym i masłem shea kliknij tutaj
Iossi pasta do mycia twarzy oczyszczający węgiel


Brak komentarzy:

Publikowanie komentarza