piątek, 12 października 2018

Bielenda slim cellu corrector skoncentrowane antycellulitowe serum intensywne ujędrnienie węgiel+ pieprz cayenne

Bielenda slim cellu corrector skoncentrowane antycellulitowe serum intensywne ujędrnienie węgiel+ pieprz cayenne

Bielenda slim cellu corrector skoncentrowane antycellulitowe serum intensywne ujędrnienie węgiel+ pieprz cayenne to zaawansowane technologicznie, inteligentne preparaty do korekcji i modelowania ciała łączące najskuteczniejsze składniki aktywne o działaniu antycellulitowym i wyszczuplającym z intensywnym detoksem skóry.
Skoncentrowane serum korektor ujędrniający do każdego typu skóry, nawet wrażliwej, to swoisty „aktywator naprawy skóry”. 

Działanie
Ten silnie działający preparat precyzyjnie dociera w miejsca problematyczne, skutecznie zwalcza objawy wszystkich form cellulitu (wodny i tłuszczowy) i zapobiega jego uporczywym nawrotom. Widocznie ujędrnia ciało, zagęszcza i wygładza skórę, optymalnie nawilża.

SKUTECZNE SKŁADNIKI AKTYWNE O UDOWODNIONYM DZIAŁANIU ANTYCELLULITOWYM  WNIKAJĄ GŁĘBOKO I STOPNIOWO UWALNIAJĄ SWĄ MOC, DZIAŁAJĄC JESZCZE WIELE GODZIN PO APLIKACJI.

PIEPRZ CAYENNE zawiera kapsaicynę, która przyspiesza mikrokrążenie i metabolizm, dzięki czemu wspomaga redukcję tkanki tłuszczowej i cellulitu. Kapsaicyna zwiększa również czerpanie energii z podskórnej tkanki tłuszczowej i zapobiega jej powtórnemu odkładaniu, zwiększa też przenikanie składników aktywnych w głąb skóry.

AKTYWNY WĘGIEL dzięki silnym właściwościom absorbującym posiada zdolność głębokiego oczyszczania i detoksu skóry. Działa jak magnes: przyciąga i wchłania toksyny oraz zanieczyszczenia ze skóry, doskonale nawilża ciało.

KOFEINA stymuluje przemianę materii, redukuje tkankę tłuszczową i cellulit – przyspiesza spalanie komórek tłuszczowych i zapobiega ich powtórnemu gromadzeniu się pod skórą. Poprawia jędrność i sprężystość,  oczyszcza skórę z toksyn.

KIGELIA AFRICANA ujędrnia, wzmacnia i napina skórę, efektywnie zapobiega jej wiotczeniu.

Efekt
Skuteczność potwierdzona badaniami
redukuje cellulit 90%
ujędrnia ciało 100%
wygładza skórę 97%
* Test In Vivo przeprowadzony pod nadzorem dermatologów na grupie 25 kobiet przez okres 4 tygodni.

Stosowanie
1 – 2 razy dziennie energicznie, okrężnymi ruchami wmasować preparat w miejsca problematyczne z widocznym cellulitem i nadmierną tkanką tłuszczową (uda, pośladki, brzuch, ramiona). Pozostawić do wchłonięcia. Po aplikacji umyć ręce.
Bielenda slim cellu corrector skoncentrowane antycellulitowe serum ujędrniające węgiel+ pieprz cayenne
Analiza składu:
Aqua(Water)- woda

Cyclopentasiloxane- związek krzemu, po jakimś czasie wyparowuje z miejsca aplikacji. Zapewnia łatwiejszą aplikację i rozprowadzanie preparatu na skórze i włosach. Pełni rolę bazy dla wielu kosmetyków (do twarzy, ciała, włosów). Silikon ten nie jest komedogenny, co oznacza, że nie wywołuje zaskórników, nie zatyka porów i nie obciąża włosów.

Ethylhexyl Cocoate- emolient, tworzy powłoczkę, dzięki czemu zapobiega odparowaniu wody ze skóry, włosów.

Glycerin- silnie hydrofilowa i higroskopijna substancja nawilżająca. Ma zdolność przenikania przez warstwę rogową naskórka, pełni rolę promotora, pomaga substancjom aktywnym przedostać się w głąb skóry, zarazem jest humektantem i delikatnym konserwantem, skutecznym zwłaszcza w kosmetykach z dużą ilością wody. Ma właściwości homogenizowania składników kosmetycznych. Łagodzi podrażnienia, przyspiesza regenerację uszkodzonej skóry, wygładza zmarszczki, zmiękcza naskórek, likwiduje zrogowacenia, kosmetyki z dużą jej zawartością, zwykle są nieco lepkie na skórze. Nie powoduje alergii.

Persea Gratissima (Avokado) Oil- olej otrzymywany w wyniku tłoczenia miąższu owoców awokado. Bogaty w witaminy: A, B, E, H, K, PP, F, nienasycone kwasy tłuszczowe ( NNKT) oraz aminokwasy. Składnik dzięki zawartości lecytyny wykazuje lekkie działanie emulgujące. Używany w produkcji kremów, emulsji, mydeł, produktów do masażu ciała. Działa natłuszczająco, regenerująco, silnie odżywczo i ochronnie. Olej zbliżony w budowie do lipidów skóry, dlatego jest wysoce tolerowany, polecany do skóry dojrzałej, suchej i wrażliwej. Głęboko się wchłania, nie nabłyszcza, jest lekko gęsty. Wzmacnia i uelastycznia skórę oraz włosy.

Propylene Glycol-  to alkohol wodorotlenkowy otrzymywany z ropy naftowej. Jest bezbarwną, bezwonną, oleistą cieczą o słodkawym smaku. Wykazuje wysoką rozpuszczalność w wodzie i alkoholach, dlatego też jest powszechnie używany w kosmetyce. Prócz tego zapobiega wysychaniu kosmetyków, stanowi rozpuszczalnik, pomaga w nadawaniu odpowiedniej konsytencji. Spotkać go możemy w płynach do kąpieli, żelach, piankach, tonikach, pastach do zębów, dezodorantach w sztyfcie, a także w olejkach do masażu i kosmetykach dla dzieci.

Centella Asiatica Leaf Extract- wyciąg z wąkroty azjatyckiej. wykazuje silne działanie antybakteryjne, przeciwobrzękowe, przeciwzapalne, leczące rany. Przyspiesza leczenie ran, oparzeń i zmian skórnych takich jak trądzik, opryszczka, pokrzywka

Fucus Vesiculosus Extract- wyciąg z morszczynu pęcherzykowatego. Działa silnie nawilżająco i antyoksydacyjnie, ochronnie, wiąże wodę, rewitalizuje, odżywia, regeneruje, zapobiega i wygładza zmarszczki, ujędrnia i uelastycznia skórę, poprawia mikrokrążenie krwi, przyśpiesza spalanie tkanki tłuszczowej Zastosowanie znajduje zwłaszcza w kosmetykach do skóry dojrzałej twarzy i ciała, liftingujących,  przeciwzmarszczkowych,  antycellulitowych, wspomaga również walkę z rozstępami i zwiotczeniami.

Kigelia Africana Extract- extract z owocu kigelii afrykańskiej, silnie napina i ujędrnia, uelastycznia, zapobiega wiotczeniu.

Garcinia Cambogia Fruit Extract- ekstrakt z garcinia kambodźa, wspomaga odchudzanie, modeluje, wyszczupla sylwetkę.

Caffeine- kofeina. Ma właściwości drenujące, pobudza mikrokrążenie skórne, wspomaga spalanie tkanki tłuszczowej. Dobrze wpływa na zwiotczałą skórę, zmniejsza obrzęki, spotykana w kremach pod oczy, antycellulitowych oraz kosmetykach przeciwzmarszczkowych. Badania wskazują, że kofeina w kosmetykach do włosów spowalnia łysienie.

Capsicum Frutescens Fruit Extract- wyciąg z suszonych owoców ostrej papryki. Działa przeciwzapalnie i rozgrzewająco. Stosowany w kosmetykach antycellulitowych, wyszczuplających.

Carbon Black (Activated Charcoal)- węgiel aktywny, powstaje w wyniku spalania węglowodorów (a więc np. olejów). Jego podstawową funkcją jest barwienie, występuje w postaci sproszkowanej. Często stosuje się go w przemyśle drukarskim, motoryzacyjnym oraz w elektronicznym. W kosmetyce pierwotnie pigment ten był dodawany do kosmetyków kolorowych, takich jak tusze do rzęs i to od niego właśnie zależała barwa produktu. Od niedawna, ze względu na znaczny wzrost popularności kosmetyków z dodatkiem węgla, występuje również w produktach pielęgnacyjnych. Pamiętajmy jednak, że jego podstawową funkcją jest nadawanie barwy, nie ma właściwości pielęgnacyjnych. Składnik ten nie jest naturalny

Algae Extract- ekstrakt z alg. Algi wykazują szerokie spektrum działania kosmetycznego (wywołują efekt kosmetyczny na skórę) m.in.: przeciwrodnikowe (hamują procesy starzenia się skóry), nawilżające, przeciwzapalne, poprawiające mikrokrążenie (co wpływa na wzmocnienie naczyń krwionośnych), bakteriostatyczne, filmotwórcze (tworzy na powierzchni skóry film, który ogranicza odparowywanie wody z naskórka, co sprzyja lepszemu nawilżeniu, regeneracji i kondycjii skóry.
Bielenda slim cellu corrector skoncentrowane antycellulitowe serum ujędrniające węgiel+ pieprz cayenne
Tocopherol- witamina E, konserwant substancji tłuszczowych, chroni składniki przed utlenianiem, zmianą zapachu i koloru. Dodatkowo ma działanie silnie antyoksydacyjne, ujędrnia, działa odżywczo i przeciwstarzeniowo na skórę, wzmacnia ściany naczyń krwionośnych, poprawia ukrwienie skóry, chroni przed szkodliwymi czynnikami zewnętrznymi, przyspiesza regenerację np. po poparzeniu słonecznym.

Butylene Glycol- glikol butylenowy,  jeden z alkoholi o dwóch grupach hydroksylowych. Alkohol ten jest na tyle wielofunkcyjnym składnikiem, że w kosmetyce używa się go również jako:
* konserwantu - przedłuża trwałość produktów kosmetycznych. Jednak, aby zadziałał właściwie, jego stężenie w preparacie musiałoby być dość wysokie, dlatego zwykle występuje z innymi substancjami powstrzymującymi rozwój mikroorganizmów,
* środka zapobiegającego wysychaniu kosmetyku - zwłaszcza przy ujściu butelki,
* modyfikatora reologii - nadaje kosmetykom odpowiednią konsystencję, w tym przypadku powoduje spadek ich lepkości. Butylene glycol najczęściej znajdziemy w kosmetykach do włosów, jednak bywa on też dodawany do produktów przeznaczonych do odżywiania i nawilżania skóry - w obu tych rolach sprawdzi się znakomicie, nie ma bowiem właściwości drażniących. Jest również doskonałym dodatkiem do preparatów przeznaczonych do wypadających włosów - poprawi przenikanie w głąb tkanki substancji, które mają za zadanie zahamować ten proces.

Alcohol Denat.-  składnik otrzymywany jest z ropy naftowej lub naturalniejszą metodą, poprzez fermentację węglowodanów z roślin, najczęściej zbóż. "Skażenie" w nazwie oznacza, że do alkoholu/etanolu dodawana jest inna substancja, smakowa, zapachowa lub barwiąca o odrażającym smaku i zapachu, takim, który spowoduje odruch wymiotny, bądź w inny sposób odrzuci od spożycia. Pełni funkcję skutecznego konserwantu, chroni kosmetyk przed zepsuciem, skażeniem bakteriami, grzybami, drobnoustrojami. Jest też rozpuszczalnikiem wielu substancji nierozpuszczalnych w wodzie czy np. glikolu i tłuszczach. Pomaga składnikom aktywnym przenikać w głębsze warstwy skóry. Ma silne działanie dezynfekujące, niwelujące stany zapalne, ściągające.

Dimethicone-  silikon czyli emolient suchy, tworzy na powierzchni skóry film, który ogranicza ucieczkę wody z naskórka. Poprawia rozczesywanie na mokro i na sucho, zapobiega splątywaniu, wygładza włosy, wykazuje działanie antystatyczne, dzięki czemu zapobiega elektryzowaniu się włosów. Substancja ta nie lepi się i nie przetłuszcza, odznacza się właściwościami nabłyszczającymi, jest odporna na temperaturę i wodę, co powoduje że do usunięcia potrzebny jest detergent. Może wywołać alergie, odkładać  się w organizmie. Osoby wrażliwe powinny unikać tego typu składników.

Sodium Polyacrylate-  składnik wiążący wodę i filmotwórczy, działa ochronnie i wygładzająco na powierzchnie, zapobiega rozwarstwianiu faz emulsji, substancja kontrolująca i podnosząca lepkość kosmetyków. Ma właściwości utrwalające włosy, stosowana w produktach do stylizacji, a także np we wkładach jednorazowych pieluszek ze względu na bardzo dużą zdolność pochłaniania wilgoci.

Polyacrylamide/C13-14 Isoparaffin/Laureth-7- syntetyczny polimer. Substancja konsystencjotwórcza, zagęszczająca i wiążąca, występuje w różnych formach, np żelowych, Wygładza skórę, wypełnia zmarszczki. Tworzy na powierzchni skóry i włosów delikatny film. Stosowana w produktach utrwalających włosy, w odżywkach do paznokci, w kosmetykach do makijażu, np. w pudrach i cieniach prasowanych jako lepiszcze, w kosmetykach oczyszczających, kremach, balsamach, a w formie ziarnistej jako materiał ścierny w peelingach. W kosmetykach przeciwsłonecznych z filtrami sprawia, że są one wodoodporne. Substancja potencjalnie toksyczna

Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer- poliakrylan. Zagęstnik, nadający nadający k osmetykom odpowiednią konsystencję. Przedłuża trwałość kosmetyku i zwiększa jego lepkość. Kondycjonuje włosy – wygładza je, zmiękcza, utrwala fryzurę. Substancja filmotwórcza. Nawilża skórę i włosy, nadaje połysk. 

Triethanolamine- sól trietanoloaminowa kwasu palmitynowego. Substancja myjąca - usuwa zanieczyszczenia z powierzchni skóry i włosów. Emulgator W/O, składnik umożliwiający powstanie emulsji. Substancja niestabilna chemicznie, wrażliwa na zmiany pH (w pH kwasowym ulega zobojętnieniu i traci właściwości powierzchniowo czynne). Wrażliwa na twardość wody.

PEG-40 Hydrogenated Castor Oil- niejonowa substancja powierzchniowo czynna, olej rycynowy polioksyetylenowany 40 molami tlenku etylenu. Płynna lub półstała, żółtawa substancja o naturalnym, olejowym zapachu, rozpuszczalna w wodzie. Sugerowane stężenie w kosmetyku: Od 1-10%. Pomaga wprowadzić do roztworu wodnego składniki trudno rozpuszczalne, np. składniki kompozycji zapachowej, konserwanty, substancje aktywne. Substancja odtłuszczająca i oczyszczająca.

Phenoxyethanol- składnik stosowany jako konserwant lub wspomagacz innych konserwantów, a także rozpuszczalnik konserwantów, np. parabenów oraz jako rozpuszczalnik substancji zapachowych.
Bielenda slim cellu corrector skoncentrowane antycellulitowe serum ujędrniające węgiel+ pieprz cayenne
Methylparaben- konserwant. Substancja konserwująca, która uniemożliwia rozwój i przetrwanie mikroorganizmów w czasie przechowywania produktu. Chroni również kosmetyk przed wtórnym zakażeniem mikroorganizmami, które możemy wprowadzić przy codziennym użytkowaniu produktu (np. nabierając krem palcem).Składnik dozwolony do stosowania w kosmetykach w ograniczonym stężeniu. Znajduje się na liście substancji konserwujących dozwolonych do stosowania z ograniczeniami w produktach kosmetycznych.

Ethylparaben- ester kwasu p-hydroksybenzoesowego. Substancja konserwująca, która uniemożliwia rozwój i przetrwanie mikroorganizmów w czasie przechowywania produktu. Chroni również kosmetyk przed zakażeniem bakteryjnym, które możemy wprowadzić przy codziennym użytkowaniu produktu (np. nabierając krem palcem).

DMDM Hydantoin- chemiczny środek konserwujący. Wydziela  drażniący formaldehyd. Działa szkodliwie na gruczoły ekrynowe i apokrynowe, zaburza czynności gruczołów łojowych i hormonalnych (dokrewnych). Wywołuje stany zapalne skóry.

Parfum (Fragrance)- zapach

Butylphenyl Methylpropional- składnik kompozycji zapachowych. Znajduje się na liście potencjalnych alerenów. Może wywoływać reakcje alergiczne w postaci zaczerwień i świądu skóry, podrażniać gruczoły łojowe skóry głowy

Citronellol- naturalnie występujący składnik olejków eterycznych

Hexyl Cinnamal- nienasycony aldehyd aromatyczny. Związek ten wchodzi w skład olejku cynamonowego i rumiankowego. W kosmetykach bardzo przypomina woń jaśminu, dlatego za sprawą tej pożądanej nuty, wykorzystywany jest również do produkcji perfum. Znajduje się na liście potencjalnych alergenów

Limonene-  imituje zapach skórki cytrynowej. Znajduje się na liście potencjalnych alergenów.

Linalool- komponent zapachowy o potencjalnych właściwościach podrażniających, imituje zapach konwalii

intensywne wyszczuplenie węgiel+chili kliknij tutaj
modelowanie sylwetki węgiel+matcha tea kliknij tutaj


Bielenda slim cellu corrector skoncentrowane antycellulitowe serum ujędrniające węgiel+ pieprz cayenne
                                  Moja opinia
Nie miałam jakoś szczególnie widocznego cellulitu, ale przed laten chciałam coś w swoim wyglądzie ulepszyć… jak to my kobiety J
Skoncentrowane serum węgiel i pieprz cayenne bardzo mnie zaciekawiło, ponieważ nigdy nie stosowałam tego typu kosmetyków. Najczęściej były to balsamy do ciała bądź masła.
Zaczęłam go stosować na początku maja, myślę, że i tak troszkę za późno, ale dołożyłam do tego ćwiczenia  dietę i suplementy J
Mój efekt był zauważalny.
Serum z Bielendy dobrze nawilżyło moją skórę, szczególnie moje nogi, które zawsze są suche. Ładnie wygładziło moją skórę. Oczywiście ubyło mi kilka kilogramów, ale to z pewnością zasługa diety i ćwiczeń J
Natomiast serum bardzo przyjemnie się stosowało. Po nałożeniu na skórę przyjemnie ochładzało ale później ten efekt zanikał.
Serum jest nieco śliskie przy nakładaniu, ale szybko się wchłania. Przyjemnie pachnie J
Niestety jeśli chodzi o skład to nie jest on najlepszy…
Jest to dobry skład wymieszany z syfem brzydko mówiąc.  Bielenda ostatnio wypuściła na rynek serie Botanic Spa i naprawdę wszystkie te kosmetyki mają dobre składy, natomiast te serum nie bardzo im się udało, niestety.
Opakowanie bardzo wygodne chodź duże, ale tuba jest na tyle miękka, że pozwala wykorzystać produkt do końca. Opakowanie 250 ml w cenie 18 zł

Brak komentarzy:

Publikowanie komentarza