piątek, 12 października 2018

Bielenda slim cellu corrector skoncentrowane termoaktywne serum antycellulitowe intensywne wyszczuplenie węgiel + chili


Bielenda slim cellu corrector skoncentrowane termoaktywne serum antycellulitowe intensywne wyszczuplenie węgiel + chili

Bielenda slim cellu corrector skoncentrowane termoaktywne serum antycellulitowe intensywne wyszczuplenie węgiel + chili to swoisty „termiczny aktywator spalania tłuszczu i  konturowania ciała”. Ten silnie działający preparat precyzyjnie dociera w miejsca problematyczne, maksymalnie wspomaga redukcję tkanki tłuszczowej, zmniejsza zbędne zaokrąglenia i ładnie modeluje ciało. Skutecznie zwalcza objawy wszystkich form cellulitu i zapobiega jego uporczywym nawrotom. Ujędrnia i wygładza skórę, poprawia plastyczność, optymalnie nawilża. Efekt rozgrzewający maksymalnie zwiększa wchłanianie składników aktywnych w głąb skóry.

SKUTECZNE SKŁADNIKI AKTYWNE O UDOWODNIONYM DZIAŁANIU ANTYCELLULITOWYM  WNIKAJĄ GŁĘBOKO I STOPNIOWO UWALNIAJĄ SWĄ MOC, DZIAŁAJĄC JESZCZE WIELE GODZIN PO APLIKACJI.

PAPRYKA CHILI zawiera kapsaicynę, która przyspiesza mikrokrążenie i metabolizm, dzięki czemu wspomaga redukcję tkanki tłuszczowej i cellulitu. Kapsaicyna zwiększa również czerpanie energii z podskórnej tkanki tłuszczowej i zapobiega jej powtórnemu odkładaniu, zwiększa też przenikanie składników aktywnych w głąb skóry. 
AKTYWNY WĘGIEL dzięki silnym właściwościom absorbującym posiada zdolność głębokiego oczyszczania i detoksu skóry. Działa jak magnes: przyciąga i wchłania toksyny oraz zanieczyszczenia ze skóry, doskonale nawilża ciało. 
KOFEINA stymuluje przemianę materii, redukuje tkankę tłuszczową i cellulit – przyspiesza spalanie komórek tłuszczowych i zapobiega ich powtórnemu gromadzeniu się pod skórą. Poprawia jędrność i sprężystość,  oczyszcza skórę z toksyn. 
CENTELLA ASIATICA doskonale ujędrnia, wygładza i nawilża skórę. Widocznie redukuje objawy cellulitu i zapobiega jego uporczywym nawrotom.

Efekt
Skuteczność potwierdzona badaniami
wyszczupla sylwetkę 83%
poprawia sprężystość skóry 82%
redukuje cellulit 85%

* Test In Vivo przeprowadzony pod nadzorem dermatologów na grupie 25 kobiet przez okres 4 tygodni.

Stosowanie:
1 – 2 razy dziennie energicznie, okrężnymi ruchami wmasować preparat w miejsca problematyczne z widocznym cellulitem i nadmierną tkanką tłuszczową (uda, pośladki, brzuch, ramiona). Pozostawić do wchłonięcia. Po kilku minutach pojawi się efekt rozgrzania skóry. Intensywność efektu rozgrzania zależy od ilości zaaplikowanego preparatu. Po aplikacji umyć ręce. Zachować ostrożność w przypadku skóry wrażliwej. Może wystąpić  krótkotrwały efekt  zaczerwienienia skóry.
Bielenda slim cellu corrector skoncentrowane termoaktywne serum antycellulitowe intensywne wyszczuplenie węgiel + chili
Analiza składu:
 Aqua(Water)- woda

Propylene Glycol- to alkohol wodorotlenkowy otrzymywany z ropy naftowej. Jest bezbarwną, bezwonną, oleistą cieczą o słodkawym smaku. Wykazuje wysoką rozpuszczalność w wodzie i alkoholach, dlatego też jest powszechnie używany w kosmetyce. Prócz tego zapobiega wysychaniu kosmetyków, stanowi rozpuszczalnik, pomaga w nadawaniu odpowiedniej konsytencji. Spotkać go możemy w płynach do kąpieli, żelach, piankach, tonikach, pastach do zębów, dezodorantach w sztyfcie, a także w olejkach do masażu i kosmetykach dla dzieci.

Centella Asiatica Leaf Extract- wyciąg z wąkroty azjatyckiej. wykazuje silne działanie antybakteryjne, przeciwobrzękowe, przeciwzapalne, leczące rany. Przyspiesza leczenie ran, oparzeń i zmian skórnych takich jak trądzik, opryszczka, pokrzywka

Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil- olej ze słodkich migdałów, upowszechnił się najpierw jako olejek stosowany w aromaterapii, a zawdzięcza to swojej słodkiej, czasem wręcz duszącej, uspokajającej woni. Od dawna korzysta się z niego w produkcji kosmetyków do pielęgnacji skóry niemowląt, ponieważ jest odpowiedni dla każdego typu cery i nie podrażnia. Olejek z migdałów (almond oil) można znaleźć również w składzie perfum, mydeł i różnego rodzaju emulsji, gdzie działa jako tłusta baza. W czystej postaci można go kupić w zielarniach, niektórych drogeriach i aptekach oraz sklepach internetowych z półproduktami. Cena to ok. 15 - 20 zł za 100 ml. Produkt należy wyrzucić pół roku od otwarcia.
Olejek dobrze radzi sobie z szorstką, napięta skórą i łamliwymi, przesuszonymi włosami. Jak inne oleje roślinne, ceniony jest przede wszystkim za swoje właściwości nawilżające. Odróżnia go mnogość zastosowań i szybka wchłanialność. Za działanie olejku odpowiadają zawarte w nim sole mineralne, proteiny, magnez oraz witaminy z grupy A, E, D, B. Podobnie jak migdały poprawia pamięć i cyrkulację krwi, obniża cholesterol i wzmacnia kondycję paznokci. Olejek migdałowy rzadko uczula, jednak osoby, które zaobserwowały u siebie reakcję alergiczną na migdały lub inne orzechy, powinny go używać ostrożnie.

Ethylhexyl Cocoate- emolient, tworzy powłoczkę, dzięki czemu zapobiega odparowaniu wody ze skóry, włosów.

Stearyl Alcohol- alkohol stearylowy. Emolient tłusty, filmotwórczy jest także emulgatorem emulsji typu O/W, zapobiega rozwarstwieniu emulsji oraz substancją zmętniającą przejrzyste konsystencje, aby zminimalizować przepuszczalność światła. Ma właściwości gaszące pianę oraz poprawiające lepkość. Stosowany w preparatach myjących, jako składnik zapobiegający przesuszeniu skóry i włosów.
Bielenda slim cellu corrector skoncentrowane termoaktywne serum antycellulitowe intensywne wyszczuplenie węgiel + chili
Triethylhexanoin- jest triestrem glicerylowym lub trójglicerydem pochodzącym z gliceryny i kwasów tłuszczowych. Jest to stosunkowo czysty tłuszcz, który różni się jedynie nieznacznie od tłuszczów i olejów występujących w przyrodzie, głównie tłuszczów zwierzęcych i roślinnych oraz olejów, takich jak łój, orzechy palmowe i olej kokosowy. Triethylhxanoin jest uniwersalnym składnikiem i jest stosowany jako środek kondycjonujący skórę, emolient, środek antystatyczny, rozpuszczalnik i składnik zapachowy w kosmetykach i produktach do pielęgnacji ciała, w tym makijażu, kremach i płynach, dezodorantach, produktach do opalania i przeciwsłonecznych, odżywkach do włosów oraz produkty do pielęgnacji skóry i oczyszczania skóry

Caffeine- kofeina. Ma właściwości drenujące, pobudza mikrokrążenie skórne, wspomaga spalanie tkanki tłuszczowej. Dobrze wpływa na zwiotczałą skórę, zmniejsza obrzęki, spotykana w kremach pod oczy, antycellulitowych oraz kosmetykach przeciwzmarszczkowych. Badania wskazują, że kofeina w kosmetykach do włosów spowalnia łysienie.

Camellia Sinensis (Green Tea) Leaf Extract- ekstrakt z liści zielonej herbaty, posiada polifenole na poziomie przynajmniej 95%. Ekstrakt z zielonej herbaty bogaty jest w garbniki, alkaloidy, witaminy z grupy B, witaminy K, C, P oraz sole mineralne.W kosmetyce ekstrakt z zielonej herbaty stosowany jest do pielęgnacji cery zanieczyszczonej suchej, tłustej i trądzikowej. Sprawdza się znakomicie przy problemach z kruchością naczyń, podrażnieniach i poparzeniach słonecznych. Działa regenerująco, tonizująco, hamuje rozwój stanów zapalnych.

Butyrospermum Parkii (Shea Butter)- masło shea,  naturalny tłuszcz o barwie żółtej lub w kolorze kości słoniowej, otrzymywany z owoców (orzechów) afrykańskiego drzewa Vitellaria paradoxa (masłosz Parka). Emolient tzw. tłusty. Jeśli jest stosowany na skórę w stanie czystym, może być komedogenny, czyli sprzyjać powstawaniu zaskórników. Zastosowany w preparatach do pielęgnacji skóry i włosów tworzy na powierzchni warstwę okluzyjną (film), która zapobiega nadmiernemu odparowywaniu wody z powierzchni (jest to pośrednie działanie nawilżające), przez co kondycjonuje, czyli zmiękcza i wygładza skórę i włosy. Nadaje połysk. Wykazuje działanie regenerujące

Glycerin- silnie hydrofilowa i higroskopijna substancja nawilżająca. Ma zdolność przenikania przez warstwę rogową naskórka, pełni rolę promotora, pomaga substancjom aktywnym przedostać się w głąb skóry, zarazem jest humektantem i delikatnym konserwantem, skutecznym zwłaszcza w kosmetykach z dużą ilością wody. Ma właściwości homogenizowania składników kosmetycznych. Łagodzi podrażnienia, przyspiesza regenerację uszkodzonej skóry, wygładza zmarszczki, zmiękcza naskórek, likwiduje zrogowacenia, kosmetyki z dużą jej zawartością, zwykle są nieco lepkie na skórze. Nie powoduje alergii.

Capsicum Frutescens Fruit Extract- wyciąg z suszonych owoców ostrej papryki. Działa przeciwzapalnie i rozgrzewająco. Stosowany w kosmetykach antycellulitowych, wyszczuplających.

Coleus Forskohlii Root Extract- wyciąg z korzenia pokrzywy indyjskiej,  to roślina, która od setek lat znajduje zastosowanie w medycynie hinduskiej oraz ajurwedyjskiej. Pokrzywa indyjska swoje właściwości lecznicze zawdzięcza substancji czynnej o nazwie forskolina. W medycynie Dalekiego Wschodu pokrzywa indyjska jest wykorzystywana przy dolegliwościach sercowo-naczyniowych, problemach ze strony układu pokarmowego, otyłości, chorobach układu oddechowego (astma), a także nadciśnieniu tętniczym, jaskrze oraz łuszczycy. 

Carbon Black (Activated Charcoal)- węgiel aktywny, powstaje w wyniku spalania węglowodorów (a więc np. olejów). Jego podstawową funkcją jest barwienie, występuje w postaci sproszkowanej. Często stosuje się go w przemyśle drukarskim, motoryzacyjnym oraz w elektronicznym. W kosmetyce pierwotnie pigment ten był dodawany do kosmetyków kolorowych, takich jak tusze do rzęs i to od niego właśnie zależała barwa produktu. Od niedawna, ze względu na znaczny wzrost popularności kosmetyków z dodatkiem węgla, występuje również w produktach pielęgnacyjnych. Pamiętajmy jednak, że jego podstawową funkcją jest nadawanie barwy, nie ma właściwości pielęgnacyjnych. Składnik ten nie jest naturalny

Ceteareth-18- delikatny alkohol tłuszczowy tworzący na skórze delikatną warstwę okluzyjną. Pomaga tworzyć emulsje poprzez zmniejszanie napięcia powierzchniowego substancji, które mają być emulgowane

Cetearyl Alcohol- emolient ten posiada woskową i białą konsystencję, z powodu swojej tłustości może powodować powstawanie zaskórników u osób z tendencją do tego schorzenia. Cetearyl Alcohol, stosowany w odżywkach lub maskach do włosów, jest całkowicie bezpieczny, chroniąc włosy przed zbędną utratą wilgoci.
Odżywki do włosów z dodatkiem alkoholu cetearylowego nadają włosom elastyczności oraz pożądanej miękkości. Substancja ta tworzy na powierzchni włosów ochronny, cienki film, dzięki czemu zapobiega nadmiernemu ich wysuszaniu

Glyceryl Stearate- produkt estryfikacji glicerolu (gliceryny) oraz kwasu stearynowego. Białe, bezwonne płatki. Stosowany jako substancja re-natłuszczająca w kosmetykach kąpielowych. Stosowany w emulsjach spłukiwalnych – ułatwia spłukiwanie np. odżywek do włosów. W preparatach do pielęgnacji skóry i włosów tworzy także na powierzchni warstwę okluzyjną, czyli działa pośrednio nawilżająco (zapobiega nadmiernemu odparowywaniu wody). Ma właściwości wygładzające.

Sodium Polyacrylate- składnik wiążący wodę i filmotwórczy, działa ochronnie i wygładzająco na powierzchnie, zapobiega rozwarstwianiu faz emulsji, substancja kontrolująca i podnosząca lepkość kosmetyków. Ma właściwości utrwalające włosy, stosowana w produktach do stylizacji, a także np we wkładach jednorazowych pieluszek ze względu na bardzo dużą zdolność pochłaniania wilgoci.

Dimethicone- silikon czyli emolient suchy, tworzy na powierzchni skóry film, który ogranicza ucieczkę wody z naskórka. Poprawia rozczesywanie na mokro i na sucho, zapobiega splątywaniu, wygładza włosy, wykazuje działanie antystatyczne, dzięki czemu zapobiega elektryzowaniu się włosów. Substancja ta nie lepi się i nie przetłuszcza, odznacza się właściwościami nabłyszczającymi, jest odporna na temperaturę i wodę, co powoduje że do usunięcia potrzebny jest detergent. Może wywołać alergie, odkładać  się w organizmie. Osoby wrażliwe powinny unikać tego typu składników.

Vanillyl Butyl Ether- eter butylowy kwasu waniliowego. Rozgrzewa i rozszerza naczynia krwionośne, pobudza spalanie tłuszczu i redukcję cellulitu. Stosowany w kosmetykach wyszczuplających.

Disodium EDTA- sól dwusodowa kwasu wersenowego. Konserwant i stabilizator wiążący jony metali ciężkich, zapobiegający zmianie barwy i zapachu kosmetyków. Chroni kosmetyk przed zepsuciem i patogenami. Ma właściwości zmiękczające i regulujące lepkość. Wspomaga działanie innych konserwantów.

Phenoxyethanol- składnik stosowany jako konserwant lub wspomagacz innych konserwantów, a także rozpuszczalnik konserwantów, np. parabenów oraz jako rozpuszczalnik substancji zapachowych.

Ethylhexylglycerin- konserwant stosowany w technologii kosmetycznej od 1992, wzmacniający działanie innych konserwantów dodanych do kosmetyku. Jest również humektantem, ma delikatne działanie nawilżające, a także poprawia odczuwalność użytkową współobecnych w składzie emolientów.

DMDM Hydantoin- chemiczny środek konserwujący. Wydziela  drażniący formaldehyd. Działa szkodliwie na gruczoły ekrynowe i apokrynowe, zaburza czynności gruczołów łojowych i hormonalnych (dokrewnych). Wywołuje stany zapalne skóry.

Parfum (Fragrance)- zapach

Alpha-Isomethyl Lonone- składnik kompozycji zapachowej, znajduje się na liście potencjalnych alergenów. Może wywoływać podrażnienia skóry.

Benzyl Salicylate- składnik kompozycji zapachowych oraz filtr przeciwsłoneczny. Substancja maskuje niepożądane zapachy innych składników kosmetyku. Pochłania również promienie UV, dzięki czemu kosmetyki dłużej zachowują świeżość.

Hexyl Cinnamal- nienasycony aldehyd aromatyczny. Związek ten wchodzi w skład olejku cynamonowego i rumiankowego. W kosmetykach bardzo przypomina woń jaśminu, dlatego za sprawą tej pożądanej nuty, wykorzystywany jest również do produkcji perfum. Znajduje się na liście potencjalnych alergenów

Limonene- imituje zapach skórki cytrynowej. Znajduje się na liście potencjalnych alergenów.

Linalool- komponent zapachowy o potencjalnych właściwościach podrażniających, imituje zapach konwalii
Bielenda slim cellu corrector skoncentrowane termoaktywne serum antycellulitowe intensywne wyszczuplenie węgiel + chili
                                Moja opinia
Wszystkie 3 balsamy cellu corrector otrzymałam od Bielendy w celu przetestowania J Wersja z chili bardzo mnie zaskoczyła… Natomiast dwa pozostałe są opisane tutaj:


modelowanie sylwetki węgiel + matcha tea kliknij tutaj
intensywne ujędrnienie węgiel + pieprz cayenne kliknij tutaj

Wracając do serum z chili to jest ono wymagające dłuższego wchłaniania w skórę a po chwili czuć ogromny przypływ ciepła. Ciało jest takie rozgrzane jakbym była po niezłej rozgrzewce przed ćwiczeniami J Na początku myślałam, że być może mnie coś uczuliło bo skóra też była nieźle zaczerwieniona, ale to wszystko znika po kilku minutach J
Wszystkie sera bazują na węglu aktywnym i kofeinie, która również podkręca działanie tego balsamu.
I z całą pewnością mogę powiedzieć, że wersja z chili daje kopa, jest bardziej wyczuwalna na skórze i czuć, że coś tam się dzieje.
Jeśli chodzi o wyszczuplanie to tak jak wspomniałam w poprzednich postach, że dieta i ćwiczenia w 100 % pomogą nam przy wymodelowaniu sylwetki czy redukcji cellulitu a kosmetyki jedynie wspomogą działanie. Moja skóra była nawilżona ładnie pachniała i to na tyle nie oszukujmy się J

Skład typowy średniak, myslę, że Bielenda z pewnośćią ma lepsze produkty w swojej ofercie.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz