piątek, 6 kwietnia 2018

Bielenda krem regulujący na noc zielona herbata


Bielenda krem regulujący na noc zielona herbata

Bielenda krem regulujący na noc zielona herbata preparat w formie bogatego w składniki aktywne kremu, przeznaczonego do pielęgnacji cery mieszanej, ze skłonnością do błyszczenia, niedoskonałości i przebarwień.
Krem poprawia elastyczność skóry i nawilżenie, dając efekt miękkości i wygładzenia naskórka. Wyjątkowa BOGATA FORMUŁA nie obciąża skóry, dobrze się rozprowadza i wchłania, pozostawiając uczucie nawilżenia i odżywienia. Krem daje efekt wyjątkowej miękkości i poprawy kondycji naskórka. Jest idealny zarówno do samodzielnego stosowania jak i aplikowany na Serum ZIELONA HERBATA. Razem z pozostałymi kosmetykami z linii ZIELONA HERBATA krem w przyjazny i przyjemny sposób dba o cerę problematyczną.
Pojemność 50 ml

Działanie
Zawiera niezwykle efektywne połączenie skutecznych składników pielęgnujących: antybakteryjnego olejku herbacianego, kompleksu ANTI-OX o działaniu przeciwstarzeniowym oraz przeciwtrądzikowej azeloglicyny. Krem reguluje wydzielanie sebum, ogranicza powstawanie zmian trądzikowych, działa przeciwzaskórnikowo, przywraca skórze równowagę, rozjaśnia przebarwienia, odnawia naskórek, ściąga pory i zmniejsza ich widoczność, nawilża i wygładza, zmniejsza występowanie zmian trądzikowych, sprzyja znacznej poprawie wyglądu i kondycji naskórka.
Efekt
Idealnie miękki i nawilżony naskórek, powstawanie zmian trądzikowych ograniczone, przebarwienia rozjaśnione – BEZ KLEJENIA I NIEPRZYJEMNEJ CIĘŻKOŚCI.
Stosowanie
Codziennie wieczorem krem wmasować w skórę twarzy, szyi i dekoltu, pozostawić do wchłonięcia.
Bielenda krem regulujący na noc zielona herbata
Analiza składu:

Aqua (Water)- woda

Squalane-  skwalan, tłusty emolient. jest zaliczany do lekkich olejków, które szybko wnikają w skórę, bez pozostawiania poczucia tłustości, spotykanej przy niektórych olejach roślinnych. Skwalan to również antyoksydant, chroniący lipidowe struktury skóry przed utlenianiem i wolnymi rodnikami. Działa nawilżająco, wzmacnia naturalną barierę lipidową skóry, lekko natłuszcza. Jest on polecany w produktach przeciwzmarszczkowych, dla cer dojrzałych, które utraciły naturalną zawartość skwalenu. Posiada również właściwości gojące drobne uszkodzenia skóry i stany zapalne. Ważną funkcją skwalanu jest zwiększanie transportu składników aktywnych w głąb skóry. Skwalan jako drobna cząsteczka dobrze penetruje do głębszych warstw skóry i stanowi bardzo dobry nośnik dla składników biologicznie aktywnych rozpuszczalnych w tłuszczach. Skwalan utrwala również zapachy. Zaliczany do składników nisko komedogennych (nie zatykających pory).

Macadamia Intergrifolia Seed Oil- olej z orzechów macadamii, jest cennym składnikiem w kosmetyce ponieważ ma właściwości uelastyczniające, natłuszczające i głęboko nawilżające. Świetnie sprawdza się jako mieszanka olejów do masażu ciała, bazuje tez w produktach kosmetycznych dla kobiet w ciąży. Polecany do skóry suchej, łuszczącej się, wrażliwej, a także do łamliwych włosów, przesuszonych i pozbawionych blasku

Butyrospermum Parkii (Shea Butter)- masło shea,  naturalny tłuszcz o barwie żółtej lub w kolorze kości słoniowej, otrzymywany z owoców (orzechów) afrykańskiego drzewa Vitellaria paradoxa (masłosz Parka). Emolient tzw. tłusty. Jeśli jest stosowany na skórę w stanie czystym, może być komedogenny, czyli sprzyjać powstawaniu zaskórników. Zastosowany w preparatach do pielęgnacji skóry i włosów tworzy na powierzchni warstwę okluzyjną (film), która zapobiega nadmiernemu odparowywaniu wody z powierzchni (jest to pośrednie działanie nawilżające), przez co kondycjonuje, czyli zmiękcza i wygładza skórę i włosy. Nadaje połysk. Wykazuje działanie regenerujące

Glycerin- silnie hydrofilowa i higroskopijna substancja nawilżająca. Ma zdolność przenikania przez warstwę rogową naskórka, pełni rolę promotora, pomaga substancjom aktywnym przedostać się w głąb skóry, zarazem jest humektantem i delikatnym konserwantem, skutecznym zwłaszcza w kosmetykach z dużą ilością wody. Ma właściwości homogenizowania składników kosmetycznych. Łagodzi podrażnienia, przyspiesza regenerację uszkodzonej skóry, wygładza zmarszczki, zmiękcza naskórek, likwiduje zrogowacenia, kosmetyki z dużą jej zawartością, zwykle są nieco lepkie na skórze. Nie powoduje alergii.

Ethylhexyl Stearate- emolient tłusty, emulgator nadaje konsystencję kosmetykom i poprawia właściwości aplikacyjne. Stosowany we wszelkiego rodzaju produktach, zapobiega kruszeniu sztyftów, a w środkach myjących natłuszczając odbudowuje barierę lipidową skóry usuniętą przez zawarty w kosmetyku silny detergent. Ma działanie zmiękczające i wygładzające skórę oraz włosy. Tworzy na nich okluzyjny film, który chroni przed czynnikami zewnętrznymi oraz zapobiega odparowywaniu wilgoci.

Cetearyl Alcohol- emolient ten posiada woskową i białą konsystencję, z powodu swojej tłustości może powodować powstawanie zaskórników u osób z tendencją do tego schorzenia. Cetearyl Alcohol, stosowany w odżywkach lub maskach do włosów, jest całkowicie bezpieczny, chroniąc włosy przed zbędną utratą wilgoci.
Odżywki do włosów z dodatkiem alkoholu cetearylowego nadają włosom elastyczności oraz pożądanej miękkości. Substancja ta tworzy na powierzchni włosów ochronny, cienki film, dzięki czemu zapobiega nadmiernemu ich wysuszaniu.

Tocopheryl Acetate- pełnia kilka wartościowych funkcji, dlatego jest dość chętnie stosowana w produkcji kosmetyków. Ma właściwości konserwujące, przedłuża świeżość kosmetyków, zapobiega utracie koloru i zmianie zapachu substancji tłuszczowych, głównie delikatnych olejów roślinnych wrażliwych na światło, tlen i temperaturę. Opóźnia proces utleniania substancji, a przy tym wykazuje niezwykłe działanie dla skóry, przeciwzmarszczkowe, odżywcze, wzmacniające i ochronne. Poprawia także nawilżenie skóry. Substancja o działaniu antyoksydacyjnym (przeciwutleniającym), hamuje procesy starzenia się skóry wywołane np. promieniowaniem UV lub dymem papierosowym. Jest doskonałym czynnikiem hamującym rodnikowe utlenianie lipidów w naskórku i skórze właściwej.

Glyceryl Stearate- produkt estryfikacji glicerolu (gliceryny) oraz kwasu stearynowego. Białe, bezwonne płatki. Stosowany jako substancja re-natłuszczająca w kosmetykach kąpielowych. Stosowany w emulsjach spłukiwalnych – ułatwia spłukiwanie np. odżywek do włosów. W preparatach do pielęgnacji skóry i włosów tworzy także na powierzchni warstwę okluzyjną, czyli działa pośrednio nawilżająco (zapobiega nadmiernemu odparowywaniu wody). Ma właściwości wygładzające.

Camelia Sinensis (Green Tea) Leaf Extract- ekstrakt z liści zielonej herbaty, posiada polifenole na poziomie przynajmniej 95%. Ekstrakt z zielonej herbaty bogaty jest w garbniki, alkaloidy, witaminy z grupy B, witaminy K, C, P oraz sole mineralne.W kosmetyce ekstrakt z zielonej herbaty stosowany jest do pielęgnacji cery zanieczyszczonej suchej, tłustej i trądzikowej. Sprawdza się znakomicie przy problemach z kruchością naczyń, podrażnieniach i poparzeniach słonecznych. Działa regenerująco, tonizująco, hamuje rozwój stanów zapalnych.

Potassium Azeloyl Diglycinate- jest stosowany do leczenia, kontroli, zapobiegania i poprawy stanu skóry poprzez jej nawilżenie, rozjaśnienie i normalizacje wydzielania sebum. Azeloglicyna to substancja aktywna, antybakteryjna i przeciwzapalna polecana w produktach dla cery trądzikowej, łojotokowej, z trądzikiem różowatym, z rumieniem, cery naczynkowej, zanieczyszczonej, przetłuszczającej się, odwodnionej, z przebarwieniami (pozapalnymi, potrądzikowymi, posłonecznymi, hormonalnymi), odpowiednia w każdym wieku.

3-0 Ethyl Ascorbic Acid- kwas 3-O-etylo-askorbinowy, chroni skórę przed uszkodzeniami w ultrafiolecie B (UVB) i wzmacnia syntezę kolagenu, dlatego jest szeroko stosowana w kosmetykach jako składnik wybielający, szczególnie w Azji. Jednak ze względu na jego niestabilność kilka jego pochodnych opracowano do zastosowań kosmetycznych; na przykład, kwas etylo-askorbinowy, fosforan L-askorbylo-2, 2-glukozyd kwasu L-askorbinowego i fosforan sodowo-askorbylowy.

Melaleuca Alternifolia (Tea Tree) Leaf Oil- olejek z drzewa herbacianego, jest silnym środkiem antyseptycznym. Niszczy bakterie, grzyby i wirusy. Powinien koniecznie znaleźć się w każdej domowej apteczce.
Właściwości:
Wykazuje działanie przeciwdrobnoustrojowe wobec szerokiej grupy drobnoustrojów np. ziarenkowców, pałeczek gram-dodatnich, gram-ujemnych, tlenowych, beztlenowych, grzybów drożdżopodobnych, grzybów pleśniowych, dermatofitów i wirusów chorobotwórczych. Oprócz właściwości przeciwgrzybicznych, przeciwbakteryjnych oraz przeciwwirusowych olejek wykazuje również inne właściwości zdrowotne takie jak:
·                   działanie przeciwzapalne;
·                   regeneracyjne, przyspieszana odnowę naskórka oraz proces gojenia się ran, leczy  owrzodzenia, poprawia wygląd suchej i popękanej skóry;
·                   pomaga w walce z odciskami;
·                   działa wspomagająco w terapiach dermatologicznych w szczególności w trądziku, łuszczycy, egzem, liszajów, rumieni;
·                   działa łagodząco po ukąszeniach owadów i ugryzieniach np. pcheł;
·                   działa miejscowo znieczulająco;
·                   działa rozgrzewająco, więc może być skutecznym środkiem po urazach, w skurczach mięśni, skręceniach lub odmrożeniach;
·                   wykazuje działanie przeciwłupieżowe;
·                   pomaga w zapaleniach błony śluzowej jamy ustnej, w aftach, zajadach, pleśniawkach;
·                   wspomaga leczenie infekcji górnych dróg oddechowych (przeziębienia, stany zapalne gardła, nieżyty nosa, zapalenie migdałków, zatok przynosowych, oskrzeli);
·                   leczy opryszczkę na każdym etapie (w tym również narządów płciowych);
·                   wspomaga leczeni zapalenia narządów rodnych u kobiet (głównie zapalenie pochwy zarówno grzybiczne jak i bakteryjne);
·                   niszczy roztocza.

Allantoin- substancja aktywna. Działa przeciwzapalnie, łagodzi podrażnienia, wspomaga procesy regeneracji i odbudowy naskórka, stymuluje proces gojenia się ran. Działa silnie nawilżająco, przez co wywołuje uczucie gładkości na skórze. Zmniejsza drażniące działanie anionowych substancji powierzchniowo czynnych. Wykazuje działanie keratolityczne (usuwa martwe komórki odblokowując pory, pozwalając na wypłynięcie nadmiaru łoju na powierzchnię skóry), wygładzające i zmiękczające. Stosuje się ją w kosmetykach pielęgnacyjnych (do cery wrażliwej, dojrzałej, suchej i trądzikowej), w produktach do pielęgnacji niemowląt (zasypkach, kremach przeciwko PZS), kosmetykach nawilżających do rąk, stóp, preparatach do golenia, a także środków przeznaczonych do higieny jamy ustnej i preparatach po opalaniu.

Ascorbyl Palmitate- palmitynian askorbylu. Stymuluje lepsze ukrwienie skóry, poprzez wspomaganie procesu syntezy kolagenu wpływa na jędrność i elastyczność skóry, wzmacnia ścianki naczyń krwionośnych, rozjaśnia skórę i wpływa na spłycenie zmarszczek. Spowalnia procesy starzenia się skóry, wywołane np. promieniowaniem UV lub dymem papierosowym. Obecność kwasu askorbinowego powoduje regenerację witaminy E. Witamina C zalecana jest przy także przy pielęgnacji cery trądzikowej i po kąpielach słonecznych.

Sodium Stearoyl Glutamate- składnik pochodzenia naturalnego. Otrzymywany z oleju kokosowego i kwasu glutaminowego. Wpływa na konsystencję kosmetyku, ułatwia powstanie emulsji, wpływa na jej stabilność. Składnik dobrze tolerowany przez skórę alergiczną i wrażliwą. Emulgator ułatwiający tworzenie emulsji, jest także łagodnym detergentem wspomagającym inne substancje myjące w składzie kosmetyku. Stosowany w produktach do mycia ciała i włosów. Ma działanie kondycjonujące.

Potassium Cetyl Phosphate- anionowa substancja powierzchniowo czynna, rozpuszczalna w wodzie. Substancja myjąca i emulgująca do tworzenia oraz utrwalania emulsji myjących i pielęgnacyjnych, produktów do demakijażu, mleczek i kremów oczyszczających.

Propylene Glycol- to alkohol wodorotlenkowy otrzymywany z ropy naftowej. Jest bezbarwną, bezwonną, oleistą cieczą o słodkawym smaku. Wykazuje wysoką rozpuszczalność w wodzie i alkoholach, dlatego też jest powszechnie używany w kosmetyce. Prócz tego zapobiega wysychaniu kosmetyków, stanowi rozpuszczalnik, pomaga w nadawaniu odpowiedniej konsytencji. Spotkać go możemy w płynach do kąpieli, żelach, piankach, tonikach, pastach do zębów, dezodorantach w sztyfcie, a także w olejkach do masażu i kosmetykach dla dzieci.

Dimethicone- silikon czyli emolient suchy, tworzy na powierzchni skóry film, który ogranicza ucieczkę wody z naskórka. Poprawia rozczesywanie na mokro i na sucho, zapobiega splątywaniu, wygładza włosy, wykazuje działanie antystatyczne, dzięki czemu zapobiega elektryzowaniu się włosów. Substancja ta nie lepi się i nie przetłuszcza, odznacza się właściwościami nabłyszczającymi, jest odporna na temperaturę i wodę, co powoduje że do usunięcia potrzebny jest detergent. Może wywołać alergie, odkładać  się w organizmie. Osoby wrażliwe powinny unikać tego typu składników.

Tocopherol-  konserwant substancji tłuszczowych, chroni składniki przed utlenianiem, zmianą zapachu i koloru. Dodatkowo ma działanie silnie antyoksydacyjne, ujędrnia, działa odżywczo i przeciwstarzeniowo na skórę, wzmacnia ściany naczyń krwionośnych, poprawia ukrwienie skóry, chroni przed szkodliwymi czynnikami zewnętrznymi, przyspiesza regenerację np. po poparzeniu słonecznym.

Beta-Sitosterol- jest roślinnym analogiem naszego cholesterolu. Substancja o działaniu przeciwzapalnym, często wykorzystywana do produkcji preparatów przeciwtrądzikowych. Obficie występuje w kiełkach pszenicy, zbożach, orzechach i warzywach strączkowych. Substancja ta obniża poziom cholesterolu.

Squalene- skwalen,  pochodzi pierwotnie z oleju z wątroby rekina. Jest to naturalny 30- węglowy związek izoprenoidowy i pośredni metabolit w syntezie cholesterolu . Nie jest wrażliwy na peroksydację lipidów i zapewnia ochronę skóry. Jest rozpowszechniony w ludzkich tkankach, gdzie jest transportowany w surowicy na ogół w połączeniu z lipoproteinami o bardzo niskiej gęstości. Skwalen jest badany jako pomocnicza terapia przeciwnowotworowa.

Lecithin- lecytyna, naturalne emulgatory pozyskiwane z olejów roślinnych takich, jak soja, rzepak, słonecznik- poprzez rafinację heksanem lub z żółtek jaj. Naturalny emulgator emulsji typu O/W oraz zagęstnik. Ma właściwości odżywcze, zmiękczające, uzupełnia w lipidy spoiwo miedzykomórkowe, także w formie liposomów. Ułatwia wchłanianie substancji aktywnych. Na skórze początkowo daje uczucie lepkości, po czym wchłania się.

Hydrogenated Vegetable Glycerides Citrate- środek zmiękczający, stosowany głównie w kremach

Sodium Polyacrylate- składnik wiążący wodę i filmotwórczy, działa ochronnie i wygładzająco na powierzchnie, zapobiega rozwarstwianiu faz emulsji, substancja kontrolująca i podnosząca lepkość kosmetyków. Ma właściwości utrwalające włosy, stosowana w produktach do stylizacji, a także np we wkładach jednorazowych pieluszek ze względu na bardzo dużą zdolność pochłaniania wilgoci.

Phenoxyethanol- składnik stosowany jako konserwant lub wspomagacz innych konserwantów, a także rozpuszczalnik konserwantów, np. parabenów oraz jako rozpuszczalnik substancji zapachowych.

Ethylhexylglycerin- konserwant stosowany w technologii kosmetycznej od 1992, wzmacniający działanie innych konserwantów dodanych do kosmetyku. Jest również humektantem, ma delikatne działanie nawilżające, a także poprawia odczuwalność użytkową współobecnych w składzie emolientów.

Methylparaben- konserwant. Substancja konserwująca, która uniemożliwia rozwój i przetrwanie mikroorganizmów w czasie przechowywania produktu. Chroni również kosmetyk przed wtórnym zakażeniem mikroorganizmami, które możemy wprowadzić przy codziennym użytkowaniu produktu (np. nabierając krem palcem).Składnik dozwolony do stosowania w kosmetykach w ograniczonym stężeniu. Znajduje się na liście substancji konserwujących dozwolonych do stosowania z ograniczeniami w produktach kosmetycznych.

Parfum ( Fragrance)- zapach

Citronellol- naturalnie występujący składnik olejków eterycznych

Geraniol- składnik kompozycji zapachowych, imituje zapach pelargonii, potencjalny alergen.

Hexyl Cinnamal- nienasycony aldehyd aromatyczny. Związek ten wchodzi w skład olejku cynamonowego i rumiankowego. W kosmetykach bardzo przypomina woń jaśminu, dlatego za sprawą tej pożądanej nuty, wykorzystywany jest również do produkcji perfum. Znajduje się na liście potencjalnych alergenów

Limonene- związek chemiczny znajduje się głównie w skórce cytryn.

Linalool- związek chemiczny o zapachu konwalii. Otrzymuje się z olejków eterycznych.

CI 19140- tartrazyna, żółcień spożywcza. Służy do nadania substancji trwałego żółtego koloru.

CI 42090- błękit brylantowy FCF. Związek chemiczny. Czerwono-fioletowe granulki z połyskiem metalicznym rozpuszczalne w wodzie i etanolu (nierozpuszczalne w olejach roślinnych)

Krem czeka w kolejce do testowania więc na razie nie mogę o nim nic napisać, ale po wypróbowaniu na pewno opiszę jak działa Jnatomiast jeśli Wy już go stosowałyście to chętnie się dowiem jak działa u Was J

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz