sobota, 9 grudnia 2017

Orientana Kremowy peeling do twarzy papaja i żeńszeń indyjski

Orientana Kremowy peeling do twarzy papaja i 

żeńszeń indyjski


Orientana Kremowy peeling do twarzy papaja i żeńszeń indyjski kremowy peeling o delikatnej konsystencji, który powstał na bazie wyłącznie naturalnych składników. Również cząstki złuszczające są naturalne - powstały ze zmielonych pestek moreli i orzecha. Cząstki doskonale usuwają martwy naskórek, a zawarte w peelingu naturalne olejki i ekstrakty papai i żeńszenia indyjskiego dodatkowo pielęgnują i nawilżają skórę. Dzięki ekstraktom nie ma uczucia ściągnięcia, a skóra jest gładka, miękka i odświeżona.  Peeling w szczególności jest polecany do pielęgnacji cery normalnej. Ekstrakt z Papai wybiela przebarwienia powstałe na skórze, przywraca skórze zdrowy koloryt. Papaja w swoim miąższu posiada enzym - papaina - który to doskonale oczyszcza skórę z nadmiaru sebum, zanieczyszczeń i martwego naskórka. 
Orientana Kremowy peeling do twarzy Papaja i  żeńszeń indyjski

Żeńszeń syberyjski działa na skórę regenerująco, odżywczo i odmładzająco.

Sposób użycia : 1-2 razy w tygodniu na zwilżoną skórę twarzy omijając okolice oczu. Masować i następnie spłukać. Do każdego typu skóry. Najlepszy dla skóry normalnej.

Analiza składu:
Aqua -woda

Helianthus Annuus Seed Oil (olej słonecznikowy)- jest bogatym źródłem niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych (NNKT), głównie kwasu linolowego oraz witaminy E. Pełni funkcję odżywczą, natłuszczającą, często stosowany w produktach ochronnych, z filtrami przeciwsłonecznymi. Polecany do pielęgnacji ciała, ma działanie przeciwzapalne, łagodzące i przeciwrodnikowe. Dobrze się wchłania. Wykazuje słabe działanie alergenne i komedogenne, jest bezpieczny dla kobiet w ciąży. Stosowany zbyt często i w dużych dawkach może nasilać problemy trądzikowe, zatykać pory skóry, powodować wypryski i zaskórniki.

Caprylic/Capric Triglyceride (z oleju kokosowego i glicerydu)- Substancja otrzymywana z naturalnego kwasu tłuszczowego (oleju kokosowego) i glicerydu. Emolient tzw. tłusty. Zastosowany w preparatach do pielęgnacji skóry i włosów tworzy na powierzchni warstwę okluzyjną ,która zapobiega nadmiernemu odparowywaniu wody z powierzchni (jest to pośrednie działanie nawilżające), przez co kondycjonuje, czyli zmiękcza i wygładza skórę i włosy. Doskonała naturalna roślinna substancja zmiękczająca i ułatwiająca rozpuszczanie.

Glyceryl Stearate-  produkt estryfikacji glicerolu (gliceryny) oraz kwasu stearynowego. Białe, bezwonne płatki. Stosowany jako substancja re-natłuszczająca w kosmetykach kąpielowych. Stosowany w emulsjach spłukiwalnych – ułatwia spłukiwanie np. odżywek do włosów. W preparatach do pielęgnacji skóry i włosów tworzy także na powierzchni warstwę okluzyjną, czyli działa pośrednio nawilżająco (zapobiega nadmiernemu odparowywaniu wody). Ma właściwości wygładzające.

Prunus Ameniaca Shell Powder (starte ziarno moreli)- naturalna substancja ścierna stosowana najczęściej w peelingach w celu oczyszczenia i usunięcia martwego naskórka. Działa wygładzająco, odżywczo i pomaga utrzymać skórę w dobrej kondycji, zawiera antyoksydanty.

Juglans Regia Shell Powder (starta łuska orzecha)-peeling pozyskiwany ze zmielonego orzecha, używany najczęściej w peelingach

Plant Glycerin- roślinna gliceryna, ma właściwości silnie nawilżające łagodzące, idealnie nawilża przesuszony naskórek skłonny do pęknięć i nieprawidłowego rogowacenia, pozostawiając uczycie gładkości i miękkości, natomiast zbyt duże stężenie gliceryny w kosmetyku pozostawia uczucie lepkości na skórze.

Butyrospermum Parkii Butter (masło shea)- naturalny tłuszcz o barwie żółtej lub w kolorze kości słoniowej, otrzymywany z owoców (orzechów) afrykańskiego drzewa Vitellaria paradoxa (masłosz Parka). Emolient tzw. tłusty. Jeśli jest stosowany na skórę w stanie czystym, może być komedogenny, czyli sprzyjać powstawaniu zaskórników. Zastosowany w preparatach do pielęgnacji skóry i włosów tworzy na powierzchni warstwę okluzyjną (film), która zapobiega nadmiernemu odparowywaniu wody z powierzchni (jest to pośrednie działanie nawilżające), przez co kondycjonuje, czyli zmiękcza i wygładza skórę i włosy. Nadaje połysk. Wykazuje działanie regenerujące

Stearic Acid (kwas stearynowy z wosku)-  tworzy emulsje typu O/W, stabilizuje i zapobiega rozwarstwianiu. Stosowany także w produktach myjących jako substancja renatłuszczająca, zapobiegająca przesuszeniom skóry przez silnie działające detergenty. Natomiast w obecności soli sodowych, potasowych i innych, nabiera właściwości gruntownie myjących, odtłuszczających i wzmacniających pienienie.

Withania Somnifera Root Extract (ekstrakt z żeńszenia indyjskiego - ashwagandha)-  jest powszechnie znana jako Ashwagandha, jej korzenie są szczególnie wykorzystywane w medycynie i zastosowaniach klinicznych. Posiada liczne działania terapeutyczne, które obejmują działanie przeciwzapalne, uspokajające, hipnotyczne i narkotyczne. Fragmenty tej rośliny zostały opisane ze względu na jej właściwości przeciwnowotworowe. 

Prunus Amygdalus Dulcis Oil (olej z migdała)-bardzo łagodny olej dla skóry, przez co zalecany jest szczególnie do wszystkich typów cery, zwłaszcza dziecięcej, alergicznej, podrażnionej suchej i atopowej. Natłuszcza, odżywia, regeneruje.

Carica Papaya Leaf Extract (ekstrakt z liści papai)- jako składnik nowoczesnych kosmetyków ujędrnia i wygładza skórę, świetnie radzi sobie z cellulitem oraz pomaga złuszczać martwy naskórek. Sok z owoców tej tropikalnej rośliny jest dobry na choroby skóry, takie jak trądzik i łuszczyca. Maści zawierające papainę (składnik papai) są stosowane przy odleżynach, obrzękach i ropniach. Owoc roztarty i nałożony miejscowo na ranę przyśpiesza jej gojenie oraz zapobiega infekcji. Dzięki witaminie A papaja doskonale nadaje się także jako składnik szamponów i odżywek do włosów – idealnie je nawilża. Z kolei witamina C odbudowuje i magazynuje kolagen, co właściwie wpływa na strukturę włosów i skóry. Papaja dzięki zawartości naturalnych antyoksydantów jest skuteczną bronią przeciw wolnym rodnikom. Skóra dłużej zachowuje młodość, a zmarszczki stają się płytsze i mniej widoczne. Papaja jest również idealnym składnikiem kosmetyków wspomagających walkę z cellulitem. Enzymy w niej zawarte skuteczne rozbijają komórki tłuszczowe, które są przyczyną powstawania nieestetycznej „pomarańczowej skórki”. Na rynku dostępne są także peelingi z owoców papai, które dzięki zawartości papainy działają oczyszczająco, usuwają martwy naskórek oraz pobudzają procesy regeneracji skóry. Ich tonizujące oraz niezwykle delikatne działanie sprawia, że idealnie nadają się dla osób o skórze wrażliwej. Z kolei olejki z ekstraktem z papai wspomagają odbudowę paznokci łamliwych i rozdwajających się.

Isopropyl Myristate (roślinny)- półtłusty emolient stosowany w różnego rodzaju kosmetykach zwłaszcza myjących.  Ma konsystencję rzadkiego oleju. Rozpuszczalny w tłuszczach. Zalecane stężenie w kosmetykach: Do 30%. Wygładza, zmiękcza, natłuszcza i chroni skórę oraz włosy, tworzy okluzyjny, niezbyt tłusty i lepki film o dobrej przyczepności do powierzchni. Poprawia właściwości aplikacyjne kosmetyków.

Glyceryl Caprylate (pozyskiwany z kokosa)- tłusty emolient, zmiękcza, natłuszcza i zapobiega odparowaniu wody

Cetyl Alcohol -  niejonowa substancja powierzchniowo czynna. Emolient tłusty, substancja filmotwórcza. Nierozpuszczalna w wodzie, rozpuszczalna w tłuszczach. Jest składnikiem konsystencjotwórczym kremów, mleczek, odżywek włosowych, zagęszcza, a także wpływa na właściwości aplikacyjne produktu, poprawia rozprowadzanie, daje poślizg oraz może wspomagać spienianie. Tworzy okluzyjny film na skórze i włosach, który działa natłuszczająco, zmiękczająco, kondycjonująco i ochronnie, zapobiega odparowywaniu wilgoci.

Citrus Grandis Seed Oil (olejek z pestek grejpfruta)- Grejpfrut dzięki zawartości witaminy C i kwasów owocowych znakomicie oczyszcza skórę. Jest on polecany zwłaszcza w pielęgnacji cery tłustej i trądzikowej. Kosmetyki czy zabiegi z jego udziałem znakomicie oczyszczają z nadmiaru sebum i zwężają rozszerzone pory. Ponadto:
·         Wzmacnia naczynia krwionośne
·         Rozjaśnia przebarwienia
·         Chroni przed wolnymi rodnikami
·         Energetyzuje
·         Odmładza- preparaty czy zabiegi grejpfrutowe stymulują fibroblasty do produkcji kolagenu.
             W praktyce oznacza to po prostu, że więcej kolagenu to młodziej wyglądająca skóra.
·         Łagodzi stany zapalne


Sesamum Indicum Oil (olejek sezamowy)- w kosmetykach i produktach do pielęgnacji ciała, olej sojowy Sesamum Indicum (sezamowy) i składniki pochodzące z oleju sezamowego mogą być stosowane do formułowania różnorodnych produktów, w tym środków nawilżających, szminek i innych produktów do makijażu, produktów do ochrony przeciwsłonecznej, środków do czyszczenia skóry i produktów do pielęgnacji włosów .

Crocus Sativus Oil (olejek szafranowy, lub inaczej zwany z krokosza barwierskiego)-  olej jest gatunkiem oleju z wysoką zawartością kwasu linolowego (wielonienasycony kwas tłuszczowy omega-6), dzięki czemu olej ten ma głęboko kojące i nawilżające właściwości, oraz dużą dawkę witaminy E. Olej używany jest w przemyśle, w kuchni, w medycynie i kosmetyce. Olej ten może łagodzić objawy choroby wieńcowej, cukrzycy typu 2, nadciśnienia tętniczego i miażdżycy. Badania pokazały, że codziennie przyjmowanie doustnie łyżki oleju z krokosza barwierskiego zmniejszało stany zapalne, poprawiał się poziom cholesterolu, następowała redukcja tkanki tłuszczowej i wzrost masy mięśniowej, poprawiała się wrażliwość na insulinę u osób z cukrzycą typu 2. W medycynie chińskiej olej z krokosza stosowany jest do ożywienia krwi i zmniejszenia bólu. Olej krokoszowy jest najlepszym wyborem jeśli wymagany jest olej o dużych właściwościach nawilżających. Jest też jednym z najlepszych olejów do masażu. Charakteryzuje się lekką konsystencją, szybko się wchłania, nie zatyka porów. Odżywczo jest podobny do oliwy z oliwek, z tą różnicą, że ma bardzo dużą zawartość tłuszczów jednonienasyconych, prawie 75%. Stosowany na skórę zmniejsza zmarszczki, sprawia, że skóra jest bardziej gładka, młodzieńcza, o zdrowym wyglądzie. Pomaga przy wyprysku, w stanach zapalnych i zaczerwienieniu. Jest cennym składnikiem kremów przeciwzmarszczkowych. Jest również wyśmienitym olejem dla włosów, stosowany jako odżywka wzmacnia je i nadaje im jedwabistego połysku.

Persea Gratissima Oil (olejek z awokado)-   olej otrzymywany w wyniku tłoczenia miąższu owoców awokado. Bogaty w witaminy: A, B, E, H, K, PP, F,
nienasycone kwasy tłuszczowe ( NNKT) oraz aminokwasy. Składnik dzięki zawartości lecytyny wykazuje lekkie działanie emulgujące. Używany w produkcji kremów, emulsji, mydeł, produktów do masażu ciała. Działa natłuszczająco, regenerująco, silnie odżywczo i ochronnie. Olej zbliżony w budowie do lipidów skóry, dlatego jest wysoce tolerowany, polecany do skóry dojrzałej, suchej i wrażliwej. Głęboko się wchłania, nie nabłyszcza, jest lekko gęsty. Wzmacnia i uelastycznia skórę oraz włosy.

Ethylene Glycol Monostreate- emulgator, używany do szamponów, żeli pod prysznic i płynnych mydeł. Jest to także dodatkowy emulgator i solubilizator do formulacji kosmetycznych. 

Santalum Album Oil (olejek z drzewa sandałowego)- to niezwykłe bogactwo zastosowań, powodowane całym wachlarzem właściwości i bardzo przyjemnym aromatem. W śród nich warto wymienić działanie antyseptyczne, przeciwzapalne, ściągające, przeciwskurczowe, wykrztuśne, wiatropędne, moczopędne, obniżające ciśnienie krwi, zmiękczające, wspomagające pamięć, oczyszczające i uspokajające. Olejek z drzewa sandałowego ma ogromne zastosowanie w naturalnych preparatach leczniczych, wielu zabiegach kosmetycznych, przemyśle spożywczych, kosmetykach organicznych i wielu innych. Jest również cenionym składnikiem kadzidełek, odświeżaczy powietrza, dezodorantów i perfum, a także wszelkiego rodzaju mydeł, płynów i kremów. 

Aquaxyl-  poprawia równowagę płynów w skórze (optymalizując zapasy i zapobiegając stratom wody). Skóra jest doskonale odbudowana i nawilżona (widoczne rezultaty po miesiącu stosowania: ustabilizowanie łuszczenia skóry i wygładzenie niedoskonałości).Zastosowanie: wszystkie rodzaje produktów kosmetycznych; pielęgnacja włosów: poprawia strukturę i blask włosów w produktach spłukiwalnych i niespłukiwalnych; produkty w piance: poprawia jakość piany i zmniejsza podrażnienie

Daucus Carota Sativa Seed Oil(olejek z ziaren marchwii)-  jest nietłusty i bardzo szybko się wchłania nie pozostawiając tłustego filmu. Pomaga w leczeniu suchej i spierzchniętej skóry, poprawia również kondycję włosów. Jest także cennym źródłem kwasów tłuszczowych omega, dzięki czemu przyczynia się do utrzymania zrównoważonego nawilżenia każdego typu cery. Stosowany w stężeniu od 1 do 20 procent znajduje swoje zastosowanie w kosmetykach przeznaczonych do pielęgnacji ust, włosów, paznokci i skóry. Zapobiega powstawaniu zmarszczek i bruzd oraz pomaga w przywróceniu równowagi w przypadku nadmiernego wydzielania sebum.

Citric Acid( kwas cytrynowy) - kwas cytrynowy. Jest przeciwutleniaczem. Ma właściwości złuszczające, redukują przebarwienia, wyrównują koloryt i rozświetlają skórę. Posiada właściwości przeciwbakteryjne, odkażające i ściągające. Przywraca właściwe pH skórzę.

Sodium Benzoate (z jagód)-  benzoesan sodu .Konserwuje, chroni przed rozwojem drożdży, pleśni, drobnoustrojów, bakterii masłowych i octowych.


Potassium Sorbate (z jagód)-  sól kwasu karboksylowego. Występuje w postaci białego, krystalicznego proszku. Używany jest w wielu kosmetykach, m.in. w kosmetykach do makijażu, w kosmetykach pielęgnacyjnych przeznaczonych do skóry i włosów. Substancja konserwująca, która uniemożliwia rozwój i przetrwanie mikroorganizmów w czasie przechowywania produktu. Chroni również kosmetyk przed wtórnym zakażeniem mikroorganizmami które możemy wprowadzić przy codziennym użytkowaniu produktu (np. nabierając krem palcem).

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz