poniedziałek, 16 października 2017

Bielenda oczyszczająca maseczka wygładzająca zielona glinka, cynk, wit.B3

Bielenda oczyszczająca maseczka wygładzająca zielona glinka, cynk i wit.B3

Bielenda oczyszczająca maseczka wygładzająca zielona glinka, cynk i wit.B3
Innowacyjna, niezwykle skuteczna oczyszczająca maseczka wygładzająca do cery mieszanej, tłustej i trądzikowej, również wrażliwej to profesjonalny preparat oparty na formule stosowanej w gabinetach kosmetycznych. Ten nowatorski kosmetyk do zadań specjalnych w szybki i wygodny sposób pozwala osiągnąć efekty porównywalne z zabiegami detoksykującymi i może stanowić alternatywę dla wizyt w salonach piękności. Skoncentrowana maseczka profesjonalnie  i głęboko oczyszcza skórę, zwęża pory, zmniejsza ich widoczność. 
Bielenda oczyszczająca maseczka wygładzająca zielona glinka, cynk i wit.B3

Bielenda oczyszczająca maseczka wygładzająca zielona glinka, cynk i wit.B3
Skutecznie redukuje zaskórniki i zapobiega powstawaniu wyprysków , pochłania nadmiar sebum , reguluje jego wydzielanie. Doskonale wygładza, poprawia mikrokrążenie i kondycje skóry. Działa detoksykująco, ujędrniająco i antybakteryjnie. Dzięki zawartości cenionych składników aktywnych używanych w profesjonalnych zabiegach gabinetowych: glinka zielona, glinka ghassoul, cynk oraz niacinamide(wit.B3), spektakularne rezultaty widoczne są natychmiast, już po jednym zastosowaniu.

EFEKT: oczyszczona, idealnie matowa, świeża i gładka cera o ładnym, zdrowym kolorycie. Pory zwężone i mniej widoczne.
Stosowanie: 2 razy w tygodniu maseczkę nałożyć na oczyszczona skórę twarzy. Po 10 minutach zmyć ciepłą wodą. Przeznaczona dla osób w każdym wieku.

Analiza składu:

Aqua-woda
Bielenda oczyszczająca maseczka wygładzająca zielona glinka, cynk, wit.B3
Kaolin- biała glinka jest najbardziej łagodną ze wszystkich glinek, dlatego jest najlepsza dla skóry wrażliwej. Zalecana również dla skóry tłustej, ale może być także stosowana w przypadku skóry suchej. Ma wysoką zawartość wapnia, cynku, krzemu i magnezu. Pomaga leczyć wypryski i stany zapalne, zapobiegając tworzeniu się nowych. Stymuluje krążenie krwi, delikatnie złuszczając martwe komórki i oczyszczając skórę. Jest szeroko stosowana w kosmetykach, szczególnie do cery wrażliwej.
·     Znakomita do terapii, zabiegów w pielęgnacji skóry i ciała:
·        - w 100% czysta i naturalna, bez dodatków
·        - zawiera szeroką gamę pierwiastków śladowych
·        -absorbuje metale ciężkie i toksyny, usuwając je ze skóry i ciała
·        -posiada właściwości odkażające, zabija bakterie i wirusy
·        -nadaje się do stosowania w różnorodnych problemach skórnych.

Glycerin Talc- gliceryna z talkiem. Substancja absorbująca wilgoć. Zmniejsza tłustość kosmetyku, co powoduje poprawienie parametrów sensorycznych kosmetyku. Działa przeciwzbrylająco głównie stosowany jako baza pudrów oraz jako dodatek do mydeł.

Ci 77891(titanium dioxine)- pigment, dwutlenek tytanu. Składnik stosowany w kosmetykach kolorowych i wszelkich, które wymagają nadania białej barwy, czy rozjaśnienia, biały pigment. Jest również fizycznym filtrem mineralnym o szerokim spektrum ochrony UV, chroni skórę przed promieniowaniem UVA i UVB.

Magnesium Aluminum Silicate- zagęstnik nieorganiczny. Kompleks silikonowy. W wodzie tworzy roztwory koloidalne. Substancja występuje w przyrodzie, może być także syntetyczna. Zagęszcza formułę, poprawia konsystencję preparatu dzięki czemu wpływa także na stabilność piany. Stosowany głównie jako substancja stabilizująca emulsje (np. kremy) i zawiesiny (np. peelingi). Szczególnie polecany do recepturowania kosmetyków o białym zabarwieniu. Wykorzystywany jest jednak także w produktach do makijażu, gdyż jest czynnikiem zawieszającym w układzie pigmenty. Kosmetyki na bazie krzemianu magnezowo-aluminiowego dobrze rozprowadzają się na powierzchni skóry i pozostawiają ją przyjemną i jedwabistą w dotyku.

Illite(green clay)- naturalny minerał z grupy krzemianów. Mineralna glinka zielona, ma działanie oczyszczające, odświeżające i reguluje wydzielanie sebum.

Moroccan Lava Clay rodzaj glinki pozyskiwanej w Maroku. Posiada minerały tj: krzemionka (55-65%), tlenek magnezu (<21%), tlenek glinu (<5%), sód, potas i inne mikroelementy i sole mineralne. Oczyści i detoksykuje a nawet pomoże ukoić pęknięcia i małe rany. Wysoka zawartość krzemionki w glince ma zdolność wspomagania pękania stóp w celu leczenia i trądziku, aby szybko zniknąć.

Niaciniamide-  biały, bezzapachowy proszek rozpuszczalny w wodzie lub alkoholu, wrażliwy na silne kwasy- niestabilny w obecności mocnych kwasów. Niacynamid, to jedna z form witaminy B3. W przemyśle jest pozyskiwany syntetycznie, ale jest niezbędny człowiekowi i musi być dostarczany wraz z pożywieniem, występuje w naturze w wielu roślinach. Substancja powinna być szczelnie zamknięta i przechowywana z daleka od światła. Zalecane stężenie w kosmetykach: Od 2-5%, w preparatach leczniczych wyższe. Substancja aktywna o cenionych właściwościach. Stymuluje syntezę kolagenu, działa odmładzająco i przeciwzmarszczkowo. Rozjaśnia przebarwienia, poprawia nawilżenie, wzmacnia barierę lipidową skóry, działa silnie antyoksydacyjnie, leczniczo i przeciwzapalnie i gojąco na skórę trądzikową i z trądzikiem różowatym.

Zinc PCA- pozyskiwany z cynku mikroelement potrzebny jest ciału do zdrowego funkcjonowania.  Występuje w kosmetykach jako składnik kondycjonujący, przyczynia się do utrzymania zdrowia skalpu oraz włosów. W produktach do włosów pomaga zapobiegać utracie włosów, a także powstawaniu łupieżu.
Badania wykazały, że ma on działanie przeciwstarzeniowe (anti-age) z uwagi na zdolność do eliminacji kolagenazy, enzymu, który niszczy zdrowy kolagen w skórze. Przy regularnym stosowaniu może pomagać także w poprawie tonacji skóry i łagodzić widoczne na niej objawy zmęczenia. Składnik ten wspiera także enzymy w ciele i może przyczynić się do poprawy funkcjonowania systemu immunologicznego, pomaga zwalczać przyczyny infekcji i bakterie. Zinc PCA ma także działanie regulujące produkcję nadmiaru sebum, a także łagodzące stany zapalne spowodowane trądzikiem.  Z tego powodu jest składnikiem pożądanym w kosmetykach stworzonych dla skóry tłustej i skóry trądzikowej.
Sodium Lactate- organiczny związek chemiczny, sól sodowa kwasu mlekowego. . Otrzymywana z pszenicy, jako produkt uboczny fermentacji lub z mleka. Bezbarwna lub jasnożółta ciecz o lekko kwaśnym, słabym zapachu. Rozpuszczalna w wodzie. Stężenie w kosmetykach: Do 8% działa nawilżająco, powyżej keratolitycznie. Produkt w czystej formie należy przechowywać z dala od światła, szczelnie zamknięty. Składnik stosowany powszechnie, podnosi zdolności nawilżające kosmetyków, przenika przez warstwę rogową skóry, zmiękcza ją i utrzymuje wilgoć. W wyższych stężeniach działa złuszczająco, oczyszczająco i przeciwłojotokowo. Spotykana w każdego rodzaju kosmetykach, do twarzy, ciała. a także w preparatach złuszczających, maściach na zrogowacenia i odciski stóp, peelingach chemicznych i enzymatycznych, żelach do mycia, kremach, balsamach, ponieważ reguluje pH kosmetyków i ma właściwości przeciwbakteryjne. Pobudza cebulki włosów do wzrostu, spotykana w szamponach i odżywkach. Najlepsze działanie wykazuje w obecności kwasu mlekowego.

Polyacrylamide/C13-14- syntetyczny polimer. Substancja konsystencjotwórcza, zagęszczająca i wiążąca, występuje w różnych formach, np żelowych, Wygładza skórę, wypełnia zmarszczki. Tworzy na powierzchni skóry i włosów delikatny film. Stosowana w produktach utrwalających włosy, w odżywkach do paznokci, w kosmetykach do makijażu, np. w pudrach i cieniach prasowanych jako lepiszcze, w kosmetykach oczyszczających, kremach, balsamach, a w formie ziarnistej jako materiał ścierny w peelingach. W kosmetykach przeciwsłonecznych z filtrami sprawia, że są one wodoodporne.

Isoparaffin/Laureth-7- kompleks zagęszczający, aktywny w szerokim zakresie pH, kompatybilny z wieloma składnikami kosmetycznymi.

Polysorbate-20- niejonowy związek powierzchniowo czynny, wytwarzany na bazie oleju kokosowego i tlenku etylenu, jest pochodną kwasu laurynowego. Emulgator do tworzenia emulsji typu O/W. Stabilizuje emulsje i zapobiega rozwarstwianiu faz, jest również dobrym nośnikiem dla substancji nierozpuszczalnych w wodzie, pomaga je wprowadzić do roztworów wodnych. Ma także właściwości oczyszczające.

Cellulose Gum- guma celulozowa. Sól sodowa karboksymetylocelulozy, polimer, pochodna celulozy. Zagęstnik stosowany w różnego rodzaju kosmetykach, często spotykany w pastach do zębów, produktach do stylizacji włosów, kremach. Zapobiega rozwarstwianiu faz emulsji. W połączeniu z wodą guma tworzy żel, przez co jest często stosowana w produktach o konsystencji żelu, np serum do twarzy, żel do włosów, kosmetyki ujędrniające. Z jej pomocą można całkowicie wyeliminować fazę tłuszczową z kosmetyku.

Glyceryl Polyacrylate- substancja stabilna chemicznie w szerokim zakresie pH. Składnik błonotwórczy i żelujący, najczęściej wykorzystywany w kosmetykach myjących zawierających anionowe i niejonowe detergenty. Podczas mycia pozostawia na skórze i włosach wyczuwalnie śliską, delikatną błonkę, która wygładza i zapobiega przesuszeniom oraz ułatwia rozprowadzanie produktu.

Lactic Acid- kwas mlekowy występuje w dwóch formach optycznych L i D, z których tylko forma L-kwasu mlekowego posiada biologiczną aktywność i jest naturalnym składnikiem skóry i włosów. Ma zdolność przenikania przez warstwę rogową naskórka i nawilżania. Działa keratoplastycznie (zmiękcza warstwę rogową), a w wyższych stężeniach działa keratolitycznie (złuszcza zrogowaciały naskórek). Kwas mlekowy stosuje się głównie w balsamach do pielęgnacji skóry suchej, przesuszonej, a w wyższych stężeniach np. do zrogowaciałej skóry stóp. Zwiększa skuteczności działania innych preparatów kosmetycznych - skóra przygotowana kwasami lepiej absorbuje składniki aktywne zawarte w kremach. Odblokowuje pory skóry i działa antybakteryjnie, dzięki czemu zapobiega tworzeniu ognisk zapalnych, czyli wszelkiego rodzaju wyprysków i zaskórników, jest pomocny przy trądziku, polecany także do pielęgnacji ciała i skóry włosów, pomocny w przypadku rogowacenia, łuszczenia i przesuszenia skóry.

DMDM Hydantoin- chemiczny środek konserwujący. Wydziela  drażniący formaldehyd. Działa szkodliwie na gruczoły ekrynowe i apokrynowe, zaburza czynności gruczołów łojowych i hormonalnych (dokrewnych). Wywołuje stany zapalne skóry.

Phenoxyethanol- składnik stosowany jako konserwant lub wspomagacz innych konserwantów, a także rozpuszczalnik konserwantów, np. parabenów oraz jako rozpuszczalnik substancji zapachowych.

Methylparaben- konserwant. Substancja konserwująca, która uniemożliwia rozwój i przetrwanie mikroorganizmów w czasie przechowywania produktu. Chroni również kosmetyk przed wtórnym zakażeniem mikroorganizmami, które możemy wprowadzić przy codziennym użytkowaniu produktu (np. nabierając krem palcem).Składnik dozwolony do stosowania w kosmetykach w ograniczonym stężeniu. Znajduje się na liście substancji konserwujących dozwolonych do stosowania z ograniczeniami w produktach kosmetycznych.

Ethylparaben- etyloparaben. Substancja konserwująca, która uniemożliwia rozwój i przetrwanie mikroorganizmów w czasie przechowywania produktu. Chroni również kosmetyk przed nadkażeniem bakteryjnym, które możemy wprowadzić przy codziennym użytkowaniu produktu (np.nabierając krem palcem).

Parfum- zapach

Hexyl Cinnamal- nienasycony aldehyd aromatyczny. Imituje zapach jaśminu. Znajduje się na liście potencjalnych alergenów.

Ci 77288(dichromium trioxide)- zieleń tlenku chromu. Kolorant stosowany w różnego rodzaju kosmetykach, farbach do włosów, produktach do makijażu oczu, twarzy i ust.
Bielenda oczyszczająca maseczka wygładzająca zielona glinka, cynk, wit.B3

                               Moja opinia
Maseczka pachnie męskimi perfumami, ma gęstą konsystencje w kolorze pastelowej zieleni. Po nałożeniu na twarz troszkę szczypie ale po chwili to uczucie znika. Bardzo dobrze się rozprowadza i błyskawicznie zasycha ściągając delikatnie skórę JTrzymałam ją 10 minut tak jak jest napisane na opakowaniu, ze zmyciem jej nie miałam najmniejszego problemu J. Maseczka bardzo dobrze oczyszcza, odświeża skórę, nie zapycha i nie podrażnia, a skóra po jej aplikacji nie jest przesuszona tylko rozpromieniona i zmatowiona. Kosztowała 3,50 a opakowanie zawiera 2 aplikację.

Brak komentarzy:

Publikowanie komentarza