piątek, 22 czerwca 2018

Orientana naturalny krem pod oczy ze śluzem ślimaka

Orientana naturalny krem pod oczy ze śluzem ślimaka

Orientana naturalny krem pod oczy ze śluzem ślimaka zmniejsza opuchliznę i obrzęki pod oczami, delikatnie rozjaśnia i wygładza zmarszczki. Nawilża i chroni delikatną skórę okolic oczu.

Naturalny krem pod oczy o bardzo lekkiej i szybko wchłaniającej się konsystencji, doskonale sprawdza się w codziennej pielęgnacji, niezależnie od rodzaju i wieku skóry. W składzie zawiera optymalną ilość oczyszczonego, najlepszej jakości, wysokoskoncentrowanego śluzu ślimaka oraz cenne dla skóry składniki roślinne. Efektywnie nawilża cienką i delikatną skórę okolic oczu oraz intensywnie regeneruje. Wykazuje działanie drenujące i przeciwobrzękowe, zmniejszając worki pod oczami, a także stymuluje krążenie redukując cienie. Delikatnie rozjaśnia i redukuje zmarszczki, a także zwiększa elastyczność skóry okolic oczu. Zawarty w jego składzie stoechiol (ekstrakt z lawendy motylej) działa jak naturalny botoks, a roślinny kompleks z cytryny, nawłoci i ruszczyku kolczastego działa przeciwobrzękowo, zmniejszając worki i opuchnięcia pod oczami. Ich działanie wspierają  olej ze słodkich migdałów, olej abisyński, witamina E, skwalan i naturalna bezwonna kofeina. Krem może być stosowany do każdego rodzaju cery, na dzień i na noc. 

Działanie:
- zmniejsza opuchliznę pod oczami
- nawilża i wygładza delikatną skórę
- zwiększa elastyczność 
- obkurcza naczynia krwionośne
- intensywnie regeneruje

Zalety:
- 100% naturalne składniki roślinne
- odpowiedni do każdego rodzaju skóry
- do stosowania na dzień i na noc
- zawiera wysokoskoncentrowany śluz ślimaka, pozyskiwany w sposób całkowicie bezpieczny dla zdrowia ślimaka
- nie zawiera parafiny, olejów mineralnych, silikonów, parabenów, PEG-ów
- może być stosowany pod makijaż

Sposób użycia: Niewielką porcję kremu nałożyć na skórę wokół oczu. Delikatnie wklepać. Stosować codziennie rano i wieczorem.
Orientana naturalny krem pod oczy ze śluzem ślimaka
Analiza składu:
Aqua- woda

Glycerin- silnie hydrofilowa i higroskopijna substancja nawilżająca. Ma zdolność przenikania 
przez warstwę rogową naskórka, pełni rolę promotora, pomaga substancjom aktywnym 
przedostać się w głąb skóry, zarazem jest humektantem i delikatnym konserwantem, 
skutecznym zwłaszcza w kosmetykach z dużą ilością wody. Ma właściwości 
homogenizowania składników kosmetycznych. Łagodzi podrażnienia, przyspiesza 
regenerację uszkodzonej skóry, wygładza zmarszczki, zmiękcza naskórek, likwiduje 
zrogowacenia, kosmetyki z dużą jej zawartością, zwykle są nieco lepkie na skórze. Nie powoduje alergii.

Squalane- skwalan, tłusty emolient. jest zaliczany do lekkich olejków, które szybko wnikają w skórę, bez pozostawiania poczucia tłustości, spotykanej przy niektórych olejach roślinnych. Skwalan to również antyoksydant, chroniący lipidowe struktury skóry przed utlenianiem i wolnymi rodnikami. Działa nawilżająco, wzmacnia naturalną barierę lipidową skóry, lekko natłuszcza. Jest on polecany w produktach przeciwzmarszczkowych, dla cer dojrzałych, które utraciły naturalną zawartość skwalenu. Posiada również właściwości gojące drobne uszkodzenia skóry i stany zapalne. Ważną funkcją skwalanu jest zwiększanie transportu składników aktywnych w głąb skóry. Skwalan jako drobna cząsteczka dobrze penetruje do głębszych warstw skóry i stanowi bardzo dobry nośnik dla składników biologicznie aktywnych rozpuszczalnych w tłuszczach. Skwalan utrwala również zapachy. Zaliczany do składników nisko komedogennych (nie zatykających pory).

Coco Caprylate/Caprate- roślinny emolient otrzymywany z oleju kokosowego. Posiada postać płynnego, lekkiego olejku, o eleganckiej i aksamitnej konsystencji, który nadaje skórze jedwabiste odczucie. Dodatkowo składnik ten intensywnie nawilża i poprawia stan bariery lipidowej naskórka jest bowiem biokompatybilny z naturalnymi lipidami obecnymi w skórze. Jest to surowiec pochodzący ze 100% odnawialnych źródeł roślinnych.

Polyglyceryl-6 Distearate- substancja myjąca i emulgator

Propanediol- naturalna substancja nawilżająca, emulgująca, poprawiająca konsystencję, doskonały nośnik substancji aktywnych oraz naturalny konserwant, pozyskiwany z ziaren kukurydzy. Propanediol umożliwia wprowadzenie do kosmetyków kwasów oraz innych nierozpuszczalnych lub słabo rozpuszczalnych w wodzie składników aktywnych. 
Orientana naturalny krem pod oczy ze śluzem ślimaka
Snail Secretion Filtrate- filtrowany śluz slimaka, stał się hitem kosmetycznym. Wydzielina ślimaka może pomóc skórze uszkodzonej przez trądzik, urazy, rozstępy, zanieczyszczenia lub fotostarzenie. Ponadto:
– Alantoina: naturalna substancja o wysokiej zdolności do stymulowania proliferacji komórek i odbudowy tkanek. Doskonale się wchłania w skórę.
– Proteiny: Ślimak wydzielania białka, których skład jest podobny do tych występujących w skórze. Przyczyniają się one do odżywienia skóry i nadania jej gładkość. Wpływa również na poprawę tekstury i kolorytu skóry.
– Witaminy: głównie witaminy A, C i E. Posiadają właściwości oksydacyjne i przeciwzapalne. Mogą przyczynić się do zmniejszenia przebarwień skórnych. Mogą stymulować syntezę kolagenu przez fibroblasty.
– Alfa-hydroksy-kwasy: Są dobrze znane ze swojego działania złuszczającego, pomagają w odnowie starych i martwych komórek górnych warstw skóry. Dzięki temu skóra jest zregenerowana i rozświetlona.
– Mukopolisacharydy: Zapewniają doskonałe nawilżenie i chronią skórę przed negatywnym działaniem czynników zewnętrznych
– Enzymy Proteolityczne: Pomagają w zachowaniu równowagi  proteazy / anty-proteazy w skórze, które są odpowiedzialne za stymulowanie produkcji kolagenu i elastyny. Włókna te są odpowiedzialne za jędrność i elastyczność skóry.
– Kolagen i elastyna: Główne włókna naskórka.

Crambe Abyssinica Seed Oil- Olej Abisyński Crambe abyssinica otrzymuje się z nasion rośliny wywodzącej się z wschodniej Afryki i rejonów śródziemnomorskich. Jest to jednoroczna  roślina oleista z rodziny Cruciferae (krzyżowych). Nasiona Crambe abyssinica zawierają około 30% oleju o niezwykle wysokim poziomie nienasyconego kwasu erukowego. Ten kwas tłuszczowy stanowi ponad 50% całkowitej ilości kwasów tłuszczowych wchodzący w skład oleju abisyńskiego i to właśnie kwas erukowy decyduje o dobroczynnych właściwościach tego oleju w pielęgnacji skóry, włosów i paznokci. Olej ten wykazuje wysoką stabilność oksydacyjną i nie jest wrażliwy na podgrzewanie.

Prunus Amygdalus Dulcis Oil- olej z migdałów, upowszechnił się najpierw jako olejek stosowany w aromaterapii, a zawdzięcza to swojej słodkiej, czasem wręcz duszącej, uspokajającej woni. Od dawna korzysta się z niego w produkcji kosmetyków do pielęgnacji skóry niemowląt, ponieważ jest odpowiedni dla każdego typu cery i nie podrażnia. Olejek z migdałów (almond oil) można znaleźć również w składzie perfum, mydeł i różnego rodzaju emulsji, gdzie działa jako tłusta baza. W czystej postaci można go kupić w zielarniach, niektórych drogeriach i aptekach oraz sklepach internetowych z półproduktami. Cena to ok. 15 - 20 zł za 100 ml. Produkt należy wyrzucić pół roku od otwarcia.
Olejek dobrze radzi sobie z szorstką, napięta skórą i łamliwymi, przesuszonymi włosami. Jak inne oleje roślinne, ceniony jest przede wszystkim za swoje właściwości nawilżające. Odróżnia go mnogość zastosowań i szybka wchłanialność. Za działanie olejku odpowiadają zawarte w nim sole mineralne, proteiny, magnez oraz witaminy z grupy A, E, D, B. Podobnie jak migdały poprawia pamięć i cyrkulację krwi, obniża cholesterol i wzmacnia kondycję paznokci. Olejek migdałowy rzadko uczula, jednak osoby, które zaobserwowały u siebie reakcję alergiczną na migdały lub inne orzechy, powinny go używać ostrożnie.
Orientana naturalny krem pod oczy ze śluzem ślimaka

Tocopherol- konserwant substancji tłuszczowych, chroni składniki przed utlenianiem, zmianą zapachu i koloru. Dodatkowo ma działanie silnie antyoksydacyjne, ujędrnia, działa odżywczo i przeciwstarzeniowo na skórę, wzmacnia ściany naczyń krwionośnych, poprawia ukrwienie skóry, chroni przed szkodliwymi czynnikami zewnętrznymi, przyspiesza regenerację np. po poparzeniu słonecznym. 

Caffeine- kofeina. Ma właściwości drenujące, pobudza mikrokrążenie skórne, wspomaga spalanie tkanki tłuszczowej. Dobrze wpływa na zwiotczałą skórę, zmniejsza obrzęki, spotykana w kremach pod oczy, antycellulitowych oraz kosmetykach przeciwzmarszczkowych. Badania wskazują, że kofeina w kosmetykach do włosów spowalnia łysienie.

Sodium Hyaluronate- hialuronian sodu  idealny składnik do nawilżania twarzy, skóry całego ciała czy włosów. Nie obciąży, za to pozwoli związać wodę w ich wnętrzu, zapewniając im elastyczność, miękkość i młody wygląd. jest pochodną kwasu hialuronowego, a także naturalnym składnikiem naszych łez, dzięki czemu często używa się go do produkcji kropli do oczu czy płynów do przechowywania i czyszczenia soczewek kontaktowych. Natomiast sam kwas hialuronowy to substancja naturalnie produkowana przez naszą skórę, która zapewnia jej młody i jędrny wygląd, ponieważ:
* ma bardzo silne właściwości higroskopijne, co oznacza, że potrafi przyciągnąć i trwale związać cząsteczki wody w tkance - jego jedna cząstka potrafi przyciągnąć aż 250 cząsteczek wody z otoczenia,
* wchodzi w reakcję z kolagenem i elastyną, dwoma białkami, które odpowiadają za elastyczność i napięcie skóry. Wypełnia on przestrzenie między nimi - razem tworzą rodzaj rusztowania dla tkanki.
Niestety z wiekiem jego produkcja wyraźnie maleje - jego największe stężenie występuje w skórze niemowląt. Ilość kwasu hialuronowego w tkance zmniejsza się też pod wpływem czynników zewnętrznych, przede wszystkim na skutek szkodliwego działania promieniowania UVA i UVB.

Lavandula Stoechas Extract- ekstrakt z lavandula stoechas, ma właściwości zapachowe i maskujące.

Ruscus Aculeatus Root Extract- ekstrakt z korzenia myszopłocha kolczastego, pobudza mikrokrążenie i stymuluje naczynia krwionośne. Składnik stosowany często w kosmetykach antycellulitowych i problemów naczyniowych. Bogaty w saponiny. 

Citrus  Limon Peel Extract- ekstrakt ze skórki cytryny, bogaty we flawonoidy i olejki eteryczne, wykorzystywany jest w produktach o działaniu przeciwstarzeniowym, ściągającym, antyseptycznym, odświeżającym, w kosmetykach dla tłustej, zanieczyszczonej, źle ukrwionej skóry, przy rozszerzonych porach, tłustych włosach, cellulicie i żylakach.

Solidago Virgaurea Extract- ekstrakt z nawłoci pospolitej, działa przeciwobrzękowo i zmniejsza podrażnienia

Caprylic/Capric Triglyceride- trigliceryd kaprylowo-kaprynowy, substancja otrzymywana z naturalnego kwasu tłuszczowego (oleju kokosowego) i glicerydu. Zastosowany w preparatach do pielęgnacji skóry i włosów tworzy na powierzchni warstwę okluzyjną (film), która zapobiega nadmiernemu odparowywaniu wody z powierzchni (jest to pośrednie działanie nawilżające), przez co kondycjonuje, czyli zmiękcza i wygładza skórę i włosy. Doskonała naturalna roślinna substancja zmiękczająca i ułatwiająca rozpuszczanie.

Cetyl Alcohol- niejonowa substancja powierzchniowo czynna. Emolient tłusty, substancja filmotwórcza. Nierozpuszczalna w wodzie, rozpuszczalna w tłuszczach. Jest składnikiem konsystencjotwórczym kremów, mleczek, odżywek włosowych, zagęszcza, a także wpływa na właściwości aplikacyjne produktu, poprawia rozprowadzanie, daje poślizg oraz może wspomagać spienianie. Tworzy okluzyjny film na skórze i włosach, który działa natłuszczająco, zmiękczająco, kondycjonująco i ochronnie, zapobiega odparowywaniu wilgoci.

Jojoba Esters- estry jojoby, chronią przed czynnikami zewnętrznymi np.: wiatr, mróz, klimatyzowane pomieszczenia. Posiada działanie łagodzące, wzmacniające, zmiękczające i lekko nawilżające. Stosowany w różnego rodzaju kosmetykach pielęgnacyjnych, nawilżających, odżywczych, ujędrniających, Anti-Age do twarzy, ciała i włosów, do każdego typu skóry.

Polyglyceryl-3 Beeswax- ster kwasów tłuszczowych z wosku pszczelego i poligliceryny-3, który działa jako środek powierzchniowo czynny i emulgator.
Orientana naturalny krem pod oczy ze śluzem ślimaka
Sodium Stearoyl Glutamate- składnik pochodzenia naturalnego. Otrzymywany z oleju kokosowego i kwasu glutaminowego. Wpływa na konsystencję kosmetyku, ułatwia powstanie emulsji, wpływa na jej stabilność. Składnik dobrze tolerowany przez skórę alergiczną i wrażliwą. Emulgator ułatwiający tworzenie emulsji, jest także łagodnym detergentem wspomagającym inne substancje myjące w składzie kosmetyku. Stosowany w produktach do mycia ciała i włosów. Ma działanie kondycjonujące.

Cellulose Gum- (guma celulozowa), to naturalne polisacharydy obficie występujące we wszystkich roślinach. Posiada dużą lepkość, nietoksyczny i uważany za nie alergenny. 

Microcrystalline Cellulose- celuzoza mikrokrystaliczna, substancja wypełniająca. Posiada również właściwości pochłaniające wilgoć, sebum i tłuszcz. 

Xanthan Gum- guma ksantanowa , polisacharyd pochodzenia mikrobiologicznego, hydrokoloid zbudowany z glukozy, mannozy i kwasu glukuronowego oraz częściowo zestryfikowanych kwasów octowego i pirogronowego. Lekki emulgator, zagęszcza konsystencje, podnosi lepkość, stabilizuje. Jako emulgator często wykorzystywany do produkcji kosmetyków o przejrzystej formule, żelowych, lekkich.

Sodium Phytate- sól sodowa kwasu fitowego, naturalny antyoksydant, ma działanie przeciwzapalne i chelatujące. Posiada certyfikat ECOCERT.

Sodium Benzoate- benzoesan sodu .Konserwuje, chroni przed rozwojem drożdży, pleśni, drobnoustrojów, bakterii masłowych i octowych.

Pottasium Sorbate- sól kwasu karboksylowego. Występuje w postaci białego, krystalicznego proszku. Używany jest w wielu kosmetykach, m.in. w kosmetykach do makijażu, w kosmetykach pielęgnacyjnych przeznaczonych do skóry i włosów. Substancja konserwująca, która uniemożliwia rozwój i przetrwanie mikroorganizmów w czasie przechowywania produktu. Chroni również kosmetyk przed wtórnym zakażeniem mikroorganizmami które możemy wprowadzić przy codziennym użytkowaniu produktu (np. nabierając krem palcem).

Citric Acid- kwas cytrynowy. Jest przeciwutleniaczem. Ma właściwości złuszczające, redukują przebarwienia, wyrównują koloryt i rozświetlają skórę. Posiada właściwości przeciwbakteryjne, odkażające i ściągające. Przywraca właściwe pH skórzę.

Parfum- zapach
                                                                          Moja opinia

My
ślałam, że to będzie hit, ponieważ ekstrakt ze śluzu ślimaka ostatnimi czasy jest popularny... niestety tak bardzo się zawiodłam... krem nie zrobił nic na mojej skórze. Jedyne co to troszkę może nawilżył, ale odrobinkę. Konsystencja owszem jest lekka, ale ja wolę te bardziej treściwsze, bo wtedy czuje, że ją mam. Zapach specyficzny dziwny, ale to raczej dlatego, że jego skład jest bardziej naturalny. Nie podrażnił mnie i nie uczulił, stosowałam go również na powieki, nie obciążył ich. Nie zauważyłam żadnego efektu przeciwzmarszczkowego... Myślałam, że będzie to lepszy produkt, również ze względu na cenę. Opakowanie ładnie wykonane zawiera 15 ml, buteleczka z pompką. Cena około 48 zł. Poleciłabym go tylko i wyłącznie dla kobiet 18+. Ja jestem koło 30 i dla mnie był po prostu za słaby. 
Orientana naturalny krem pod oczy ze śluzem ślimaka

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz