piątek, 22 czerwca 2018

Ava eco aloe organic anti aging krem pod oczy

Ava eco aloe organic anti aging krem pod oczy

Ava eco aloe organic anti aging krem pod oczy wyjątkowo skuteczny naturalny i organiczny, certyfikowany krem pod oczy zapobiega starzeniu się skóry chroniąc ją przed negatywnymi wpływami czynników zewnętrznych i wysuszeniem. Zawiera kompozycję ekstraktów z opuncji figowej, znanej z silnego działania odżywczego i nawilżającego oraz z aloesu, o właściwościach regenerujących i odmładzających.
Lekka konsystencja kremu ułatwia przenikanie składników aktywnych do najgłębszych warstw naskórka. Wzbogacony w naturalny beta-glukan pozyskiwany z pędów owsa, emolienty z oliwy z oliwek, olej macadamia długotrwale nawilża, łagodzi podrażnienia wokół oczu, napina i wygładza skórę, redukuje widoczne zmarszczki.

Skóra wokół oczu odzyskuje sprężystość, elastyczność i młodszy wygląd.
98% wszystkich składników jest pochodzenia naturalnego
24% składników organicznych z plantacji monitorowanych

Sposób użycia: Nałożyć rano i wieczorem na czystą skórę wokół oczu, wykonując jednocześnie delikatny masaż. Starać się nie naciągać skóry. Idealny pod makijaż. Zachować odstęp od worka spojówkowego.
Ava eco aloe organic anti aging krem pod oczy
Analiza składu: 
Aqua- woda

Lavandula Angustifolia Flower Water*- woda lawendowa, działa rozkurczająco i antyseptycznie. Łagodzi podrażnienia, tonizuje, odświeża, ściąga pory i ma efekt chłodzący. Woda lawendowa stosowana jest w kosmetykach do pielęgnacji twarzy i ciała. Posiada relaksujący zapach.  

Aloe Barbadensis Leaf Juice*- sok z liści aloesu, w miąższu liści znajdują się aminokwasy egzogenne, stymulatory biogenne, aloina, żywice, antrazwiązki, niewielkie ilości witamin z grupy A, C, B1, B2, B3 i B12 (w ilościach śladowych). Zawiera także duże ilości biopierwiastków takich jak: potas, wapń, magnez, sód, fosfor, cynk, siarka, żelazo oraz śladowo krzem, mangan, nikiel, bor, glin, lit, chrom, miedź, molibden oraz bar. Aloes wykazuje silne właściwości lecznicze, w kosmetyce nie tylko pomaga, ale wręcz leczy niektóre dolegliwości, np stany zapalne skóry, spojówek, poparzenia, ukąszenia, np. przez osy, zmiany wirusowe, np. opryszczkę, uczulenia i podrażnienia. Działa silnie przeciwbólowo, kojąco, gojąco, przeciwobrzękowo, oczyszczająco, niezastąpiony po depilacji i poparzeniach, ranach, otarciach, siniakach, żylakach. Dodatkowo ma działanie nawilżające, jest humektantem. Reguluje pracę gruczołów łojowych, pomaga zmatowić skórę i zwęzić pory, wchłania się głęboko w skórę. Może być nakładany bezpośrednio na skórę i włosy. Stosuje się go w produkcji różnego rodzaju kosmetyków, szamponów, żeli do mycia, kremów, toników, balsamów i mgiełek po opalaniu, także czysty miąższ jest kosmetykiem, działa silnie ściągająco, w stanie czystym może odparowywać ze skóry powodując przesuszenie, dlatego warto stosować go wraz z emolientami i wtedy jest idealnym składnikiem dla odwodnionej skóry. Łagodzi także podrażnione błony śluzowe, nosowe, podrażnione dziąsła, afty i problemy strefy intymnej.

Glycerin- silnie hydrofilowa i higroskopijna substancja nawilżająca. Ma zdolność przenikania przez warstwę rogową naskórka, pełni rolę promotora, pomaga substancjom aktywnym przedostać się w głąb skóry, zarazem jest humektantem i delikatnym konserwantem, skutecznym zwłaszcza w kosmetykach z dużą ilością wody. Ma właściwości homogenizowania składników kosmetycznych. Łagodzi podrażnienia, przyspiesza regenerację uszkodzonej skóry, wygładza zmarszczki, zmiękcza naskórek, likwiduje zrogowacenia, kosmetyki z dużą jej zawartością, zwykle są nieco lepkie na skórze. Nie powoduje alergii.

Macadamia Integrifolia Seed Oil*- olej z orzechów makadamii. Posiada działanie uelastyczniające, zapobiega powstawaniu zmarszczek, rozstępów i potrafi rozprawić się z cellulitem. Ma również działanie natłuszczające i nawilżające. Polecany do suchej, łuszczącej się, wrażliwej skóry, łamliwych, kruchych włosów, nabłyszcza je, zmiękcza i wygładza. Olej dobrze się wmasowuje i szybko poprawia wygląd skóry oraz jej kondycję, wyrównuje i nadaje zdrowy połysk, elastyczność, delikatność oraz komfort odżywienia.

Cetearyl Olivate - ester alkoholu cetearylowego i kwasów tłuszczowych pochodzących z oliwy z oliwek. Pochodzi w postaci wosku.  pomaga mieszać składniki razem w roztworach kosmetycznych, zwykle tych o właściwościach nawilżających. Pomaga zmiękczyć skórę i włosy, a produkty zapewniają gładkie i luksusowe uczucie. Jest najczęściej stosowany w połączeniu z sorbitan olivate, a ta mieszanka najczęściej pojawia się jako Olivem 1000 na liście składników. Składnik ten można znaleźć w kilku produktach do pielęgnacji ciała, takich jak nawilżający balsam twarzy, odżywka, leczenie przeciwzmarszczkowe, krem ​​do opalania, krem ​​do golenia, krem ​​do oczu, błyszczyk, środek czyszczący, fader skóry, bliznowacenie i balsam do ciała. 
Ava eco aloe organic anti aging krem pod oczy
Cetearyl Alcohol - emolient ten posiada woskową i białą konsystencję, z powodu swojej tłustości może powodować powstawanie zaskórników u osób z tendencją do tego schorzenia. Cetearyl Alcohol, stosowany w odżywkach lub maskach do włosów, jest całkowicie bezpieczny, chroniąc włosy przed zbędną utratą wilgoci.
Odżywki do włosów z dodatkiem alkoholu cetearylowego nadają włosom elastyczności oraz pożądanej miękkości. Substancja ta tworzy na powierzchni włosów ochronny, cienki film, dzięki czemu zapobiega nadmiernemu ich wysuszaniu.

Sorbitan Olivate- oliwian sorbitolu. Substancja myjąca, natłuszczająca i nawilżająca. Ma właściwości emoliujące, zapobiega przeznaskórkowej utracie wilgoci oraz przesuszeniom od wody i silnie odtłuszczających detergentów. Jest substancją dobrze wchłaniającą się o stosunkowo niskiej lepkości. Jest także skutecznym dyspergatorem, ułatwia zawieszenie i równomierne rozprowadzenie w kosmetyku różnych substancji nierozpuszczalnych, np. pigmentów, pudrów czy drobinek ścierających w peelingach, zapobiega ich wytrącaniu z formuły i osadzaniu. 
Ava eco aloe organic anti aging krem pod oczy
Olea Europaea Fruit Oil- oliwa z oliwek. Wiecznie zielone drzewo rosnące w basenie Morza Śródziemnomorskiego. Wydaje owoce, których smak zna prawie każdy z nas. 
Oliwa z oliwek posiada lekką konsystencję, może być stosowana jako naturalny olejek do ciała. Zawarta w oliwie cenna witamina F (nienasycone kwasy tłuszczowe) chroni skórę przed utratą wilgoci, ponieważ przywraca naturalną barierę lipidową naskórka. Wpływa kojąco na skórę podrażnioną, a także likwiduje szorstkość skóry. Dla osób z suchą skórą oliwa może być nawilżającym balsamem. W związku z tym, iż oliwa z oliwek wzmacnia odporność, polecana jest osobom cierpiącym z powodu alergii skórnych, atopowego zapalenia skóry i łuszczycy. Można stosować ją do kąpieli, maseczek, peelingu, kremów. Oliwkowy masaż pobudza krążenie krwi, dzięki czemu skóra będzie lepiej odżywiona. Oliwa z oliwek jest doskonałym naturalnym kosmetykiem na skórę. Można smarować skórę surową oliwą, co nadaje zdrowy, promienny wygląd, a witaminy wnikają bezpośrednio w głąb skóry. Oliwkowy kompres jest idealny jako krem przeciwzmarszczkowy. Oliwa z oliwek jest naturalnym filtrem UV, zabezpiecza skórę przed szkodliwym opalaniem. Oliwę można też wykorzystać jako naturalny i niedrażniący środek do zmywania makijażu. Zabieg regenerujący do włosów suchych, zniszczonych to maseczka z oliwy z oliwek. Zabieg wykonuje się przed umyciem włosów, w przypadku włosów zniszczonych należy go stosować dwa razy w tygodniu. Jeśli długie włosy mają zniszczone końcówki, a przy skórze łatwo się przetłuszczają, preparat należy nakładać na same końcówki. Do maseczki można dodać olejek eteryczny lub sok ze świeżo wyciśniętej cytryny. Nanosi się ją małymi porcjami i delikatnie wciera we włosy. Następnie należy nałożyć foliowy czepek i zawinąć ogrzanym ręcznikiem. Taki oliwkowy kompres na włosy nawilży je i nabłyszczy. Pomaga również w walce z łupieżem.

Squalane - skwalan, tłusty emolient. jest zaliczany do lekkich olejków, które szybko wnikają w skórę, bez pozostawiania poczucia tłustości, spotykanej przy niektórych olejach roślinnych. Skwalan to również antyoksydant, chroniący lipidowe struktury skóry przed utlenianiem i wolnymi rodnikami. Działa nawilżająco, wzmacnia naturalną barierę lipidową skóry, lekko natłuszcza. Jest on polecany w produktach przeciwzmarszczkowych, dla cer dojrzałych, które utraciły naturalną zawartość skwalenu. Posiada również właściwości gojące drobne uszkodzenia skóry i stany zapalne. Ważną funkcją skwalanu jest zwiększanie transportu składników aktywnych w głąb skóry. Skwalan jako drobna cząsteczka dobrze penetruje do głębszych warstw skóry i stanowi bardzo dobry nośnik dla składników biologicznie aktywnych rozpuszczalnych w tłuszczach. Skwalan utrwala również zapachy. Zaliczany do składników nisko komedogennych (nie zatykających pory).

Aloe Barbadensis Leaf Extract- sok z liści aloesu, w miąższu liści znajdują się aminokwasy egzogenne, stymulatory biogenne, aloina, żywice, antrazwiązki, niewielkie ilości witamin z grupy A, C, B1, B2, B3 i B12 (w ilościach śladowych). Zawiera także duże ilości biopierwiastków takich jak: potas, wapń, magnez, sód, fosfor, cynk, siarka, żelazo oraz śladowo krzem, mangan, nikiel, bor, glin, lit, chrom, miedź, molibden oraz bar. Aloes wykazuje silne właściwości lecznicze, w kosmetyce nie tylko pomaga, ale wręcz leczy niektóre dolegliwości, np stany zapalne skóry, spojówek, poparzenia, ukąszenia, np. przez osy, zmiany wirusowe, np. opryszczkę, uczulenia i podrażnienia. Działa silnie przeciwbólowo, kojąco, gojąco, przeciwobrzękowo, oczyszczająco, niezastąpiony po depilacji i poparzeniach, ranach, otarciach, siniakach, żylakach. Dodatkowo ma działanie nawilżające, jest humektantem. Reguluje pracę gruczołów łojowych, pomaga zmatowić skórę i zwęzić pory, wchłania się głęboko w skórę. Może być nakładany bezpośrednio na skórę i włosy. Stosuje się go w produkcji różnego rodzaju kosmetyków, szamponów, żeli do mycia, kremów, toników, balsamów i mgiełek po opalaniu, także czysty miąższ jest kosmetykiem, działa silnie ściągająco, w stanie czystym może odparowywać ze skóry powodując przesuszenie, dlatego warto stosować go wraz z emolientami i wtedy jest idealnym składnikiem dla odwodnionej skóry. Łagodzi także podrażnione błony śluzowe, nosowe, podrażnione dziąsła, afty i problemy strefy intymnej.

Opuntia Ficus-Indica Stem Extract**- opuncja figowa z gatunku kaktusa. Ekstrakt nawilżający jest bogaty w przeciwutleniacze, polisacharydy, minerały i witaminy.

Sodium PCA- substancja nawilżająca, występuje naturalnie w ludzkiej skórze. Odpowiedzialna za właściwe nawilżenie i elastyczność warstwy rogowej naskórka. Sodium PCA ma również zastosowanie w kosmetykach do włosów jako substancja antystatyczna - zapobiegająca elektryzowaniu się włosów.

Chamomilla Recutita Flower Extract-* ekstrakt z rumianku, łagodzi podrażnienia czy zmniejsza obrzęk, ale też odświeża skórę. Jest to ważne gdy nasza skóra nie toleruje silnych środków oczyszczających i myjących. Z rumiankiem powinny się zaprzyjaźnić również blondynki, bo znakomicie odświeża i wzmacnia kolor ich włosów. Rumianek to nie tylko przemysł kosmetyczny, ale i naturalny lek stosowany w wielu dolegliwościach, nie tylko związanych ze skórą. Docenić go powinny zwłaszcza młode mamy i osoby uskarżające się na różne stany zapalne.

Ava eco aloe organic anti aging krem pod oczyPhytosterols- fitosterole roślinne. W kosmetyce najbardziej interesująca jest zdolność do stymulowania produkcji kolagenu. Wraz z aktywnością antyoksydacyjną i regulacją w dół enzymów degradujących kolagen, zdolności te pomagają w naprawie uszkodzeń skóry na zdjęciu. Fitosterole mają również właściwości przeciwzapalne, które są użyteczne w ochronie przed promieniowaniem UV, leczeniu zapalenia skóry, a nawet profilaktyce raka. Są szeroko stosowane w leczeniu ran oparzeniowych - stwierdzono, że fitosterole polepszają gojenie, polepszają wygląd blizn i posiadają właściwości przeciwbólowe, zmniejszając potrzebę stosowania leków opioidowych. Aktywność przeciwbakteryjna fitosteroli jest również ważna w pielęgnacji skóry, ponieważ może być stosowana zarówno w leczeniu ran jak i ogólnej walce z infekcjami, takimi jak Candida. Wreszcie, fitosterole regulują transport cholesterolu, a tym samym produkcję sebum - może to stanowić dobrą opcję leczenia trądziku i innych chorób związanych z wydzielaniem sebum. 

Hydrogenated Vegetable Oil- utwardzony tłuszcz roślinny. Wygładza i zmiękcza powierzchnię. Wykorzystywany jako substancja pielęgnująca, a także do tworzenia emulsji.

Olea Europaea Oil Unsaponifiables- zapewnia miękkość i elastyczność, oraz zapobiega odparowaniu wody z wnętrza skóry. Ma działanie ochronne przed bakteriami, grzybami, oraz chroni przed promieniowaniem UV. Ma działanie przeciwzapalnie i gojące – przyspiesza gojenie drobnych uszkodzeń i stanów zapalnych skóry. Zapobiega działaniu wolnych rodników na skórę - jest bardzo dobrym przeciwutleniaczem. Stosowany również w kosmetykach dla dzieci.

Cocos Nucifera Oil- olej kokosowy, tłuszcz z miąższu owoców palmy kokosowej, otrzymywany metodą tłoczenia. Ma konsystencję stałą, niezbyt twardą, balsamiczną o białej barwie i słodkim, tropikalnym aromacie. Posiada duża zawartość witamin i minerałów sprawia, że olej kokosowy sprawdza się w pielęgnacji skóry i włosów dotkniętych bardzo różnymi problemami.
Stosowany bezpośrednio na skórę wzmacnia barierę lipidową naskórka.
Ma silne właściwości nawilżające, nawilża przesuszoną skórę (również na dłoniach, kolanach, łokciach) i włosy. Ze względu na obecność składników antyseptycznych poprawia stan skóry chorej – z wysypką, egzemą, a także trądzikowej. Jest odpowiedni dla skóry atopowej i dotkniętej problemem łuszczycy – nawilża ją, natłuszcza, zapobiega zakażeniom bakteryjnym.
Zmniejsza uczucie pieczenia po oparzeniu. Łagodzi stany zapalne i podrażnienia. Zawiera antyutleniacze, które zwalczają wolne rodniki, co zapobiega przedwczesnemu starzeniu skóry.

Sodium Phytate- sól sodowa kwasu fitowego, naturalny antyoksydant, ma działanie przeciwzapalne i chelatujące. Posiada certyfikat ECOCERT.

Beta-Sitosterol- jest roślinnym analogiem naszego cholesterolu. Substancja o działaniu przeciwzapalnym, często wykorzystywana do produkcji preparatów przeciwtrądzikowych. Obficie występuje w kiełkach pszenicy, zbożach, orzechach i warzywach strączkowych. Substancja ta obniża poziom cholesterolu.

Tocopherol- konserwant substancji tłuszczowych, chroni składniki przed utlenianiem, zmianą zapachu i koloru. Dodatkowo ma działanie silnie antyoksydacyjne, ujędrnia, działa odżywczo i przeciwstarzeniowo na skórę, wzmacnia ściany naczyń krwionośnych, poprawia ukrwienie skóry, chroni przed szkodliwymi czynnikami zewnętrznymi, przyspiesza regenerację np. po poparzeniu słonecznym.
Ava eco aloe organic anti aging krem pod oczy
Squalene- skwalen,  pochodzi pierwotnie z oleju z wątroby rekina. Jest to naturalny 30- węglowy związek izoprenoidowy i pośredni metabolit w syntezie cholesterolu . Nie jest wrażliwy na peroksydację lipidów i zapewnia ochronę skóry. Jest rozpowszechniony w ludzkich tkankach, gdzie jest transportowany w surowicy na ogół w połączeniu z lipoproteinami o bardzo niskiej gęstości. Skwalen jest badany jako pomocnicza terapia przeciwnowotworowa.

Glyceryl Stearate- produkt estryfikacji glicerolu (gliceryny) oraz kwasu stearynowego. Białe, bezwonne płatki. Stosowany jako substancja re-natłuszczająca w kosmetykach kąpielowych. Stosowany w emulsjach spłukiwalnych – ułatwia spłukiwanie np. odżywek do włosów. W preparatach do pielęgnacji skóry i włosów tworzy także na powierzchni warstwę okluzyjną, czyli działa pośrednio nawilżająco (zapobiega nadmiernemu odparowywaniu wody). Ma właściwości wygładzające.

Glyceryl Linolenate- służy do tworzenia emulsji.Tworzy na powierzchni skóry barierę ochronną, która zapobiega odparowywaniu wilgoci. Składnik polecany zwłaszcza w kosmetykach do skóry suchej, spierzchniętej, pękającej i szorstkiej. 

Sodium Dehydroacetate- konserwant fazy wodnej. Działa przeciwbakteryjnie, charakteryzuje się zdolnością do zabijania mikroorganizmów oraz zapobiegania ich wzrostowi i rozmnażaniu. Nie podrażnia skóry. Skuteczny nawet przy bardzo niskim stężeniu. Stosowany najczęściej w: kosmetykach do kąpieli, opalania, perfumach, kosmetykach do golenia, kosmetykach kolorowych.

Potassium Sorbate- sól kwasu karboksylowego. Występuje w postaci białego, krystalicznego proszku. Używany jest w wielu kosmetykach, m.in. w kosmetykach do makijażu, w kosmetykach pielęgnacyjnych przeznaczonych do skóry i włosów. Substancja konserwująca, która uniemożliwia rozwój i przetrwanie mikroorganizmów w czasie przechowywania produktu. Chroni również kosmetyk przed wtórnym zakażeniem mikroorganizmami które możemy wprowadzić przy codziennym użytkowaniu produktu (np. nabierając krem palcem).

Sodium Benzoate- benzoesan sodu .Konserwuje, chroni przed rozwojem drożdży, pleśni, drobnoustrojów, bakterii masłowych i octowych.

Benzyl Alcohol- pełni rolę rozpuszczalnika. W związku z jego przyjemną, jaśminową wonią, jest stosowany jako składnik kompozycji zapachowych. Konserwant – przedłuża trwałość kosmetyku. Pełni także funkcję regulatora lepkości.

Dehydroacetic Acid- konserwant. Chroni kosmetyk przed bakteriami i rozwojem mikroorganizmów. Przedłuża trwałość produktu. Chroni go przed zmianą konsystencji, zapachu i koloru. Może być stosowany w kosmetykach naturalnych.

* składniki z plantacji monitorowanych
** wykonane z organicznych składników

                                                                     Moja opinia
Krem kupiłam ze względu na bardzo dobry skład. Potrzebowałam go ponieważ wszystkie inne już się pokończyły i musiałam się rozejrzeć za innym. Jestem bardzo zadowolona z działania tego kremu, myślę, że jest on niedoceniany... Po za tym cała seria produktów Ava to naprawdę kosmetyki warte polecenia. Obecnie niewiele mi go już zostało i mam chęć kupić go znowu :) Krem ma delikatnie gęstszą konsystencję niż krem ze śluzem ślimaka z Orientany, ale nie obciąża delikatnej i cienkiej skóry pod oczami. Delikatnie pachnie dobrze się wklepuje i co najważniejsze nawilża, nawet cienie pod oczami są rozjaśnione zauważyłam to już po kilku dniach stosowania... :)Bardzo szybko się wchłania jest a skóra pod oczami jest bardzo miła w dotyku, wygładzona dlatego jest idealny pod makijaż. Ogromny plusem jest również to, że jest w szklanym opakowaniu z pompką, która nie zacina się i dozuje idealną ilość produktu. Skóra pod moimi oczami jest promienna, nawilżona a cienie rozjaśnione. Opakowanie ma 15 ml i zapłaciłam za niego 23 złChciałabym przetestować jeszcze inne produkty pod oczy, ale ten zostaje moim ulubieńcem póki co. Polecam serdecznie, jeżeli jeszcze go nie miałyście koniecznie musicie wypróbować :)
Ava eco aloe organic anti aging krem pod oczy

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz