piątek, 13 kwietnia 2018

Ingrid podkład mineralny silk lift nawilżenie i wygładzenie


Ingrid podkład mineralny silk lift nawilżenie i wygładzenie

Ingrid podkład mineralny silk lift nawilżenie i wygładzenie utrzymuje odpowiedni poziom nawilżenia skóry maskując jednocześnie niedoskonałości. Lekka formuła produktu pozwala uzyskać naturalny efekt oraz jedwabiste wykończenie makijażu. Magnez zawarty w składzie bierze udział w regeneracji komórek wspomagając działanie witamin z grupy B i F. Miedź spowalnia procesy starzenia się skóry, a także wpływa na syntezę kolagenu i elastyny. Cynk przyspiesza gojenie i działa łagodząco. Filtr UV obecny w podkładzie chroni skórę przed szkodliwym działaniem promieni słonecznych.

Sposób użycia: aplikować na twarz pędzlem, palcami lub gąbeczką rozpoczynając od środkowej części twarzy.
Ingrid podkład mineralny silk lift nawilżenie i wygładzenie
Analiza składu:
Aqua- woda

Cyclopentasiloxane- związek krzemu, po jakimś czasie wyparowuje z miejsca aplikacji. Zapewnia łatwiejszą aplikację i rozprowadzanie preparatu na skórze i włosach. Pełni rolę bazy dla wielu kosmetyków (do twarzy, ciała, włosów). Silikon ten nie jest komedogenny, co oznacza, że nie wywołuje zaskórników, nie zatyka porów i nie obciąża włosów.

Polyglyceryl-4-Isostearate- emolient, jest syntetycznym środkiem do pielęgnacji skóry na bazie lipidów. Zmniejsza działanie drażniących detergentów, zapobiega przesuszeniom skóry i włosów

Cetyl PEG PPG-10/1 Dimethicone- ten środek do pielęgnacji skóry jest syntetycznym związkiem chemicznym składającym się z dimetikonu, polimeru na bazie krzemu i glikolu polietylenowego (PEG) - glikolu polipropylenowego (PPG). Może być zanieczyszczony potencjalnie toksycznymi zanieczyszczeniami produkcyjnymi, takimi jak 1,4-dioksan.

Hexyl Laurate- laurynian heksylu, składa się z alkoholu heksylowego i kwasu laurynowego, naturalnie występującego kwasu tłuszczowego. Służy jako emolient, środek kondycjonujący i zmiękczający skórę.

Isohexadecane- substancja ropopochodna, stabilna chemicznie, rozpuszczalna w alkoholu, nierozpuszczalna w wodzie. Emolient suchy, beztłuszczowy, pozostawia ochronny i kondycjonujący, lecz dość lekki i jedwabisty, nietłusty film na powierzchni, zmiękcza skórę i włosy. Stosowany w produktach do opalania, dezodorantach, antyperspirantach, produktach do demakijażu, nadaje plastyczności i elastyczności sztyftom, np. pomadkom do ust. Zapobiega odparowywaniu wody. Bardzo dobry w wykorzystaniu, jako substancja myjąca, rozpuszcza lipidy i tłuszcze.

Hydrogenated Polydecene-- substancja rozpuszczalna w tłuszczach, na powierzchni skóry tworzy jedwabisty film. Ułatwia aplikację kosmetyku, ma właściwości nawilżające i wygładzające. Pełni również funkcję rozpuszczalnika substancji zapachowych.

Isocetyl Stearoyl Stearate- substancja pochodna od naturalnego kwasu tłuszczowego wystepujaca w tłuszczach zwierzęcych i roślinnych. Nie rozpuszczalna w wodzie. tworzy na powierzchni skóry i włosów ochronny, wygładzający i zmiękczający film, zapobiega odparowywaniu wody. Wykorzystywany w różnego rodzaju kosmetykach, w kosmetykach myjących zapobiega przesuszeniom skóry, działa renatłuszczająco. Jest także substancją poprawiającą konsystencje, właściwości aplikacyjne.

Glycerin- silnie hydrofilowa i higroskopijna substancja nawilżająca. Ma zdolność przenikania przez warstwę rogową naskórka, pełni rolę promotora, pomaga substancjom aktywnym przedostać się w głąb skóry, zarazem jest humektantem i delikatnym konserwantem, skutecznym zwłaszcza w kosmetykach z dużą ilością wody. Ma właściwości homogenizowania składników kosmetycznych. Łagodzi podrażnienia, przyspiesza regenerację uszkodzonej skóry, wygładza zmarszczki, zmiękcza naskórek, likwiduje zrogowacenia, kosmetyki z dużą jej zawartością, zwykle są nieco lepkie na skórze. Nie powoduje alergii.

Ingrid podkład mineralny silk & lift nawilżenie i wygładzenieDimethicone- silikon czyli emolient suchy, tworzy na powierzchni skóry film, który ogranicza ucieczkę wody z naskórka. Poprawia rozczesywanie na mokro i na sucho, zapobiega splątywaniu, wygładza włosy, wykazuje działanie antystatyczne, dzięki czemu zapobiega elektryzowaniu się włosów. Substancja ta nie lepi się i nie przetłuszcza, odznacza się właściwościami nabłyszczającymi, jest odporna na temperaturę i wodę, co powoduje że do usunięcia potrzebny jest detergent. Może wywołać alergie, odkładać  się w organizmie. Osoby wrażliwe powinny unikać tego typu składników.

Ozokerite- ozokeryt, stabilizator emulsji. Tworzy warstwę ochronną poprzez natłuszczenie. Stosowany najczęściej w kremach i balsamach

Magnesium Sulfate- siarczan magnezu, powszechnie znany jako sól Epsom, jest minerałem. Działa poprzez zastąpienie magnezu w ciele i zwiększenie wody w jelitach.Substancja o szerokim spektrum zastosowania, przede wszystkim działa odkażająco i oczyszczająco, odmładza, relaksuje, usuwa obrzęki i oznaki zmęczenia. Działa również przeciwzapalnie, antygrzybicznie. W kosmetykach stosowany m.in. w szamponach przeciwłupieżowych, i peelingach, pochłania nadmierne sebum i oczyszcza.

Hydrogenated Castor Oil- niejonowa substancja powierzchniowo czynna, olej
rycynowy polioksyetylenowany 40 molami tlenku etylenu. Płynna lub półstała, żółtawa substancja o naturalnym, olejowym zapachu, rozpuszczalna w wodzie. Sugerowane stężenie w kosmetyku: Od 1-10%. Pomaga wprowadzić do roztworu wodnego składniki trudno rozpuszczalne, np. składniki kompozycji zapachowej, konserwanty, substancje aktywne. Substancja odtłuszczająca i oczyszczająca.

Phenoxyethanol- składnik stosowany jako konserwant lub wspomagacz innych konserwantów, a także rozpuszczalnik konserwantów, np. parabenów oraz jako rozpuszczalnik substancji zapachowych.

Propylparaben- konserwant. Składnik dozwolony do stosowania w kosmetykach w ograniczonym stężeniu. Znajduje się na liście substancji konserwujących dozwolonych do stosowania z ograniczeniami w produktach kosmetycznych. Może być stosowany we wszystkich kosmetykach, z wyjątkiem produktów do stosowania w okolice podpieluszkowe u dzieci poniżej 3 roku życia. Jest jednym z najlepiej przebadanych konserwantów. Stosowany jest m.in. w kosmetykach, żywności i lekach.

Tocopheryl Acetate- pełnia kilka wartościowych funkcji, dlatego jest dość chętnie stosowana w produkcji kosmetyków. Ma właściwości konserwujące, przedłuża świeżość kosmetyków, zapobiega utracie koloru i zmianie zapachu substancji tłuszczowych, głównie delikatnych olejów roślinnych wrażliwych na światło, tlen i temperaturę. Opóźnia proces utleniania substancji, a przy tym wykazuje niezwykłe działanie dla skóry, przeciwzmarszczkowe, odżywcze, wzmacniające i ochronne. Poprawia także nawilżenie skóry. Substancja o działaniu antyoksydacyjnym (przeciwutleniającym), hamuje procesy starzenia się skóry wywołane np. promieniowaniem UV lub dymem papierosowym. Jest doskonałym czynnikiem hamującym rodnikowe utlenianie lipidów w naskórku i skórze właściwej.

Polyisobutene- składnik konsystencjotwórczy, zwiększa lepkość kosmetyków. - wykorzystywany do formowania szminek. Wykorzystywany także w produkcji cieni do powiek, podkładów i kosmetyków pielęgnacyjnych. To także zagęstnik. Nie posiada zdolności przenikania przez skórę, wysycha na jej powierzchni.

Triethoxycaprylylsilane- jest klasyfikowany jako eter siloksanowy, który służy jako środek wiążący i emulgator. Służy jako reaktywny środek do obróbki powierzchni, który chemicznie wiąże pigmenty, tworząc stabilną powłokę, nawet przy niskim pH składniki silikonowe pozwalają dobrze rozprowadzać pigmenty.

+/- Cl77891- (TITANIUM DIOXIDE)-  dwutlenek tytanu , substancja mineralna, nierozpuszczalna w wodzie. Dopuszczalne, maksymalne stężenie w kosmetyku: 25%. Odbija promienie UV, dzięki czemu skóra nie jest narażona na ich negatywne działanie przyspieszające starzenie, zapobiega poparzeniom słonecznym, przebarwieniom, fotostarzeniu, fotodermatozom, przedwczesnemu starzeniu skóry, powstawaniu wolnych rodników, stresom oksydacyjnym, minimalizuje ryzyko czerniaka i bielactwa. 

CI 77492- żółcień żelazowa, żółty tlenek żelaza. Żółto-brązowy, pigment, minerał. 

CI 77491- tlenek żelaza, czerwień żelazowa, czerwonobrązowy pigment, minerał trudno rozpuszczalny.

Cl 77499 - (IRON OXIDES)- czarny barwnik, magnetyk.

Ingrid podkład mineralny silk & lift nawilżenie i wygładzenie
Ingrid podkład mineralny silk lift nawilżenie i wygładzenie

                                                                            Moja opinia
Szukając podkładu idealnego sięgałam zawsze z wyższej półki, i nie zastanawiałam się nad tymi tańszymi. Przez przypadek podkład Ingrid dojrzałam w kosmetyczce mojej przyjaciółkiJ ona używała go wtedy na co dzień i bardzo sobie chwaliła. Musiałam go przetestować. Byłam trochę sceptycznie nastawiona. Bo podkład kosztuje 10 zł, ale moja ciekawość była silniejsza. Byłam na takim etapie pielęgnacji cery, że stan jej bardzo się zmienił. Zawsze używałam wersji matujących a ten to kompletne przeciwieństwo.
Już po pierwszej aplikacji byłam zachwycona. Podkład jest delikatny i ma kremowe wykończenie. Nie podrażnia, nie zapycha i nie ściera się, nie roluje. Robi wrażenie świeżego i młodego wyglądu, idealnie maskuje wszelkie niedoskonałości. Dla mnie to taki mocniejszy krem BB. Na co dzień świetny, ale nadal nie wierzę w to ,że ten produkt mi pasuje, bo raczej nie zwróciłabym na niego uwagi. Moja cera jest mieszana, i miejscami przesuszona. Podkład sprawił, że moja skóra w miejscach przesuszonych była nawilżona a tam gdzie się świeciłam cera była zmatowiona. ( jakiś czas temu moja dieta i pielęgnacja twarzy bardzo się zmieniła- myślę, że to zasługa kilku sytuacji które się zeszły w całość). Podkład na twarzy utrzymuje się przez 8 godzin a później trzeba zrobić poprawki. Występuje w 5 odcieniach ja mam numer 29 porcelanowy

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz