piątek, 6 kwietnia 2018

Bielenda serum do twarzy zielona herbata


Bielenda serum do twarzy zielona herbata

Bielenda serum do twarzy zielona herbata
Idealny sposób na systematyczną i skuteczną pielęgnację cery mieszanej.  Jego treściwa, bogata w składniki pielęgnujące formuła skutecznie normalizuje wydzielanie sebum i reguluje pracę gruczołów łojowych, tonizuje, nawilża i odżywia, oraz poprawia jakość skłonnego do niedoskonałości naskórka.
Pojemność 15 ml

Działanie
Zawartość antybakteryjnego olejku z drzewa herbacianego, seboregulujacej azeloglicyny, antyoksydacyjnej witaminy C, złuszczającego kwasu migdałowego oraz regenerującej witaminy B3 zapewnia kompleksowe działanie:
– ogranicza powstawanie zmian trądzikowych
– wykazuje działanie przeciwzaskórnikowe, przeciwtrądzikowe i odnawiające naskórek
– rozjaśnia przebarwienia
– reguluje wydzielanie sebum
– zmniejsza widoczność porów
– nawilża, odżywia i regeneruje naskórek
– łagodzi i koi
– poprawia elastyczność skóry i jej nawilżenie, nadając efekt miękkość i wygładzenia
– działa przeciwstarzeniowo i ochronnie na skórę
– wzmacnia naturalne mechanizmy obronne skóry do walki z wolnymi rodnikami.

Efekt
Rozjaśniona i odświeżona skóra, ograniczone wydzielanie sebum, przywrócona równowaga hydro-lipidowa naskórka; poprawa wyglądu i kondycji cery mieszanej.

Sposób stosowania:
Kilka kropli serum wmasować w oczyszczoną skórę twarzy, szyi i dekoltu, pozostawić do wchłonięcia. Serum do codziennej wieczornej aplikacji. W przypadku skóry mniej wymagającej stosować kilka razy w tygodniu wg potrzeb.
Bielenda serum do twarzy zielona herbata
Analiza składu:

Aqua (Water)- woda

Niacinamide- biały, bezzapachowy proszek rozpuszczalny w wodzie lub alkoholu, wrażliwy na silne kwasy- niestabilny w obecności mocnych kwasów. Niacynamid, to jedna z form witaminy B3. W przemyśle jest pozyskiwany syntetycznie, ale jest niezbędny człowiekowi i musi być dostarczany wraz z pożywieniem, występuje w naturze w wielu roślinach. Substancja powinna być szczelnie zamknięta i przechowywana z daleka od światła. Zalecane stężenie w kosmetykach: Od 2-5%, w preparatach leczniczych wyższe. Substancja aktywna o cenionych właściwościach. Stymuluje syntezę kolagenu, działa odmładzająco i przeciwzmarszczkowo. Rozjaśnia przebarwienia, poprawia nawilżenie, wzmacnia barierę lipidową skóry, działa silnie antyoksydacyjnie, leczniczo i przeciwzapalnie i gojąco na skórę trądzikową i z trądzikiem różowatym.

Potassium Azeloyl Diglycinate- jest stosowany do leczenia, kontroli, zapobiegania i poprawy stanu skóry poprzez jej nawilżenie, rozjaśnienie i normalizacje wydzielania sebum. Azeloglicyna to substancja aktywna, antybakteryjna i przeciwzapalna polecana w produktach dla cery trądzikowej, łojotokowej, z trądzikiem różowatym, z rumieniem, cery naczynkowej, zanieczyszczonej, przetłuszczającej się, odwodnionej, z przebarwieniami (pozapalnymi, potrądzikowymi, posłonecznymi, hormonalnymi), odpowiednia w każdym wieku.

Mandelic Acid- kwas migdałowy. Substancja zmniejsza grubość warstwy rogowej skóry. Regeneruje skórę z fotouszkodzeniami i przebarwieniami, działa depigmentacyjnie. Odbudowuje szarą, zmęczoną, postarzałą lub zaniedbaną skórę, tzw. skórę palacza. Poprawia jej nawilżenie, uelastycznia, ujędrnia, wygładza, poprawia fakturę skóry, ujednolica, wygładza zmarszczki. W wyższych stężeniach preparaty z kwasem migdałowym, o niskim pH, tzw. peelingi chemiczne, zwalczają zmarszczki, piegi, ostudę, przebarwienia i blizny pozapalne, działają leczniczo na trądzik, rozrzedzają sebum i redukują wydzielanie łoju, regulują gruczoły łojowe, ściągają i oczyszczają pory z głębokich zaskórników, działają keratolitycznie, złuszczają wierzchnie warstwy naskórka. Przeciwdziałają trądzikowi zapalnemu

Panthenol-  inaczej prowitamina B5 to substancja organiczna z grupy alkoholi, występująca w ludzkiej skórze, włosach i paznokciach, niezbędna do ich prawidłowego wzrostu i funkcjonowania. Jest prekursorem witaminy B5 i dzięki małej cząsteczce, łatwo wnika w głębsze warstwy skóry. W wyniku procesów utleniania panthenol przekształca się w kwas pantotenowy, czyli witaminę B5, która jest substancją hydrofilową – wiążącą wodę, dlatego w kosmetykach pełni funkcję humektanta, a więc substancji odpowiedzialnej za utrzymanie prawidłowego nawilżenia naskórka.

Sodium Hyaluronate - hialuronian sodu  idealny składnik do nawilżania twarzy, skóry całego ciała czy włosów. Nie obciąży, za to pozwoli związać wodę w ich wnętrzu, zapewniając im elastyczność, miękkość i młody wygląd. jest pochodną kwasu hialuronowego, a także naturalnym składnikiem naszych łez, dzięki czemu często używa się go do produkcji kropli do oczu czy płynów do przechowywania i czyszczenia soczewek kontaktowych. Natomiast sam kwas hialuronowy to substancja naturalnie produkowana przez naszą skórę, która zapewnia jej młody i jędrny wygląd, ponieważ:
* ma bardzo silne właściwości higroskopijne, co oznacza, że potrafi przyciągnąć i trwale związać cząsteczki wody w tkance - jego jedna cząstka potrafi przyciągnąć aż 250 cząsteczek wody z otoczenia,
* wchodzi w reakcję z kolagenem i elastyną, dwoma białkami, które odpowiadają za elastyczność i napięcie skóry. Wypełnia on przestrzenie między nimi - razem tworzą rodzaj rusztowania dla tkanki.
Niestety z wiekiem jego produkcja wyraźnie maleje - jego największe stężenie występuje w skórze niemowląt. Ilość kwasu hialuronowego w tkance zmniejsza się też pod wpływem czynników zewnętrznych, przede wszystkim na skutek szkodliwego działania promieniowania UVA i UVB.

3-0 Ethyl Ascorbic Acid - kwas 3-O-etylo-askorbinowy, chroni skórę przed uszkodzeniami w ultrafiolecie B (UVB) i wzmacnia syntezę kolagenu, dlatego jest szeroko stosowana w kosmetykach jako składnik wybielający, szczególnie w Azji. Jednak ze względu na jego niestabilność kilka jego pochodnych opracowano do zastosowań kosmetycznych; na przykład, kwas etylo-askorbinowy, fosforan L-askorbylo-2, 2-glukozyd kwasu L-askorbinowego i fosforan sodowo-askorbylowy.

Allantoin- substancja aktywna. Działa przeciwzapalnie, łagodzi podrażnienia, wspomaga procesy regeneracji i odbudowy naskórka, stymuluje proces gojenia się ran. Działa silnie nawilżająco, przez co wywołuje uczucie gładkości na skórze. Zmniejsza drażniące działanie anionowych substancji powierzchniowo czynnych. Wykazuje działanie keratolityczne (usuwa martwe komórki odblokowując pory, pozwalając na wypłynięcie nadmiaru łoju na powierzchnię skóry), wygładzające i zmiękczające. Stosuje się ją w kosmetykach pielęgnacyjnych (do cery wrażliwej, dojrzałej, suchej i trądzikowej), w produktach do pielęgnacji niemowląt (zasypkach, kremach przeciwko PZS), kosmetykach nawilżających do rąk, stóp, preparatach do golenia, a także środków przeznaczonych do higieny jamy ustnej i preparatach po opalaniu.

Melaleuca Alternifolia (Tea Tree)Leaf Oil- olejek z drzewa herbacianego, jest silnym środkiem antyseptycznym. Niszczy bakterie, grzyby i wirusy. Powinien koniecznie znaleźć się w każdej domowej apteczce.
Właściwości:
Wykazuje działanie przeciwdrobnoustrojowe wobec szerokiej grupy drobnoustrojów np. ziarenkowców, pałeczek gram-dodatnich, gram-ujemnych, tlenowych, beztlenowych, grzybów drożdżopodobnych, grzybów pleśniowych, dermatofitów i wirusów chorobotwórczych. Oprócz właściwości przeciwgrzybicznych, przeciwbakteryjnych oraz przeciwwirusowych olejek wykazuje również inne właściwości zdrowotne takie jak:
·                   działanie przeciwzapalne;
·                   regeneracyjne, przyspieszana odnowę naskórka oraz proces gojenia się ran, leczy  owrzodzenia, poprawia wygląd suchej i popękanej skóry;
·                   pomaga w walce z odciskami;
·                   działa wspomagająco w terapiach dermatologicznych w szczególności w trądziku, łuszczycy, egzem, liszajów, rumieni;
·                   działa łagodząco po ukąszeniach owadów i ugryzieniach np. pcheł;
·                   działa miejscowo znieczulająco;
·                   działa rozgrzewająco, więc może być skutecznym środkiem po urazach, w skurczach mięśni, skręceniach lub odmrożeniach;
·                   wykazuje działanie przeciwłupieżowe;
·                   pomaga w zapaleniach błony śluzowej jamy ustnej, w aftach, zajadach, pleśniawkach;
·                   wspomaga leczenie infekcji górnych dróg oddechowych (przeziębienia, stany zapalne gardła, nieżyty nosa, zapalenie migdałków, zatok przynosowych, oskrzeli);
·                   leczy opryszczkę na każdym etapie (w tym również narządów płciowych);
·                   wspomaga leczeni zapalenia narządów rodnych u kobiet (głównie zapalenie pochwy zarówno grzybiczne jak i bakteryjne);
·                   niszczy roztocza.

Hydroxyethylcellulose- głównie stosuje się ten składnik jako zagęstnik zwiększający lepkość kosmetyku. Nie działa komedogennie (nie zapycha ujść mieszków włosowych - porów) z tego względu jest polecany jako składnik kremów do twarzy, żeli, serum. 

Polysorbate-20- środek powierzchniowo czynny oraz jako środek zwilżający. W swojej oryginalnej postaci, polisorbat to pochodna nieszkodliwego sorbitolu. ”Polysorbate 20″ jest już szkodliwy  gdyż jest traktowany 20 częściami tlenku etylenu, i  ​​może on wówczas być zanieczyszczony 1,4-dioksan, potencjalnie niebezpiecznym. 1,4-dioksan rakotwórczy  łatwo wnika w skórę. Ten składnik jest również związany z alergią skóry.  Umiarkowane dawki mogą powodować podrażnienia. Stosowany również w środkach do prania.  Pomaga uniknąć niespecyficznego wiązania przeciwciał. Wykorzystywany przez filatelistów by usunąć znaczki z kopert oraz do usuwania pozostałości z pieczęci, bez szkody dla samego znaczka.

Ethylhexylglycerin- konserwant stosowany w technologii kosmetycznej od 1992, wzmacniający działanie innych konserwantów dodanych do kosmetyku. Jest również humektantem, ma delikatne działanie nawilżające, a także poprawia odczuwalność użytkową współobecnych w składzie emolientów.

Phenoxyethanol- składnik stosowany jako konserwant lub wspomagacz innych konserwantów, a także rozpuszczalnik konserwantów, np. parabenów oraz jako rozpuszczalnik substancji zapachowych.

Parfum (Fragrance)-zapach

Citronellol- naturalnie występujący składnik olejków eterycznych

Geraniol- składnik kompozycji zapachowych, imituje zapach pelargonii, potencjalny alergen.

Hexyl Cinnamal- nienasycony aldehyd aromatyczny. Związek ten wchodzi w skład olejku cynamonowego i rumiankowego. W kosmetykach bardzo przypomina woń jaśminu, dlatego za sprawą tej pożądanej nuty, wykorzystywany jest również do produkcji perfum. Znajduje się na liście potencjalnych alergenów

Limonene-  imituje zapach skórki cytrynowej. Znajduje się na liście potencjalnych alergenów.

Linalool- komponent zapachowy o potencjalnych właściwościach podrażniających, imituje zapach konwalii

                             Moja opinia
Po stosowaniu tego serum zmniejszyły się przebarwienia na mojej buzi a koloryt został wyrównany. Skóra po nałożeniu była bardzo miękka i przyjemna w dotyku. Ma piękny, świeży zapach i lekko oleistą ale nie tłustą konsystencję. Mała poręczna buteleczka jest bardzo wydajna. Nie wystąpiły żadne podrażnienia. Stosowałam codziennie na noc przed nałożeniem kremu. Serum działa antybakteryjnie a to za sprawą olejku z drzewa herbacianego, wydzielanie sebum również się uregulowało. Świetny produkt za niewielką cenę. Pojemność 15 ml za 21 zł. Spróbujcie

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz