piątek, 26 stycznia 2018

Miya Cosmetics myWONDERBALM I Love Me Odżywczy krem z olejkiem z róży

Miya Cosmetics myWONDERBALM I Love Me  Odżywczy krem z olejkiem z róży

Miya Cosmetics myWONDERBALM I Love Me  Odżywczy krem z olejkiem z róży odżywia i nawilża. Rozświetla i wygładza. Zmniejsza zaczerwienienia. Olejek z róży tonizuje i rozświetla skórę, zmniejsza zaczerwienienia, poprawia kondycję skóry, wyrównując jej koloryt. Olejki makadamia, sezamowy i słonecznikowy odżywiają i wygładzają skórę, odbudowując jej warstwę ochronną. Ekstrakt z alg i witamina E nadają jej elastyczność i miękkość. Dzięki lekkiej, kremowej formule QuickAbsorb szybko się wchłania i nadaje się pod makijaż.
Bez parabenów, silikonów, olejów mineralnych, parafiny, PEG-ów, sztucznych barwników oraz glikolu propylenowego.

myWONDERBALM przeznaczony jest do każdego typu skóry, także wrażliwej.
Nasza sugestia: I Love Me – Skóra normalna, mieszana oraz mieszana ze skłonnością do przesuszania, sucha.
Miya Cosmetics myWONDERBALM I Love Me  Odżywczy krem z olejkiem z róży
Analiza składu:
                                  
Aqua (Water)- woda

Sesamum Indicum (Sesame) Seed Oil- olejek sezamowy,  w kosmetykach i produktach do pielęgnacji ciała, olej sojowy Sesamum Indicum (sezamowy) i składniki pochodzące z oleju sezamowego mogą być stosowane do formułowania różnorodnych produktów, w tym środków nawilżających, szminek i innych produktów do makijażu, produktów do ochrony przeciwsłonecznej, środków do czyszczenia skóry i produktów do pielęgnacji włosów .

Decyl Oleate- oleinian decylu, nadaje elastyczność sztyftom, zapobiega ich kruszeniu. Poprawia właściwości aplikacyjne kosmetyku. Stosowany w maskach i odżywkach do włosów, działa jako emolient, który nawilża, wygładza, zmiękcza, kondycjonuje i nabłyszcza włosy.

Glycerin- silnie hydrofilowa i higroskopijna substancja nawilżająca. Ma zdolność przenikania przez warstwę rogową naskórka, pełni rolę promotora, pomaga substancjom aktywnym przedostać się w głąb skóry, zarazem jest humektantem i delikatnym konserwantem, skutecznym zwłaszcza w kosmetykach z dużą ilością wody. Ma właściwości homogenizowania składników kosmetycznych. Łagodzi podrażnienia, przyspiesza regenerację uszkodzonej skóry, wygładza zmarszczki, zmiękcza naskórek, likwiduje zrogowacenia, kosmetyki z dużą jej zawartością, zwykle są nieco lepkie na skórze. Nie powoduje alergii.

Cetearyl Alcohol- emolient ten posiada woskową i białą konsystencję, z powodu swojej tłustości może powodować powstawanie zaskórników u osób z tendencją do tego schorzenia. Cetearyl Alcohol, stosowany w odżywkach lub maskach do włosów, jest całkowicie bezpieczny, chroniąc włosy przed zbędną utratą wilgoci.
Odżywki do włosów z dodatkiem alkoholu cetearylowego nadają włosom elastyczności oraz pożądanej miękkości. Substancja ta tworzy na powierzchni włosów ochronny, cienki film, dzięki czemu zapobiega nadmiernemu ich wysuszaniu.

Macadamia Ternifolia Seed Oil- olej z orzechów makadamia. wysokie drzewo, pochodzące z tropikalnych lasów Australii. Obecnie uprawia się je również na Hawajach, Kostaryce, Brazylii czy Zimbabwe. Owoce makadamii to orzechy, wyglądem przypominające orzechy laskowe, o twardej łupinie i jadalnym miąższu. Czas dojrzewania orzechów wynosi około 30 tygodni i zbiera się je dopiero, gdy spadną na ziemię. Uważane są za jedne z najsłodszych na świecie. Z orzechów pozyskuje się olej, którego zawartość wynosi od 59% do 78%. Olej bogaty jest w witaminę A, witaminy z grupy B ( B1, B2, B3 ) oraz witaminę E, zawiera lecytynę, fenole oraz wiele składników mineralnych [5,6,7]. Obecność nienasyconych kwasów tłuszczowych w oleju makadamia sprawia, że znajduje on szerokie zastosowanie w kosmetyce. W oleju tym występuje kwas oleinowy w ilości do 67% i palmitynowy do 10%.
Wykazuje działanie antyoksydacyjne, chroniąc komórki przez działaniem wolnych rodników. Zmiękcza i wygładza naskórek, nadając skórze gładkość. Olej makadamia działa antybakteryjnie, regeneruje komórki oraz chroni przed działaniem promieniowania słonecznego. Posiada zdolność przenikania do skóry właściwej, gdzie aktywuje jej funkcje regeneracyjne.  Olej dobrze się wchłania, wmasowuje, działa odżywczo i poprawia wygląd skóry, dlatego stosowany jest w wielu kosmetykach do pielęgnacji skóry i włosów. Ze względu na właściwości lecznicze stosowany jest w przypadku blizn, oparzeń i drobnych ran. Olej makadamia jest hypoalergiczny, może być stosowany również u dzieci i niemowląt.
Olej ten może być stosowany do smarowania i masażu w postaci czystej lub jako składnik mieszanek.
Intensywny aromat sprawia, że działa odprężająco na ciało, modeluje sylwetkę oraz koi zmysły.  Olej ten jest składnikiem mleczek do demakijażu oraz stosowany jest w produktach do pielęgnacji wysuszonych, łamliwych i kruchych włosów.
Polecany jest do kremów, maseczek, żeli, lotionów i olejków dla dzieci. Wykorzystywany jest również w kosmetyce kolorowej oraz jako utrwalacz zapachów. Zalecany jest do zabiegów odmładzających, nawilżających suchą skórę oraz do odnowy i odżywienia zniszczonych włosów.

Stearic Acid- tworzy emulsje typu O/W, stabilizuje i zapobiega rozwarstwianiu. Stosowany także w produktach myjących jako substancja renatłuszczająca, zapobiegająca przesuszeniom skóry przez silnie działające detergenty. Natomiast w obecności soli sodowych, potasowych i innych, nabiera właściwości gruntownie myjących, odtłuszczających i wzmacniających pienienie

Glycine Soja (Soybean) Oil- olej sojowy zawiera nienasycony kwasy tłuszczowe, m.in. kwas linolowy. Pełni funkcję emolientu (nawilża, chorni skórę przed nadmierna utratą wody), tworzy na skórze ochronny film. Zawiera wit. E. Chroni przed działaniem wolnych rodników, działa przeciwstarzeniowo. Występuje często w różnego rodzaju kosmetykach, mydłach, kremach, mieszankach olejowych do twarzy, ciała i włosów oraz w naturalnych świecach do masażu. W niewielkich stężeniach zalecany jest także do cery tłustej i trądzikowej.

Glycine Soja (Soybean) Oil Unsaponifiables- niezmydlająca się frakcja oleju sojowego. Surowiec wykorzystywany jest w produktach przeciwsłonecznych, dzięki właściwościom przeciwutleniającym i przeciwzapalnym, łagodząc rumień i inne stany zapalne skóry. Surowiec polecany jest także do pielęgnacji cery osób posiadających nadmiernie przetłuszczającą się skórę - bardzo łatwo się wchłania. Może być stosowany bezpośrednio na skórę.

Rosa Canina (Rosehip) Fruit Oil- olej różany, ma naturalne właściwości antyoksydacyjne i lekko ściągające. Olej ten wykazuje poprawę elastyczności skóry, ułatwia regenerację komórek, zwalnia procesy starzenia skóry. Nadaje się także do skóry tłustej o skłonności do trądziku.

Sodium Polyacrylate- składnik wiążący wodę i filmotwórczy, działa ochronnie i wygładzająco na powierzchnie, zapobiega rozwarstwianiu faz emulsji, substancja kontrolująca i podnosząca lepkość kosmetyków. Ma właściwości utrwalające włosy, stosowana w produktach do stylizacji, a także np we wkładach jednorazowych pieluszek ze względu na bardzo dużą zdolność pochłaniania wilgoci.

Phenoxyethanol-  składnik stosowany jako konserwant lub wspomagacz innych konserwantów, a także rozpuszczalnik konserwantów, np. parabenów oraz jako rozpuszczalnik substancji zapachowych.

Helianthus Annuus Seed Oil- olej z nasion słonecznika jest bogatym źródłem niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych (NNKT), głównie kwasu linolowego oraz witaminy E. Pełni funkcję odżywczą, natłuszczającą, często stosowany w produktach ochronnych, z filtrami przeciwsłonecznymi. Polecany do pielęgnacji ciała, ma działanie przeciwzapalne, łagodzące i przeciwrodnikowe. Dobrze się wchłania.
Wykazuje słabe działanie alergenne i komedogenne, jest bezpieczny dla kobiet w ciąży. Stosowany zbyt często i w dużych dawkach może nasilać problemy trądzikowe, zatykać pory skóry, powodować wypryski i zaskórniki.

Algae Extract-  ekstrakt z alg. Algi wykazują szerokie spektrum działania kosmetycznego (wywołują efekt kosmetyczny na skórę) m.in.: przeciwrodnikowe (hamują procesy starzenia się skóry), nawilżające, przeciwzapalne, poprawiające mikrokrążenie (co wpływa na wzmocnienie naczyń krwionośnych), bakteriostatyczne, filmotwórcze (tworzy na powierzchni skóry film, który ogranicza odparowywanie wody z naskórka, co sprzyja lepszemu nawilżeniu, regeneracji i kondycjii skóry).

Plankton Extract- wyciąg z planktonu, chroni komórki przed uszkodzeniami zewnętrznymi. Ekstrakt z planktonu zawiera fotoliazę, czyli enzym odpowiadający za odbudowę komórek. Regeneruje skórę uszkodzoną promieniowaniem UV, spowania efekt fotostarzenia się skóry.

Ascophyllum Nodosum Extract- ekstrakt z alg brunatnych, są kwintesencja zdrowia, dlatego wykorzystuje się je między innymi przy leczeniu nowotworów, reumatyzmu, wysokiego cholesterolu, nadwagi, chorób serca oraz wielu innych schorzeń. Algi zawdzięczają właściwości lecznicze wysokiej zawartości witamin, minerałów, protein, błonnika oraz antyutleniaczy. Są bardzo bogatym źródłem jodu ( jeden gram zawiera 50 razy więcej zalecanego dziennego spożycia), którego niedobór skutkuje szybkim przybieraniem na wadze, wyczerpaniem fizycznym oraz problemami z tarczycą. Ponadto algi zawierają mnóstwo żelaza, witaminy B12, błonnika pokarmowego, kwasu foliowego oraz ryboflawiny

Fucus Vesiculosus Extract- wyciąg z morszczynu pęcherzykowatego. Działa silnie nawilżająco i antyoksydacyjnie, ochronnie, wiąże wodę, rewitalizuje, odżywia, regeneruje, zapobiega i wygładza zmarszczki, ujędrnia i uelastycznia skórę, poprawia mikrokrążenie krwi, przyśpiesza spalanie tkanki tłuszczowej Zastosowanie znajduje zwłaszcza w kosmetykach do skóry dojrzałej twarzy i ciała, liftingujących,  przeciwzmarszczkowych,  antycellulitowych, wspomaga również walkę z rozstępami i zwiotczeniami.

Crithmum Maritimum Extract- ekstrakt z kopru morskiego, sprawdza się znakomicie w pielęgnacji cery mieszanej, zanieczyszczonej, z tendencją do obrzęków. eksrtakt ten posiada subtelną moc głębokiego oczyszczania, detoksykowania i rozświetlania cery. Utrzymuje trwałe nawilżenie skóry i harmonizuje wydzielanie gruczołów łojowych. Jest doskonałym remedium dla cery skłonnej do zanieczyszczeń.

Tocopheryl Acetate- spełnia kilka wartościowych funkcji, dlatego jest dość chętnie stosowana w produkcji kosmetyków. Ma właściwości konserwujące, przedłuża świeżość kosmetyków, zapobiega utracie koloru i zmianie zapachu substancji tłuszczowych, głównie delikatnych olejów roślinnych wrażliwych na światło, tlen i temperaturę. Opóźnia proces utleniania substancji, a przy tym wykazuje niezwykłe działanie dla skóry, przeciwzmarszczkowe, odżywcze, wzmacniające i ochronne. Poprawia także nawilżenie skóry. Substancja o działaniu antyoksydacyjnym (przeciwutleniającym), hamuje procesy starzenia się skóry wywołane np. promieniowaniem UV lub dymem papierosowym. Jest doskonałym czynnikiem hamującym rodnikowe utlenianie lipidów w naskórku i skórze właściwej.

Xanthan Gum- guma ksantanowa , polisacharyd pochodzenia mikrobiologicznego, hydrokoloid zbudowany z glukozy, mannozy i kwasu glukuronowego oraz częściowo zestryfikowanych kwasów octowego i pirogronowego. Lekki emulgator, zagęszcza konsystencje, podnosi lepkość, stabilizuje. Jako emulgator często wykorzystywany do produkcji kosmetyków o przejrzystej formule, żelowych, lekkich.

Ethylhexylglycerin- konserwant stosowany w technologii kosmetycznej od 1992, wzmacniający działanie innych konserwantów dodanych do kosmetyku. Jest również humektantem, ma delikatne działanie nawilżające, a także poprawia odczuwalność użytkową współobecnych w składzie emolientów.

Triethanolamine-  regulator pH, pozwala na uzyskanie odpowiedniego pH kosmetyku. Składnik dozwolony do stosowania w kosmetykach w ograniczonym stężeniu. Znajduje się na liście substancji dozwolonych do stosowania w kosmetykach wyłącznie w ograniczonej ilości, zakresie i warunkach stosowania. Jego dopuszczalne maksymalne stężenie w gotowym produkcie: preparaty niespłukiwane: do 2,5 %
Trójetanoloamina jest substancją bezpieczną do stosowania w kosmetykach, jednak w produktach pozostających na skórze jej stężenie nie powinno przekraczać 5%. Ponadto nie powinna być stosowana w preparatach, w których znajdują się substancje nitryzujące.

Sodium Phytate- sól sodowa kwasu fitowego, naturalny antyoksydant, ma działanie przeciwzapalne i chelatujące. Posiada certyfikat ECOCERT.

Alkohol- alkohole maja silne działanie antybakteryjne, działają odkażająco i zapobiegają rozwojom drobnoustrojów. Ułatwiają rozpuszczanie w kosmetyku składników aktywnych i przyspieszają ich wnikanie w skórę a także zmniejszają lepkość i przyspieszają wchłanianie.

Parfum (Fragrance)- zapach

Citronellol-  naturalnie występujący składnik olejków eterycznych

Geraniol- składnik kompozycji zapachowych, imituje zapach pelargonii, potencjalny alergen.

                                     Moja opinia
I Love Me różowy- zdecydowanie jest moim faworytem i ma najlepszy skład. Posiada olej sezamowy, macadamia, sojowy, różany, słonecznikowy, ekstrakt z alg, ekstrakt z planktonu, ekstrakt z alg brunatnych, wyciąg z kopru morskiego. Bardzo robrze się rozprowadza i wchłania, piękny subtelny zapach różany, jeden z moich ulubionych. Idealny pod makijaż. Skóra po użyciu jest idealnie nawilżona, miękka i gładka. Łagodzi podrażnienia, dając uczucie komfortu na długi czas.Polecany do cery naczynkowej, ale świetnie się sprawdził na mojej mieszanej J

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz