wtorek, 23 stycznia 2018

Kneipp pielęgnujący olejek do kąpieli kwiat migdała jedwabna skóra

Kneipp pielęgnujący olejek do kąpieli kwiat migdała jedwabna skóra

Kneipp pielęgnujący olejek do kąpieli kwiat migdała jedwabna skóra, to zmysłowo pachnący olejek daje skórze optymalna kombinację aktywnej ochrony i pełnej pielęgnacji. Dzięki 94% czystego olejku migdałowego wspiera utrzymanie naturalnego płaszcza ochronnego skóry i pozostawia ją aksamitną i miękką.
W połączeniu z kojącym działaniem ciepłej wody tłusty olejek roztacza swoje naturalne działanie pielęgnacyjne. Tylko do użytku zewnętrznego

 Kneipp działa naturalnie:
·         Roślinne czynniki pielęgnujące
·         Bez barwników i substancji konserwujących (substancji konserwujących zgodnie z rozporządzeniem (WE) dot. Produktów kosmetycznych)
·         Bez olejów parafinowych, silikonowych i mineralnych
·         Opracowane i kontrolowane przez doświadczonych naukowców i dermatologów Tolerancja skóry potwierdzona przez dermatologiczną klinikę uniwersytecką
·         Filozofia firmy oparta na ochronie środowiska i zasobów naturalnych
·         Kneipp angażuje się w działanie na rzecz ludzi i zwierząt*
·         Testowanie produktów kosmetycznych na zwierzętach jest w UE zabronione

Sposób użycia: olejek do kąpieli wlać pod strumień bieżącej wody (36-38*C) i rozkoszować się kąpielą przez 15-20 minut.
Kneipp pielęgnujący olejek do kąpieli kwiat migdała jedwabna skóra
Analiza składu:

Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil - olej ze słodkich migdałów, upowszechnił się najpierw jako olejek stosowany w aromaterapii, a zawdzięcza to swojej słodkiej, czasem wręcz duszącej, uspokajającej woni. Od dawna korzysta się z niego w produkcji kosmetyków do pielęgnacji skóry niemowląt, ponieważ jest odpowiedni dla każdego typu cery i nie podrażnia. Olejek z migdałów (almond oil) można znaleźć również w składzie perfum, mydeł i różnego rodzaju emulsji, gdzie działa jako tłusta baza. W czystej postaci można go kupić w zielarniach, niektórych drogeriach i aptekach oraz sklepach internetowych z półproduktami. Cena to ok. 15 - 20 zł za 100 ml. Produkt należy wyrzucić pół roku od otwarcia.
Olejek dobrze radzi sobie z szorstką, napięta skórą i łamliwymi, przesuszonymi włosami. Jak inne oleje roślinne, ceniony jest przede wszystkim za swoje właściwości nawilżające. Odróżnia go mnogość zastosowań i szybka wchłanialność. Za działanie olejku odpowiadają zawarte w nim sole mineralne, proteiny, magnez oraz witaminy z grupy A, E, D, B. Podobnie jak migdały poprawia pamięć i cyrkulację krwi, obniża cholesterol i wzmacnia kondycję paznokci. Olejek migdałowy rzadko uczula, jednak osoby, które zaobserwowały u siebie reakcję alergiczną na migdały lub inne orzechy, powinny go używać ostrożnie.

Parfum (Fragrance)- zapach

Benzyl Benzoate - składnik kompozycji zapachowej. Może być rozpuszczalnikiem innych substancji zapachowych, działa również antybakteryjnie i chroni kosmetyki przed zepsuciem.

PEG-40 Sorbitan Peroleate- substancja oczyszczająca, poprawia właściwości myjące, pienienie oraz konsystencję, zwilża, ułatwia rozprowadzanie i spłukiwanie kosmetyków. 

Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Flower Extract- ekstrakt ze słodkich migdałów, upowszechnił się najpierw jako stosowany w aromaterapii, a zawdzięcza to swojej słodkiej, czasem wręcz duszącej, uspokajającej woni. Od dawna korzysta się z niego w produkcji kosmetyków do pielęgnacji skóry niemowląt, ponieważ jest odpowiedni dla każdego typu cery i nie podrażnia. Ekstrakt z migdałów można znaleźć również w składzie perfum, mydeł i różnego rodzaju emulsji, gdzie działa jako tłusta baza. W czystej postaci można go kupić w zielarniach, niektórych drogeriach i aptekach oraz sklepach internetowych z półproduktami. Produkt należy wyrzucić pół roku od otwarcia.
Dobrze radzi sobie z szorstką, napięta skórą i łamliwymi, przesuszonymi włosami. Jest przede wszystkim ceniony za swoje właściwości nawilżające. Odróżnia go mnogość zastosowań i szybka wchłanialność. Podobnie jak migdały poprawia pamięć i cyrkulację krwi, obniża cholesterol i wzmacnia kondycję paznokci. Ekstrakt z migdałowy rzadko uczula, jednak osoby, które zaobserwowały u siebie reakcję alergiczną na migdały lub inne orzechy, powinny go używać ostrożnie.

Bulnesia Sarmientoi Extract (Guaiacwood Oil) - olejek eteryczny z gwajakowca jest najbardziej pożądaną przyjemnością naturalnego perfumiarza. Drewno gwajakowe, znane również jako gwajakan  to małe drzewo z jednym z najtwardszych i najbardziej odpornych gatunków drewna na świecie. Jest stosowany w ciężkich dolegliwościach, takich jak opryszczka i syfilis od 16 wieku.  Dzięki unikalnej mieszance aromatów, takich jak balsamiczny, kremowy, lekko kwiatowy i drzewny, olej jest najlepszym przystępnym cenowo utrwalaczem nut dla świec, mydeł, kadzideł i naturalnych perfum. Posiada właściwości lecznicze: uspokajający, przeciwzapalny, limfatyczny środek obkurczający i złagodzenie stresu
·         Powszechnie stosowane w świecach, mydłach, naturalnych perfumach i kadzidłach
·         Pomocny w stresie i niepokoju
·         Dzięki działaniu uziemienia, wyważenia i uspokojenia, ten olejek eteryczny jest idealny podczas medytacji
·         Stosowane w kadzidełkach, utrwalaczach perfum, leczeniach uzdrowiskowych, kąpielach i pielęgnacji ciała oraz kremach, mydlanych i zapachowych świecach

Pogostemon Cablin Oil – olejek paczulowy, łagodzi: cellulit, stany lękowe, depresje, stany zapalne skóry, łupież, ropiejące rany i skaleczenia (otarcia), odstrasza owady. Olejek paczulowy otrzymuje się przez destylację z parą wodną liści ziela brodźca palczatki.Kraj pochodzenia: Indonezja, wyspy Mauritusa i Reunion.
Posiada właściwości antyseptyczne, łagodnie pobudzający, reguluje gospodarkę wodną, odstrasza owady. Olejek paczulowy stosuje się w terapii różnego rodzaju schorzeń skóry: infekcje i stany zapalne skóry, trądzik, grzybice, egzemy, łupież, rany. Olejek o silnym działaniu, nie stosować więcej niż 2 krople na jeden zabieg.

Amyris Balsamifera Bark Oil-olejek eteryczny amyris.  Stosowany jest do przygotowywania balsamów. Ma działanie  rozluźniające i udrażniające mięśnie i naczynia krwionośne. Posiada też właściwości odżywcze dla włosów. Zapach podobny do zapachu olejku z drzewa sandałowego. Ma właściwości odprężające i poprawiające koncentracje.

Limonene - imituje zapach skórki cytrynowej. Znajduje się na liście potencjalnych alergenów.

Linalool - komponent zapachowy o potencjalnych właściwościach podrażniających, imituje zapach konwalii

Coumarin - kumaryna. Benzopiron. Związek organiczny z grupy laktonów (lakton kwasu o-hydroksycynamonowego) o przyjemnym zapachu wysuszonej trawy. Występuje w wielu roślinach z rodziny traw, storczykowatych, motylkowatych, jasnotowatych.

Alpha-Isomethyl Lonone- składnik kompozycji zapachowej, znajduje się na liście potencjalnych alergenów. Może wywoływać podrażnienia skóry.

Geraniol - składnik kompozycji zapachowych, imituje zapach pelargonii, potencjalny alergen.

Citral -  składnik kompozycji zapachowej, substancja zapachowa, a także maskująca niepożądane zapachy innych składników kosmetyku.

Eugenol -  organiczny związek chemiczny. Składnik kompozycji zapachowych imitujący zapach goździków oraz substancja niwelująca niepożądane zapachy w kosmetyku.

Citronellol - naturalnie występujący składnik olejków eterycznych

Helianthus Annuus Hybrid Oil- olej z nasion słonecznika. Emolient tłusty, tworzy na powierzchni skóry ochronny, natłuszczający, odżywczy i wygładzający film. Wzmacnia skórę. Jest składnikiem kremów, maści, maseł i balsamów do skóry suchej, wrażliwej, łuszczącej się i z egzemami.

Tocopherol- konserwant substancji tłuszczowych, chroni składniki przed utlenianiem, zmianą zapachu i koloru. Dodatkowo ma działanie silnie antyoksydacyjne, ujędrnia, działa odżywczo i przeciwstarzeniowo na skórę, wzmacnia ściany naczyń krwionośnych, poprawia ukrwienie skóry, chroni przed szkodliwymi czynnikami zewnętrznymi, przyspiesza regenerację np. po poparzeniu słonecznym

                                         Moja opinia

To mój pierwszy olejek który chciałam zastosować do relaksującej kąpieli w wannie. Już po pierwszym użyciu wiedziałam że dałam go za dużo, bo ślizgały mi się stopy w wannie. Trzeba uważać z jego ilością by nie przesadzić tak jak ja. J Mimo wszystko była to dla mnie duża przyjemność i relaks. Zapach unosił się w całej łazience jeszcze przez 2 godziny po skończonej kąpieli. Dobrze nawilżył moje ciało i od tamtej pory jest moim umilaczem podczas dłuższych kąpieli w wannie i aromaterapii. Ładnie zapakowany i niedrogi co zdecydowanie bardziej mnie zachęciło.
Kneipp pielęgnujący olejek do kąpieli kwiat migdała jedwabna skóra

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz