poniedziałek, 16 października 2017

Dermaglin maseczka oczyszczająco-odżywcza zielona glinka, jedwab, jojoba

Dermaglin maseczka oczyszczająco-odżywcza zielona glinka, jedwab, jojoba

Dermaglin maseczka oczyszczająco-odżywcza zielona glinka, jedwab, jojoba

Profesjonalna maska polecana do pielęgnacji skóry o obniżonej jędrności, szorstkiej lub wymagającej gruntownego oczyszczenia. Głęboko oczyszcza skórę, łagodzi i koi podrażnienia, zapobiega powstawaniu zmian skórnych. Działa wybitnie odświeżająco i rewitalizująco. Dostarcza składniki odżywcze głównie makro i mikroelementy niezbędne dla zdrowia skóry. Napina, ujędrnia i wygładza skórę(delikatny lifting). Wizualnie poprawia wygląd i owal twarzy. Do każdego rodzaju skóry.
Dermaglin maseczka oczyszczająco-odżywcza zielona glinka, jedwab, jojoba
Stosowanie:

1-2 razy w tygodniu, nałożyć gruba warstwę maseczki. Omijać okolice oczu i ust. Po 20 minutach zmyć ciepłą wodą.

Analiza składu:

Kaolin Clay- minerał otrzymywany z osadowych skał ilastych. Pylisty proszek o barwie białej, jasnoszarej lub jasnożółtej, o jedwabistej i miałkiej konsystencji. Nazwa kaolinu pochodzi od chińskiej nazwy góry Gao-ling, z której po raz pierwszy wydobyto kaolin. Złoża kaolinu znajdują się głównie w Chinach, Rosji, Francji, Ameryce, także w Polsce, na Dolnym Śląsku. Zawiera krzemian glinu oraz żelazo, magnez, cynk, wapń, sole mineralne, domieszki węglanów wapnia, wodorotlenek żelazowy, piasek kwarcowy, mikę itp. w formie zanieczyszczeń. Substancja koloidalna, nierozpuszczalna w wodzie. Może być nakładany bezpośrednio na skórę. Kaolin ma kilka zastosowań. W kosmetykach kolorowych pełni funkcje rozjaśniacza, rozbiela produkty kolorowe i zapobiega ich zbrylaniu, stosowany jest również w pudrach, ma właściwości pochłaniające sebum i matujące. Może lekko bielić skórę. W kosmetykach pielęgnacyjnych stosowany jest w produktach myjących do twarzy, ciała, włosów, do tłustej skóry głowy- bardzo dobrze oczyszcza i dodaje spektakularnej objętości włosom; w maseczkach i peelingach do cery trądzikowej, tłustej i mieszanej- oczyszcza, podsusza, wygładza, ściąga pory, wyrównuje koloryt, ujędrnia i mineralizuje, lekko poleruje powierzchnie i działa przeciwzapalnie. Spotykana także w kremach, tonikach i pastach do zębów. Znajduje zastosowanie również w kosmetykach antycellulitowych, pomaga w spalaniu tłuszczu, wyciąga toksyny. Polecana również do skóry suchej, naczynkowej i z trądzikiem różowatym, ponieważ jest najłagodniejszą z glinek i ma właściwości łagodzące.

Aqua- woda

Hydrolyzed Silk- hydrolizat jedwabiu pozyskiwany metodą kontrolowanej hydrolizy enzymatycznej. Występuje w postaci pudru lub żółtej cieczy o charakterystycznym zapachu, rozpuszczalny w wodzie. Stabilny przy pH od 4,0-6,5. Zawiera aminokwasy: alaninę, glicynę, serynę, lizynę, argininę, kwas asparaginowy, treoninę, kwas glutaminowy, prolinę, walinę, izoleucynę, leucynę oraz tyrozynę. Składnik wygładza i nadaje skórze oraz włosom miękkości, przedłuża także świeżość włosów, nadaje gęstości i połysku, wypełnia uszkodzenia. Jedwab posiada ładunek elektrostatyczny przeciwny do ładunku elektrycznego skóry i włosów, po aplikacji przylega on bardzo silnie do powierzchni, na które jest nakładany, zapobiega elektryzowaniu włosów. Poprawia napięcie i elastyczność skóry, poziom nawilżenia, przeciwdziała przebarwieniom. Jest składnikiem w preparatach pielęgnacyjnych do skóry, takich jak produkty do kąpieli i pod prysznic, do golenia oraz w mleczkach, balsamach do ciała i kremach do twarzy, ma szerokie zastosowanie w produktach do pielęgnacji włosów: odżywkach, maskach, płynach stylizujących i szamponach.

Simmondsia Chinensis(jojoba) Seed Oil- olej jojoba. Wosk otrzymywany z nasion żożoby, czyli simondsji kalifornijskiej- gatunku rośliny monotypowej z rodziny simondsjowatych i rzędu goździkowców. Roślina pomimo nazwy nie pochodzi z Chin, lecz z pustyni Sonora rozciągającej się od Arizony po Meksyk. Wosk jojoba nazywany jest również olejem, ponieważ ma płynną konsystencję. Zawiera także fitosterole i witaminy A, E, F. Składnik ma klarowną, żółtą barwę i jest dość gęsty. Jest odporny na bardzo wysokie temperatury i światło. Może być nakładany bezpośrednio na skórę i włosy, jest łagodny i tolerowany przez alergików. Emolient półtłusty. Tworzy na powierzchni skóry i włosów odżywczą, dobrze przywierającą, niezbyt tłustą warstwę, która chroni przed czynnikami zewnętrznymi takimi, jak wiatr, mróz, klimatyzowane pomieszczenia i zapobiega odparowywaniu wilgoci. Składnik wykazuje działanie łagodzące, uelastyczniające, wzmacniające cement międzykomórkowy skóry, zmiękczające, natłuszczające i lekko nawilżające. Stosowany w różnego rodzaju kosmetykach pielęgnacyjnych, nawilżających, odżywczych, ujędrniających do twarzy, ciała i włosów, regenerujących, do każdego typu skóry. Na włosy działa wzmacniająco i pogrubiająco, a także nabłyszcza je i pomaga w likwidacji łupieżu. Rekomendowany w kosmetykach dla kobiet w ciąży, zapobiega powstawaniu rozstępów. Jest również częstym dodatkiem do mydeł i kosmetyków myjących. Zagęszcza formuły olejowe, przedłuża także świeżość innych składników, zwłaszcza olejów łatwo jełczejących.

Dehydroacetic Acid- substancja otrzymywana naturalnie lub syntetycznie, lecz identyczna z występującym w naturze kwasem dehydrooctowym. Dopuszczalne stężenie w kosmetykach: 0,6%. Łagodny konserwant. Zapobiega zepsuciu kosmetyku, chroni przed mikroorganizmami.
Dermaglin maseczka oczyszczająco-odżywcza zielona glinka, jedwab, jojoba
Dermaglin maseczka oczyszczająco-odżywcza zielona glinka, jedwab, jojoba

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz