piątek, 28 września 2018

Yope mydło w płynie nawilżające o zapachu werbeny


Yope mydło w płynie nawilżające o zapachu werbeny

Yope mydło w płynie nawilżające o zapachu werbeny jego lekki, cytrusowy aromat daje poczucie świeżości i poprawia nastrój. A oprócz tego ma działanie antybakteryjne i zmiękczające naskórek. Kosmetyk zawiera też dużą dawkę gliceryny roślinnej, która nawilża, uelastycznia i wygładza skórę. W składzie są także witamina B5 i alantoina łagodzące podrażnienia i wspomagające regenerację naskórka.

Mydło w płynie Werbena nie zawiera parabenów, silikonów, barwników, SLES-u i SLS-u.
Yope mydło w płynie nawilżające o zapachu werbeny
Analiza składu:
 Aqua- woda

Coco-Glucoside- poliglukozyd kwasów oleju kokosowego. Substancja myjąca, środek pianotwórczy, ma zastosowanie również, jako emulgator. Jest chętnie stosowana w produktach organicznych, ponieważ jest wyjątkowo łagodna dla skóry. Wzmacnia pianę w produktach myjących. Poprawia konsystencję. Umożliwia połączenie z wodą substancji nierozpuszczalnych lub trudno rozpuszczalnych w wodzie.

Cocamidopropyl Betaine- popularna substancja myjąca, pianotwórcza stosowana w produktach do mycia twarzy, ciała, włosów, żelach, szamponach. Łagodzi potencjalne działanie drażniące anionowych substancji myjących, np Sodium Laureth Sulfate. Stabilizuje i poprawia pienienie kosmetyków. Poprawia również konsystencję. Wykazuje słabe działanie alergiczne,jest bezpieczne dla kobiet w ciąży,może przesuszać skórę wrażliwą.

Glycerin- silnie hydrofilowa i higroskopijna substancja nawilżająca. Ma zdolność przenikania przez warstwę rogową naskórka, pełni rolę promotora, pomaga substancjom aktywnym przedostać się w głąb skóry, zarazem jest humektantem i delikatnym konserwantem, skutecznym zwłaszcza w kosmetykach z dużą ilością wody. Ma właściwości homogenizowania składników kosmetycznych. Łagodzi podrażnienia, przyspiesza regenerację uszkodzonej skóry, wygładza zmarszczki, zmiękcza naskórek, likwiduje zrogowacenia, kosmetyki z dużą jej zawartością, zwykle są nieco lepkie na skórze. Nie powoduje alergii.

Disodium Lauryl Sulfosuccinate- substancja myjąca, usuwa zanieczyszczenia z powierzchni skóry i włosów. Bardzo łagodna dla skóry i błon śluzowych, jest anionowym środkiem  powierzchniowo czynnym . Oznacza to, że ten składnik ma ładunek ujemny. Ujemny ładunek związany jest z częścią sulfobursztynową związku. Surfaktanty działają poprzez redukcję napięcia powierzchniowego wody, co ułatwia mycie brudu ze skóry i włosów.
Yope mydło w płynie nawilżające o zapachu werbeny
Cetyl Betaine- substancja antystatyczna i kondycjonująca

Verbena Officinalis Flower/ Leaf Extract- ekstrakt z werbeny pospolitej, działa ściągająco, przeciwzapalnie i przeciwbakteryjnie. Ma szerokim zastosowaniu, niezwykle cenione w medycynie ludowej. Korzystnie wpływa na układ oddechowy i trawienny, koi nerwy, łagodzi skurcze macicy podczas bolesnych miesiączek i wspiera system immunologiczny. Herbatka z werbeny pomaga na depresje i stany melancholijne. Dobrze popijać napar po przebytej grypie, gdy osłabiony organizm podatny jest na obniżenie nastroju. 

Sodium Sunflowerseedamphoacetate- jest Amfooctanem pochodzącym bezpośrednio z trójglicerydów olejów i maseł, co czyni go wyjątkowo delikatnym i bogatym w składniki odżywcze i zmiękczające tak charakterystyczne dla oryginalnych olejów i maseł. Sodium może być stosowane w szerokim zakresie przyjaznych dla skóry układach detergentów. Doskonale współgra z wieloma środkami powierzchniowo czynnymi. Szczególnie wskazane jest dla bardzo delikatnej skóry.
Ponadto może być stosowane w bardzo szerokim zakresie pH od 3 do 10.
Należy do grupy surfaktantów pozbawionych PEG.

Glyceryl Oleate- mieszanina monoglicerydów kwasu oleinowego. Pełni funkcję emulgatora - wpływa na konsystencję kosmetyku. Dobrze nawilża, utrzymuje wilgoć skóry. Emolient tłusty - stosowany w formie nierozcieńczonej może powodować powstawanie zaskórników. Bezpieczny dla skóry. Stosowany m.in. w kosmetykach naturalnych. Zastosowany w preparatach do pielęgnacji skóry i włosów , która zapobiega nadmiernemu odparowywaniu wody z powierzchni (jest to pośrednie działanie nawilżające), przez co kondycjonuje skórę i włosy. Powstały film, wygładza powierzchnię naskórka i włosów. Nadaje połysk. Substancja zwilżająca - ułatwia usuwanie zanieczyszczeń. W preparatach myjących stosowany jako substancja renatłuszczająca. Substancja stosowana w preparatach spłukiwalnych (np. w odżywkach do włosów), będzie ułatwiała zmywanie preparatu z powierzchni włosa.

Lactic Acid- kwas mlekowy, kwas 2-hydroksypropanowy. Substancja rozpuszczalna w wodzie,  nawilżająca, mająca zdolność przenikania przez warstwę rogową naskórka.
Yope mydło w płynie nawilżające o zapachu werbeny
Parfum- zapach

Sodium Benzoate- benzoesan sodu. Konserwuje, chroni przed rozwojem drożdży, pleśni, drobnoustrojów, bakterii masłowych i octowych.

Potassium Sorbate- sól kwasu karboksylowego. Występuje w postaci białego, krystalicznego proszku. Używany jest w wielu kosmetykach, m.in. w kosmetykach do makijażu, w kosmetykach pielęgnacyjnych przeznaczonych do skóry i włosów. Substancja konserwująca, która uniemożliwia rozwój i przetrwanie mikroorganizmów w czasie przechowywania produktu. Chroni również kosmetyk przed wtórnym zakażeniem mikroorganizmami które możemy wprowadzić przy codziennym użytkowaniu produktu (np. nabierając krem palcem).

Sodium Chloride- chlorek sodu. Nieorganiczny związek chemiczny. Występuje w postaci bezbarwnych kryształów. Dobrze rozpuszcza się w wodzie. Substancja polerująca, ścierająca, redukująca nieprzyjemny zapach. Wpływa na konsystencję kosmetyków, ponieważ posiada właściwości zagęszczające. Stosowana w szamponach, żelach pod prysznic, peelingach. W preparatach do higieny jamy ustnej jest stosowana jako substancja polerująca oraz redukująca nieprzyjemny zapach. Redukuje obrzęk dziąseł, zmniejsza stany zapalne, zwiększa produkcję śliny.

Panthenol- inaczej prowitamina B5 to substancja organiczna z grupy alkoholi, występująca w ludzkiej skórze, włosach i paznokciach, niezbędna do ich prawidłowego wzrostu i funkcjonowania. Jest prekursorem witaminy B5 i dzięki małej cząsteczce, łatwo wnika w głębsze warstwy skóry. W wyniku procesów utleniania panthenol przekształca się w kwas pantotenowy, czyli witaminę B5, która jest substancją hydrofilową – wiążącą wodę, dlatego w kosmetykach pełni funkcję humektanta, a więc substancji odpowiedzialnej za utrzymanie prawidłowego nawilżenia naskórka.

Allantoin- substancja aktywna. Działa przeciwzapalnie, łagodzi podrażnienia, wspomaga procesy regeneracji i odbudowy naskórka, stymuluje proces gojenia się ran. Działa silnie nawilżająco, przez co wywołuje uczucie gładkości na skórze. Zmniejsza drażniące działanie anionowych substancji powierzchniowo czynnych. Wykazuje działanie keratolityczne (usuwa martwe komórki odblokowując pory, pozwalając na wypłynięcie nadmiaru łoju na powierzchnię skóry), wygładzające i zmiękczające. Stosuje się ją w kosmetykach pielęgnacyjnych (do cery wrażliwej, dojrzałej, suchej i trądzikowej), w produktach do pielęgnacji niemowląt (zasypkach, kremach przeciwko PZS), kosmetykach nawilżających do rąk, stóp, preparatach do golenia, a także środków przeznaczonych do higieny jamy ustnej i preparatach po opalaniu.
Yope mydło w płynie nawilżające o zapachu werbeny
Benzyl Benzoate- składnik kompozycji zapachowej. Może być rozpuszczalnikiem innych substancji zapachowych, działa również antybakteryjnie i chroni kosmetyki przed zepsuciem.

Citral- składnik kompozycji zapachowej, substancja zapachowa, a także maskująca niepożądane zapachy innych składników kosmetyk.

Citronellol- naturalnie występujący składnik olejków eterycznych

Geraniol- składnik kompozycji zapachowych, imituje zapach pelargonii, potencjalny alergen.

Hexyl Cinnamal- nienasycony aldehyd aromatyczny. Związek ten wchodzi w skład olejku cynamonowego i rumiankowego. W kosmetykach bardzo przypomina woń jaśminu, dlatego za sprawą tej pożądanej nuty, wykorzystywany jest również do produkcji perfum. Znajduje się na liście potencjalnych alergenów

Limonene- imituje zapach skórki cytrynowej. Znajduje się na liście potencjalnych alergenów.

Linalool- komponent zapachowy o potencjalnych właściwościach podrażniających, imituje zapach konwalii
Yope mydło w płynie nawilżające o zapachu werbeny
                                      Moja opinia
Firme Yope poznałam w tamtym roku, całkiem przez przypadek. Natomiast teraz nie umiem funkcjonować bez ich mydeł czy balsamów do mycia rąk. Zawsze mam buteleczkę w kuchni koło zlewu obok mojego płynu do naczyń. Po umyciu naczyń od razu myję nim ręce.
Moim ulubionym zapachem jest werbena i najczęściej właśnie jego kupuję. Jest wiele innych zapachów i serii np., figa, wanilia, herbata, szałwia, imbir, goździk, mineralne, miód, kokos, kwiat lipy…można wybierać do woli. W swojej ofercie mają również mydła dla dzieci i środki czyszczące.
Mydło w płynie o zapachu werbeny jest bardzo delikatne, dobrze oczyszcza skórę, nie podrażnia jej i nie przesusza i mam pewność, że nie jest szkodliwe dla mojej skóry dłoni, która nie wrażliwa. Dobrze się pieni i pięknie pachnie, szczerze mówiąc to mogłabym nim myć całe ciało J
Opakowania mają zachęcającą do kupna szatę graficzną i są bardzo estetycznie wykonane a pompka to prawdziwe dzieło. Nie trzeba się paprać w mydle w kostce czego bardzo nie lubię i już od dawna nie używam, z pompką jest to o wiele łatwiejsze i higieniczne.
Bardzo praktyczny produkt J
Skład jest całkowicie naturalny, bez sls-ów, sles-ów, parabenów, pegów i silikonów. 
Butelka jest o pojemności 500 ml i starcza naprawdę na długo, z ciemnego plastiku ( troszkę szkoda, że nie jest ze szkła, jak produkty pielęgnacyjne z Onlybio)
Przeznaczone jest również dla wegan i wegetarian. Naturalny produkt i polska firma. Bardzo się cieszę, że jest coraz więcej polskich produktów na rynku zarówno kosmetyków jak i produktów czyszczących, uniwersalnych.  Polecam
Yope mydło w płynie nawilżające o zapachu werbeny

Yope mydło w płynie nawilżające o zapachu werbeny


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz