piątek, 8 czerwca 2018

Ziaja multimodeling żel rozgrzewający idealny przed ćwiczeniami


Ziaja multimodeling żel rozgrzewający idealny przed ćwiczeniami

Ziaja multimodeling żel rozgrzewający idealny przed ćwiczeniami wspomagającymi wyszczuplanie i redukcję cellulitu. Wyraźnie poprawia mikrokrążenie i usprawnia metabolizm. Daje delikatne uczucie ciepła oraz stopniowy efekt rozgrzania.
Wysoce biodostępny wapń otrzymywany z algi czerwonej. Ograniczając dojrzewanie komórek tłuszczowych - adipocytów, zapobiega gromadzeniu się tłuszczów w skórze.
Złożony z morszczynu, gorzkiej pomarańczy, bluszczu i rozmarynu. Zmniejsza objawy cellulitu oraz zapobiega nierównomiernemu rozmieszczeniu tkanki tłuszczowej. 

Stosowanie:
Żel intensywnie wmasować w skórę rozpoczynając od łydek w kierunku bioder. Po każdorazowym stosowaniu kremu należy umyć ręce.
W celu uzyskania najlepszych efektów produkt powinno się stosować systematycznie każdego dnia.
Ziaja multimodeling żel rozgrzewający idealny przed ćwiczeniami
Ziaja multimodeling żel rozgrzewający idealny przed ćwiczeniami


























Analiza składu:

Aqua( Water)-woda

Propylene Glycol-  to alkohol wodorotlenkowy otrzymywany z ropy naftowej. Jest bezbarwną, bezwonną, oleistą cieczą o słodkawym smaku. Wykazuje wysoką rozpuszczalność w wodzie i alkoholach, dlatego też jest powszechnie używany w kosmetyce. Prócz tego zapobiega wysychaniu kosmetyków, stanowi rozpuszczalnik, pomaga w nadawaniu odpowiedniej konsytencji. Spotkać go możemy w płynach do kąpieli, żelach, piankach, tonikach, pastach do zębów, dezodorantach w sztyfcie, a także w olejkach do masażu i kosmetykach dla dzieci.

Fucus Vesiculosus Extract- wyciąg z morszczynu pęcherzykowatego. Działa silnie nawilżająco i antyoksydacyjnie, ochronnie, wiąże wodę, rewitalizuje, odżywia, regeneruje, zapobiega i wygładza zmarszczki, ujędrnia i uelastycznia skórę, poprawia mikrokrążenie krwi, przyśpiesza spalanie tkanki tłuszczowej Zastosowanie znajduje zwłaszcza w kosmetykach do skóry dojrzałej twarzy i ciała, liftingujących,  przeciwzmarszczkowych,  antycellulitowych, wspomaga również walkę z rozstępami i zwiotczeniami.

Hedera Helix (Ivy) Leaf Extract- ekstrakt z bluszczu pospolitego, wykazuje dużą zdolnośc przenikania wgłąb skóry, uaktywniając przepływ limfy. Przyspiesza proces redukcji tkanki tłuszczowej i pobudza krążenie krwi. Ekstrakt często stosowany w kosmetykach antycellulitowych tj; balsamy do ciała.

Citrus Aurantium Amara (Bitter Orange) Peel Extract- wyciąg ze skórki gorzkiej pomarańczy, działa łagodząco na obrzęki nóg, zapobiega powstawaniu stanów zapalnych, działa lekko ściągająco. Stosowany w kosmetykach wyszczuplających i antycellulitowych.

Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract- ekstrakt z liści rozmarynu.  Działa przeciwzapalne, antybakteryjne i przeciwgrzybicze. Pobudza wzrost włosów i ujędrnia skórę. Stosowany w maseczkach, tonikach, szamponach, kremach, balsamach i olejowych mieszankach do włosów, twarzy i ciała, na okolice oczu, a także w pastach do zębów. 

Cetearyl Ethylhexanoate-  ester alkoholu cetylostearylowego i kwasu octowego. Natłuszcza, ułatwia rozczesywanie włosów, nadaje elastyczność powierzchniom, ułatwia aplikację kosmetyków dając poślizg. Stosowany także w sztyftach kosmetycznych, np pomadkach, aby zapobiec ich kruszeniu oraz w balsamach i kremach ochronnych, np do opalania
Ziaja multimodeling żel rozgrzewający idealny przed ćwiczeniami

Isopropyl Myristate-  (roślinny)-półtłusty emolient stosowany w różnego rodzaju kosmetykach zwłaszcza myjących. Kwas tłuszczowy naturalnie występujący też w produktach spożywczych. Ma konsystencję rzadkiego oleju. Rozpuszczalny w tłuszczach. Zalecane stężenie w kosmetykach: Do 30%. Wygładza, zmiękcza, natłuszcza i chroni skórę oraz włosy, tworzy okluzyjny, niezbyt tłusty i lepki film o dobrej przyczepności do powierzchni. Poprawia właściwości aplikacyjne kosmetyków.

Polysorbate-20- środek powierzchniowo czynny oraz jako środek zwilżający. W swojej oryginalnej postaci, polisorbat to pochodna nieszkodliwego sorbitolu. ”Polysorbate 20″ jest już szkodliwy  gdyż jest traktowany 20 częściami tlenku etylenu, i  ​​może on wówczas być zanieczyszczony 1,4-dioksan, potencjalnie niebezpiecznym. 1,4-dioksan rakotwórczy  łatwo wnika w skórę. Ten składnik jest również związany z alergią skóry.  Umiarkowane dawki mogą powodować podrażnienia. Stosowany również w środkach do prania.  Pomaga uniknąć niespecyficznego wiązania przeciwciał. Wykorzystywany przez filatelistów by usunąć znaczki z kopert oraz do usuwania pozostałości z pieczęci, bez szkody dla samego znaczka.

Hydrolyzed Corallina Officinalis Extract- hydrolizowane algi koralowe –wyciąg. Posiadają właściwości odmładzające i dotleniające skórę. Wzmacniają ścianę naczyń krwionośnych i tym samym zwiększają odporność na czynniki zewnętrzne. Stosując w produktach do włosów, stają się one nawilżone miękkie i błyszczące.

Vanillyl Butyl Ether- eter butylowy kwasu waniliowego. Rozgrzewa i rozszerza naczynia krwionośne, pobudza spalanie tłuszczu i redukcję cellulitu. Stosowany w kosmetykach wyszczuplających.

Capsicum Frutescens Fruit Extract- wyciąg z suszonych owoców ostrej papryki. Działa przeciwzapalnie i rozgrzewająco. Stosowany w kosmetykach antycellulitowych, wyszczuplających.

Carbomer- karbomer. Substancja pochodzenia chemicznego. Powstaje w wyniku reakcji polimeryzacji kwasu akrylowego. W kosmetykach pełni funkcję zagęszczającą i stabilizującą gęstość

Xanthan Gum-  guma ksantanowa , polisacharyd pochodzenia mikrobiologicznego, hydrokoloid zbudowany z glukozy, mannozy i kwasu glukuronowego oraz częściowo zestryfikowanych kwasów octowego i pirogronowego. Lekki emulgator, zagęszcza konsystencje, podnosi lepkość, stabilizuje. Jako emulgator często wykorzystywany do produkcji kosmetyków o przejrzystej formule, żelowych, lekkich.

Phenoxyethanol- składnik stosowany jako konserwant lub wspomagacz innych konserwantów, a także rozpuszczalnik konserwantów, np. parabenów oraz jako rozpuszczalnik substancji zapachowych.
Ziaja multimodeling żel rozgrzewający idealny przed ćwiczeniami
Methylparaben- konserwant. Substancja konserwująca, która uniemożliwia rozwój i przetrwanie mikroorganizmów w czasie przechowywania produktu. Chroni również kosmetyk przed wtórnym zakażeniem mikroorganizmami, które możemy wprowadzić przy codziennym użytkowaniu produktu (np. nabierając krem palcem).Składnik dozwolony do stosowania w kosmetykach w ograniczonym stężeniu. Znajduje się na liście substancji konserwujących dozwolonych do stosowania z ograniczeniami w produktach kosmetycznych.

Ethylparaben- ester kwasu p-hydroksybenzoesowego. Substancja konserwująca, która uniemożliwia rozwój i przetrwanie mikroorganizmów w czasie przechowywania produktu. Chroni również kosmetyk przed zakażeniem bakteryjnym, które możemy wprowadzić przy codziennym użytkowaniu produktu (np. nabierając krem palcem).

2-Bromo-2-Nitropropane-1- syntetyczny związek organiczny, biocyd o wyraźnych właściwościach przeciwbakteryjnych stosowany jako konserwant środków kosmetycznych oraz preparaty toaletowe.

3-Diol- organiczny związek chemiczny z grupy dioli. Jest to rozpuszczalna w wodzie, zazwyczaj bezbarwna, ciecz.

Parfum (Fragrance)- zapach
Ziaja multimodeling żel rozgrzewający idealny przed ćwiczeniami
Limonene- imituje zapach skórki cytrynowej. Znajduje się na liście potencjalnych alergenów.

Linalool- komponent zapachowy o potencjalnych właściwościach podrażniających, imituje zapach konwalii

Butylphenyl Methylpropional- składnik kompozycji zapachowych. Znajduje się na liście potencjalnych alerenów. Może wywoływać reakcje alergiczne w postaci zaczerwień i świądu skóry, podrażniać gruczoły łojowe skóry głowy

Alpha-Isomethyl Ionone-  składnik kompozycji zapachowej, znajduje się na liście potencjalnych alergenów.

Sodium Hydroxide-  (wodorotlenek sodu). Substancja higroskopijna, czyli rozpuszczalna w wodzie. Utrzymuje odpowiednie pH w kosmetyku. Jest także podstawowym składnikiem niezbędnym w produkcji mydła.
Dozwolony do stosowania w ograniczonym stężeniu (lista substancji dozwolonych do stosowania w kosmetykach wyłącznie w ograniczonej ilości, zakresie i warunkach stosowania):
maksymalne stężenie dopuszczalne do stosowania:
·         w produktach do usuwania skórek wokół paznokci to 5%,
·         w produktach ogólnych do prostowania włosów to 2%, w stosowaniu profesjonalnym to 4,5%,
·         jako regulator pH w depilatorach pH< 12,7,
·         w innych zastosowaniach jako regulator pH to pH<11.
Ziaja multimodeling żel rozgrzewający idealny przed ćwiczeniami

                                                                Moja opinia
Jestem rozczarowana L żel nie zrobił nic na mojej skórze. Jak zaczęłam go rozsmarowywać to rzeczywiście czułam efekt chłodzący a później takie ciepło. Ale to po kilku minutach minęło i nic się już nie wydarzyło. Nie wiem może za dużo wymagam…Nie zauważyłam żadnego efektu być może dlatego, że krótko go stosowałam.

Brak komentarzy:

Publikowanie komentarza