piątek, 18 maja 2018

Nacomi wygładzający peeling do twarzy z korundem olejem z dzikiej róży i ekstraktem z borówki

Nacomi wygładzający peeling do twarzy z korundem olejem z dzikiej róży i ekstraktem z borówki

Nacomi wygładzający peeling do twarzy z korundem olejem z dzikiej róży i ekstraktem z borówki znanym z wyjątkowych właściwości oczyszczających. Wykazuje działanie wygładzające i rozświetlające.
Korund stosowany w zabiegach mikrodermabrazji w salonach kosmetycznych, doskonale sprawdza się w domowych zabiegach oczyszczania twarzy. Za sprawą peelingu z korundem, skóra jest idealnie oczyszczona i przygotowana do dalszych zabiegów pielęgnacyjnych. 

Peeling usuwa martwy naskórek, odtyka zapchane pory, reguluje poziom sebum i wygładza skórę. Olej z dzikiej róży rozjaśnia przebarwienia i wyrównuje koloryt skóry oraz wygładza pierwsze zmarszczki. Olej ze słodkich migdałów doskonale nawilża i delikatnie natłuszcza, a ekstrakt z borówki ujędrnia i zmniejsza opuchliznę. Peeling w kontakcie z wodą przybiera kremową konsystencję, jest bardzo przyjemny w stosowaniu. Delikatnie oczyszcza i nie podrażnia skóry, nie pozostawia też na niej tłustej warstwy. Polecamy go do pielęgnacji cery normalnej i suchej, skłonnej do powstawania przebarwień, opuchlizny i stanów zapalnych.

Sposób użycia: Nałóż nieco peelingu na skórę twarzy i masuj okrężnymi ruchami. Po 5 minutach zmyj.
Analiza składu:

Aqua- woda

Alumina ( Korund)- tritlenek diglinu, korund. Organiczny związek chemiczny, kryształ pochodzenia mineralnego. Jest jednym z najtwardszych po diamencie minerałów. Zalecane stężenie w kosmetyku: Do 20%. Najczęściej stosowany pod postacią bardzo miałkiego pudru, jako substancja przeciwzbrylająca i regulująca lepkość kosmetyków pudrowych oraz filtrów mineralnych, zapobiega grudkowaniu dwutlenku tytanu i tlenku cynku, redukuje także przejrzystość substancji bezbarwnych zmętniając ją, tym samym zmniejsza przepuszczalność światła. Zastosowanie znajduje także w produktach matujących i przeciwpotnych. Ma właściwości przeciwzapalne mogące przyspieszać gojenie skóry. W postaci grubszej ziarnistości przyjęła nazwę korundu mikronizowanego lub korundu mikrokrystalicznego o silnych właściwościach ściernych.

Persea Gratissima Avocado Oil- olej z awokado, otrzymywany w wyniku tłoczenia miąższu owoców awokado. Bogaty w witaminy: A, B, E, H, K, PP, F,
nienasycone kwasy tłuszczowe ( NNKT) oraz aminokwasy. Składnik dzięki zawartości lecytyny wykazuje lekkie działanie emulgujące. Używany w produkcji kremów, emulsji, mydeł, produktów do masażu ciała. Działa natłuszczająco, regenerująco, silnie odżywczo i ochronnie. Olej zbliżony w budowie do lipidów skóry, dlatego jest wysoce tolerowany, polecany do skóry dojrzałej, suchej i wrażliwej. Głęboko się wchłania, nie nabłyszcza, jest lekko gęsty. Wzmacnia i uelastycznia skórę oraz włosy.

Helianthus Annuus Seed Oil- olej z nasion słonecznika jest bogatym źródłem niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych (NNKT), głównie kwasu linolowego oraz witaminy E. Pełni funkcję odżywczą, natłuszczającą, często stosowany w produktach ochronnych, z filtrami przeciwsłonecznymi. Polecany do pielęgnacji ciała, ma działanie przeciwzapalne, łagodzące i przeciwrodnikowe. Dobrze się wchłania. Wykazuje słabe działanie alergenne i komedogenne, jest bezpieczny dla kobiet w ciąży. Stosowany zbyt często i w dużych dawkach może nasilać problemy trądzikowe, zatykać pory skóry, powodować wypryski i zaskórniki.

Prunus Amygdalus Dulcis Oil- olej z migdałów, upowszechnił się najpierw jako olejek stosowany w aromaterapii, a zawdzięcza to swojej słodkiej, czasem wręcz duszącej, uspokajającej woni. Od dawna korzysta się z niego w produkcji kosmetyków do pielęgnacji skóry niemowląt, ponieważ jest odpowiedni dla każdego typu cery i nie podrażnia. Olejek z migdałów (almond oil) można znaleźć również w składzie perfum, mydeł i różnego rodzaju emulsji, gdzie działa jako tłusta baza. W czystej postaci można go kupić w zielarniach, niektórych drogeriach i aptekach oraz sklepach internetowych z półproduktami. Cena to ok. 15 - 20 zł za 100 ml. Produkt należy wyrzucić pół roku od otwarcia.
Olejek dobrze radzi sobie z szorstką, napięta skórą i łamliwymi, przesuszonymi włosami. Jak inne oleje roślinne, ceniony jest przede wszystkim za swoje właściwości nawilżające. Odróżnia go mnogość zastosowań i szybka wchłanialność. Za działanie olejku odpowiadają zawarte w nim sole mineralne, proteiny, magnez oraz witaminy z grupy A, E, D, B. Podobnie jak migdały poprawia pamięć i cyrkulację krwi, obniża cholesterol i wzmacnia kondycję paznokci. Olejek migdałowy rzadko uczula, jednak osoby, które zaobserwowały u siebie reakcję alergiczną na migdały lub inne orzechy, powinny go używać ostrożnie.

Cetyl Alcohol- niejonowa substancja powierzchniowo czynna. Emolient tłusty, substancja filmotwórcza. Nierozpuszczalna w wodzie, rozpuszczalna w tłuszczach. Jest składnikiem konsystencjotwórczym kremów, mleczek, odżywek włosowych, zagęszcza, a także wpływa na właściwości aplikacyjne produktu, poprawia rozprowadzanie, daje poślizg oraz może wspomagać spienianie. Tworzy okluzyjny film na skórze i włosach, który działa natłuszczająco, zmiękczająco, kondycjonująco i ochronnie, zapobiega odparowywaniu wilgoci.

Argania Spinosa Kernel Oil- olej arganowy. Emolient tłusty, tworzy na powierzchni skóry i włosów natłuszczającą, wygładzającą, odżywczą i zmiękczającą warstwę ochronną, która zapobiega odparowywaniu wilgoci i działa ochronnie. Olej arganowy wyróżnia się od innych silnym działaniem ujędrniającym skórę. Sprawia, że skóra staje się grubsza, zwarta, elastyczna i sprężysta, zmniejsza blizny i rozstępy. Wygładza zmarszczki, odżywia skórę i poprawia jej koloryt. Likwiduje łupież i zapobiega łamliwości włosów i paznokci. Stosowany jest w produktach głównie do skóry dojrzałej, kremach, eliksirach i maseczkach, a także w kremach pod oczy i do rąk, balsamach i mieszankach olejowych do twarzy, dekoltu i biustu, całego ciała i włosów, szamponach i odżywkach. Wykazuje działanie regenerujące i łagodzące, przyspiesza gojenie nawet trudno gojących się ran, np. opryszczki i ospy. Nadaje się do skóry alergicznej, a także do pielęgnacji dziecięcej skóry. Może być nakładany bezpośrednio na skórę i włosy.
 Nacomi wygładzający peeling do twarzy z korundem olejem z dzikiej róży i ekstraktem z borówki

Cetearyl Alcohol- emolient ten posiada woskową i białą konsystencję, z powodu swojej tłustości może powodować powstawanie zaskórników u osób z tendencją do tego schorzenia. Cetearyl Alcohol, stosowany w odżywkach lub maskach do włosów, jest całkowicie bezpieczny, chroniąc włosy przed zbędną utratą wilgoci.
Odżywki do włosów z dodatkiem alkoholu cetearylowego nadają włosom elastyczności oraz pożądanej miękkości. Substancja ta tworzy na powierzchni włosów ochronny, cienki film, dzięki czemu zapobiega nadmiernemu ich wysuszaniu.

Glycerin- silnie hydrofilowa i higroskopijna substancja nawilżająca. Ma zdolność przenikania przez warstwę rogową naskórka, pełni rolę promotora, pomaga substancjom aktywnym przedostać się w głąb skóry, zarazem jest humektantem i delikatnym konserwantem, skutecznym zwłaszcza w kosmetykach z dużą ilością wody. Ma właściwości homogenizowania składników kosmetycznych. Łagodzi podrażnienia, przyspiesza regenerację uszkodzonej skóry, wygładza zmarszczki, zmiękcza naskórek, likwiduje zrogowacenia, kosmetyki z dużą jej zawartością, zwykle są nieco lepkie na skórze. Nie powoduje alergii.

Glyceryl Stearate- produkt estryfikacji glicerolu (gliceryny) oraz kwasu stearynowego. Białe, bezwonne płatki. Stosowany jako substancja re-natłuszczająca w kosmetykach kąpielowych. Stosowany w emulsjach spłukiwalnych – ułatwia spłukiwanie np. odżywek do włosów. W preparatach do pielęgnacji skóry i włosów tworzy także na powierzchni warstwę okluzyjną, czyli działa pośrednio nawilżająco (zapobiega nadmiernemu odparowywaniu wody). Ma właściwości wygładzające.

Stearic Acid-  tworzy emulsje typu O/W, stabilizuje i zapobiega rozwarstwianiu. Stosowany także w produktach myjących jako substancja renatłuszczająca, zapobiegająca przesuszeniom skóry przez silnie działające detergenty. Natomiast w obecności soli sodowych, potasowych i innych, nabiera właściwości gruntownie myjących, odtłuszczających i wzmacniających pienienie

Vaccinium Myrtillus Fruit Extract- ekstrakt z soku z borówki czarnej. Stosowany zewnętrznie przyspiesza proces gojenia się ran i stanów zapalnych. Działa odżywczo, antyoksydacyjnie wygładza, rozjaśnia, ujędrnia suchą zwiotczałą cerę. Zalecany jest  także przy pielęgnacji cery trądzikowej, surowiec ma bowiem także działanie bakteriobójcze, odtruwające i antyseptyczne. 

Rosa Moschata Oil - olej z owoców róży rdzawej (piżmowej),  Pobudza aktywność i wzrost liczby fibroblastów, dzięki czemu wpływa na zwiększenie ilości prawidłowo zbudowanego kolagenu w skórze właściwej. Stymuluje regenerację tkanek, dlatego doskonały jest na rozstępy, blizny, oparzenia oraz owrzodzenia skóry. Stosowany w pielęgnacji skóry suchej, łuszczącej się, dojrzałej, zniszczonej np. działaniem słońca, wiotkiej, ze zmarszczkami, przebarwieniami, wymagającej regeneracji, cery młodej z objawami przedwczesnego starzenia, cery naczynkowej oraz wrażliwej.

Sodium Lauryl Glutamate- środek myjący, zmiękczający i pianotwórczy. Odżywia skórę, oczyszcza, łagodzi potencjalnie drażniące działanie silnych detergentów anionowych. Zapobiega elektryzowaniu się włosów.

Benzyl Alcohol -pełni rolę rozpuszczalnika. W związku z jego przyjemną, jaśminową wonią, jest stosowany jako składnik kompozycji zapachowych. Konserwant – przedłuża trwałość kosmetyku. Pełni także funkcję regulatora lepkości.

Parfum- zapach

Dehydroacetic Acid-  konserwant. Chroni kosmetyk przed bakteriami i rozwojem mikroorganizmów. Przedłuża trwałość produktu. Chroni go przed zmianą konsystencji, zapachu i koloru. Może być stosowany w kosmetykach naturalnych.

CI 14720- barwnik, klasyfikowany chemicznie jako kolor monoazo

CI 42090- niebieski barwnik ,pochodzenia chemicznego. Stosowany do barwienia kosmetyków. Zakazany do barwienia kosmetyków stosowanych w okolicach oczu.
                                 Moja opinia

Peeling Nacomi mimo tego że jest stworzony z olejów to nie zostawia na skórze tłustej poświaty, ma postać żelu z wyczuwalnym drobnym piaskiem (tak to nazywam) J Pięknie pachnie jagodowo-borówkową słodyczą, przypomina mi lody jagodowe z dzieciństwa. Dobrze się rozprowadza na skórze jest bardzo delikatny, konsystencja jest wyjątkowa taka kremowo-piankowa. Podczas masowania skóry powstaje biała emulsja która bardzo dobrze wygładza i odżywia naszą skórę. Uwielbiam to uczucie po zastosowaniu tego peelingu, moja skóra jest oczyszczona, wygładzona, rozjaśniona i rewelacyjnie nawilżona. Suche skórki i zaskórniki zniknęły a skóra zyskała efekt rozpromienienia. Nie odczułam efektu ściągnięcia.
Opakowanie to mała, miękka tuba o pojemności 85 ml, cena 24 zł- i oczywiście to polski produkt! :). Wersja wygładzająca posiada w swoim składzie: korund, olej z awokado, olej z nasion słonecznika, olej z migdałów, olej arganowy, ekstrakt z borówki, olej z owoców róży. Skład jest zadowalającyJ Tak jak wspomina producent mikrodermabrazja w domowym zaciszu, dla mnie to również chwila relaksu po ciężkim dniu.
Jeśli jeszcze nie miałyście tego peelingu to serdecznie Wam polecam J

Brak komentarzy:

Publikowanie komentarza