piątek, 13 kwietnia 2018

Pierre rene skin balance cover wodoodporny podkład kryjący


Pierre rene skin balance cover wodoodporny podkład kryjący

Pierre rene skin balance cover wodoodporny podkład kryjący maskuje wszelkie niedoskonałości cery. Perfekcyjnie dopasowuje się do struktury skóry przywracając jej blask i elastyczność. Unikalna formuła kosmetyku dobrze się wchłania i utrzymuje przez wiele godzin. Gwarantuje promienny i młody wygląd. Luksusowa formuła zawiera ekstrakty roślinne oraz witaminę E.

Sposób aplikacji: rozprowadzaj na skórze twarzy i szyi przy użyciu pędzla do podkładu, gąbeczki lub palców delikatnie wklepując.
Pierre rene skin balance cover wodoodporny podkład kryjący
Analiza składu:

Cyclopentasiloxane- związek krzemu, po jakimś czasie wyparowuje z miejsca aplikacji. Zapewnia łatwiejszą aplikację i rozprowadzanie preparatu na skórze i włosach. Pełni rolę bazy dla wielu kosmetyków (do twarzy, ciała, włosów). Silikon ten nie jest komedogenny, co oznacza, że nie wywołuje zaskórników, nie zatyka porów i nie obciąża włosów.

Aqua- woda

Dimethicone- silikon czyli emolient suchy, tworzy na powierzchni skóry film, który ogranicza ucieczkę wody z naskórka. Poprawia rozczesywanie na mokro i na sucho, zapobiega splątywaniu, wygładza włosy, wykazuje działanie antystatyczne, dzięki czemu zapobiega elektryzowaniu się włosów. Substancja ta nie lepi się i nie przetłuszcza, odznacza się właściwościami nabłyszczającymi, jest odporna na temperaturę i wodę, co powoduje że do usunięcia potrzebny jest detergent. Może wywołać alergie, odkładać  się w organizmie. Osoby wrażliwe powinny unikać tego typu składników.

Propylene Glycol-to alkohol wodorotlenkowy otrzymywany z ropy naftowej. Jest bezbarwną, bezwonną, oleistą cieczą o słodkawym smaku. Wykazuje wysoką rozpuszczalność w wodzie i alkoholach, dlatego też jest powszechnie używany w kosmetyce. Prócz tego zapobiega wysychaniu kosmetyków, stanowi rozpuszczalnik, pomaga w nadawaniu odpowiedniej konsytencji. Spotkać go możemy w płynach do kąpieli, żelach, piankach, tonikach, pastach do zębów, dezodorantach w sztyfcie, a także w olejkach do masażu i kosmetykach dla dzieci.

Trimethylsiloxysilicate- emolient suchy. Zastosowany w preparatach do pielęgnacji skóry i włosów wykazuje pośrednie działanie nawilżające, poprawia konsystencję kosmetyku dzięki temu lepiej się rozprowadza na skórze

Sodium Chloride-  (chlorek sodu). Nieorganiczny związek chemiczny. Występuje w postaci bezbarwnych kryształów. Dobrze rozpuszcza się w wodzie. Substancja polerująca, ścierająca, redukująca nieprzyjemny zapach. Wpływa na konsystencję kosmetyków, ponieważ posiada właściwości zagęszczające. Stosowana w szamponach, żelach pod prysznic, peelingach. W preparatach do higieny jamy ustnej jest stosowana jako substancja polerująca oraz redukująca nieprzyjemny zapach. Redukuje obrzęk dziąseł, zmniejsza stany zapalne, zwiększa produkcję śliny.

PEG/PPG-18/18 Dimethicone- ten składnik jest syntetyczną substancją chemiczną składającą się z dimetikonu, polimeru na bazie krzemu i glikolu polietylenowego (PEG) - glikolu polipropylenowego (PPG).Może być zanieczyszczony potencjalnie toksycznymi zanieczyszczeniami produkcyjnymi, takimi jak 1,4-dioksan.

Trihydroxystearin- ten składnik jest lipidem złożonym z gliceryny i kwasu hydroksystearynowego, rodzaju kwasów tłuszczowych.  W kosmetykach i produktach do pielęgnacji ciała Trihydroksystearyna jest stosowana w preparatach do pielęgnacji ciała, dłoni i skóry. Jest również stosowany w preparatach do makijażu, w tym do makijażu oczu, róż do policzków, pudru do twarzy, podkładów i szminki. Stosowany w preparatach do pielęgnacji skóry spowalnia utratę wody ze skóry, tworząc barierę na powierzchni skóry.

Magnesium Stearate-  stearynian magnezu, zwiększa przyczepność i polepsza aplikację kosmetyku (zwiększa poślizg), wpływa na konsystencję pudru, wiążąc składniki i zmniejszając nieco jego pylistość - dobry dodatek zarówno do pudrów sypkich, jak i prasowanych. Poprawia nieco krycie, wydłuża "żywotność" makijażu. 
Pierre rene skin balance cover wodoodporny podkład kryjący 
Laureth-9- organiczny związek chemiczny z grupy polieterów, zawiera 9 jednostek glikolowych. Dzięki temu, że jest nietoksyczny, stosowany jako emulgator w przemyśle farmaceutycznym i kosmetycznym oraz w medycynie do sklerotyzacji żylaków. Pełni rolę modyfikatora właściwości reologicznych (czyli poprawia konsystencję powodując wzrost lepkości).

Methylparaben-konserwant. Substancja konserwująca, która uniemożliwia rozwój i przetrwanie mikroorganizmów w czasie przechowywania produktu. Chroni również kosmetyk przed wtórnym zakażeniem mikroorganizmami, które możemy wprowadzić przy codziennym użytkowaniu produktu (np. nabierając krem palcem).Składnik dozwolony do stosowania w kosmetykach w ograniczonym stężeniu. Znajduje się na liście substancji konserwujących dozwolonych do stosowania z ograniczeniami w produktach kosmetycznych.

Propylparaben- konserwant. Składnik dozwolony do stosowania w kosmetykach w ograniczonym stężeniu. Znajduje się na liście substancji konserwujących dozwolonych do stosowania z ograniczeniami w produktach kosmetycznych. Może być stosowany we wszystkich kosmetykach, z wyjątkiem produktów do stosowania w okolice podpieluszkowe u dzieci poniżej 3 roku życia. Jest jednym z najlepiej przebadanych konserwantów. Stosowany jest m.in. w kosmetykach, żywności i lekach.

Butylparaben- konserwuje i zapobiega namnażania się drobnoustrojów

Diazolidinyl Urea- (mocznik diazolidynylowy)- przeciwbakteryjny środek konserwujący.  Jest mieszaniną różnych produktów formaldehydu, w tym polimerów. Może wywoływać zapalenie skóry.  Można go znaleźć w praktycznie każdym rodzaju produktów do pielęgnacji ciała, w tym do twarzy, balsamy, krem ​​do opalania, mycia, szampon, odżywka, krem ​​pod oczy, dezodorant i płyn do płukania ust. Niektóre informacje mówią, że ​​jest zarówno toksyczny i rakotwórczy, głównie ze względu na formaldehyd i zalecają unikanie. Jednak CIR stwierdził, że jest bezpieczny dla produktów kosmetycznych w maksymalnym stężeniu 0,5%.

Camellia Sinensis Leaf Extract- ekstrakt z zielonej herbaty, ma właściwości bakteriobójcze, ściągające, odkażające, oczyszczające, odświeżające, chłodzące, łagodzące i ochronne. Nawilża i tonizuje. Wskazany do pielęgnacji cery zanieczyszczonej, tłustej i trądzikowej, ale również suchej lub odwodnionej czy wrażliwej ze skłonnością do pękania naczyń krwionośnych, podrażnieniami. 

Cucumis Sativus Fruit Extract- ekstrakt z ogórka Cucumis sativus, chroni i odżywia skórę. Działa przeciwzapalnie ściągająco, sprawia, że zmarszczki stają się mniej widoczne a cera wygląda na zdrową. Ma również właściwości rewitalizujące i łagodzące. Wykorzystywany w kosmetykach m.in. do twarzy i w  balsamach.

Tocopheryl Acetate- spełnia kilka wartościowych funkcji, dlatego jest dość chętnie stosowana w produkcji kosmetyków. Ma właściwości konserwujące, przedłuża świeżość kosmetyków, zapobiega utracie koloru i zmianie zapachu substancji tłuszczowych, głównie delikatnych olejów roślinnych wrażliwych na światło, tlen i temperaturę. Opóźnia proces utleniania substancji, a przy tym wykazuje niezwykłe działanie dla skóry, przeciwzmarszczkowe, odżywcze, wzmacniające i ochronne. Poprawia także nawilżenie skóry. Substancja o działaniu antyoksydacyjnym (przeciwutleniającym), hamuje procesy starzenia się skóry wywołane np. promieniowaniem UV lub dymem papierosowym. Jest doskonałym czynnikiem hamującym rodnikowe utlenianie lipidów w naskórku i skórze właściwej.

Parfum- zapach

MAY CONTAIN/ MOŻE ZAWIERAĆ (+/-):

CI 77891-  (Titanium Dioxide)- substancja mineralna, nierozpuszczalna w wodzie. Dopuszczalne, maksymalne stężenie w kosmetyku: 25%. Odbija promienie UV, dzięki czemu skóra nie jest narażona na ich negatywne działanie przyspieszające starzenie, zapobiega poparzeniom słonecznym, przebarwieniom, fotostarzeniu, fotodermatozom, przedwczesnemu starzeniu skóry, powstawaniu wolnych rodników, stresom oksydacyjnym, minimalizuje ryzykoczerniaka i bielactwa. 

Mica-  mika, pigment kosmetyczny stosowany, jako kolorant w kosmetykach do makijażu oraz dających efekt rozjaśnienia lub opalenizny, np. w kremach i balsamach rozświetlających lub brązujących. Występuje w wielu kolorach i wykończeniach. Ma właściwości odbijające światło, dzięki czemu po aplikacji skóra jest optycznie wygładzona, rozświetlona, a zmarszczki i rozszerzone pory mniej widoczne. Znajduje zastosowanie również jako substancja zmętniająca zbyt przejrzyste i klarowne konsystencje kosmetyków, odbija promieniowanie UV, dzięki czemu kosmetyki dłużej zachowują świeżość, a substancje wrażliwe na światło nie ulegają psuciu.

CI 77499-  (Iron Oxides)- czarny barwnik, magnetyk.

CI 77491 - tlenek żelaza, czerwień żelazowa, czerwonobrązowy pigment, minerał trudno rozpuszczalny.

CI 77492- żółcień żelazowa, żółty tlenek żelaza. Żółto-brązowy, pigment, minerał. 

Pierre rene skin balance cover wodoodporny podkład kryjący

                       Moja opinia
Podkład poleciła mi pani z drogerii Natura, nie miałam zbyt wielu produktów tej marki a podkład bardzo mnie zainteresował. Mój odcień to 21 porcelanowy w lato, natomiast zimową porą używam odcienia nr 20 champagne. W upalne dni sprawdza się świetnie. Bardzo dobrze kryje niedoskonałości, wyrównuje koloryt cery i matuje. Dobrze się rozprowadza jest gęstszy kremowy, nie roluje się i nie wysusza. Trzyma się dość długo bo po 12 godzinach moja cera jest cały czas ładna. Trzeba pamiętać, że podkłady kryjące po 3 miesiącach stosowania trzeba na jakiś czas odstawić, by dać skórze odpocząć i pooddychać. Zawiera ekstrakt z zielonej herbaty i ekstrakt z ogórka, nie zapycha i przepięknie pachnie budyniem waniliowym i jest to mój pierwszy podkład o takim zadowalającym zapachu. Opakowanie  jest ogromnym atutem, ponieważ podkład jest w szklanej butelce z wygodną pompką, zawiera 30 ml cena regularna to 35 zł.
Pierre rene skin balance cover wodoodporny podkład kryjący

Brak komentarzy:

Publikowanie komentarza