piątek, 6 kwietnia 2018

Bielenda maseczka peel-off zielona herbata

Bielenda maseczka peel-off zielona herbata


Bielenda maseczka peel-off zielona herbata
Maseczka typu PEEL-OFF przeznaczona do pielęgnacji cery mieszanej , ze skłonnością do błyszczenia, niedoskonałości i przebarwień. Zawiera niezwykle efektywne połączenie skutecznych składników pielęgnujących: antybakteryjnego olejku herbacianego, odmładzającej witaminy E oraz regenerującej witaminy B3.
Wyjątkowo wygodna w użyciu formuła PEEL-OFF nie obciąża skóry, świetnie się rozprowadza, szybko zastyga, tworząc przezroczystą powłokę w kolorze zielonej herbaty, łatwą do ściągnięcia, dającą wizualną poprawę wyglądu naskórka, przy jednoczesnym uczuciu nawilżenia i odświeżenia.
Maseczka nie brudzi rąk, a jej zdejmowanie jest bardzo proste i nie pozostawia na skórze resztek kosmetyku.
Pojemność 2 x 5 g

Działanie
Maseczka rozjaśnia przebarwienia, matuje, ściąga pory i zmniejsza ich widoczność, nawilża i wygładza, zmniejsza występowanie zmian trądzikowych, sprzyja znacznej poprawie wyglądu i kondycji naskórka.
Po usunięciu maseczki odkryjesz prawdziwie piękną cerę. Maseczka bowiem poprzez swoją formułę PEEL-OFF wspomaga usuwanie zanieczyszczeń i martwego naskórka, wygładza i odświeża. Ma właściwości lekko rozjaśniające skórę i hamujące efekty starzenia.
Efekt
Idealnie gładki, odświeżony i nawilżony naskórek, zmiany trądzikowe złagodzone, skóra rozjaśniona i rozświetlona.

Sposób stosowania:
2 x w tygodniu maseczkę nałożyć na oczyszczoną skórę twarzy. Omijać okolice oczu i ust. Pozostawić na 15 minut lub do całkowitego wyschnięcia. Ściągnąć w jednym kawałku. Pozostałość zmyć ciepłą wodą.
Bielenda maseczka peel-off zielona herbata
Analiza składu:

Aqua- woda

Polyvinyl Alcohol- alkohol poliwinylowy, bezbarwna, rozpuszczalna w wodzie żywica syntetycznawykorzystywana głównie do obróbki tekstyliów i papieru.

Alcohol-  alkohole maja silne działanie antybakteryjne, działają odkażająco i zapobiegają rozwojom drobnoustrojów. Ułatwiają rozpuszczanie w kosmetyku składników aktywnych i przyspieszają ich wnikanie w skórę a także zmniejszają lepkość i przyspieszają wchłanianie. Alkohol jest również wysuszający.

Glycerin- silnie hydrofilowa i higroskopijna substancja nawilżająca. Ma zdolność przenikania przez warstwę rogową naskórka, pełni rolę promotora, pomaga substancjom aktywnym przedostać się w głąb skóry, zarazem jest humektantem i delikatnym konserwantem, skutecznym zwłaszcza w kosmetykach z dużą ilością wody. Ma właściwości homogenizowania składników kosmetycznych. Łagodzi podrażnienia, przyspiesza regenerację uszkodzonej skóry, wygładza zmarszczki, zmiękcza naskórek, likwiduje zrogowacenia, kosmetyki z dużą jej zawartością, zwykle są nieco lepkie na skórze. Nie powoduje alergii.

Polysorbate 20- środek powierzchniowo czynny oraz jako środek zwilżający. W swojej oryginalnej postaci, polisorbat to pochodna nieszkodliwego sorbitolu. ”Polysorbate 20″ jest już szkodliwy  gdyż jest traktowany 20 częściami tlenku etylenu, i  ​​może on wówczas być zanieczyszczony 1,4-dioksan, potencjalnie niebezpiecznym. 1,4-dioksan rakotwórczy  łatwo wnika w skórę. Ten składnik jest również związany z alergią skóry.  Umiarkowane dawki mogą powodować podrażnienia. Stosowany również w środkach do prania.  Pomaga uniknąć niespecyficznego wiązania przeciwciał. Wykorzystywany przez filatelistów by usunąć znaczki z kopert oraz do usuwania pozostałości z pieczęci, bez szkody dla samego znaczka.

PEG 40 Hydrogenated Castor Oil- niejonowa substancja powierzchniowo czynna, olej
rycynowy polioksyetylenowany 40 molami tlenku etylenu. Płynna lub półstała, żółtawa substancja o naturalnym, olejowym zapachu, rozpuszczalna w wodzie. Sugerowane stężenie w kosmetyku: Od 1-10%. Pomaga wprowadzić do roztworu wodnego składniki trudno rozpuszczalne, np. składniki kompozycji zapachowej, konserwanty, substancje aktywne. Substancja odtłuszczająca i oczyszczająca.

Camellia Sinensis Leaf Extract- ekstrakt z zielonej herbaty, ma właściwości bakteriobójcze, ściągające, odkażające, oczyszczające, odświeżające, chłodzące, łagodzące i ochronne. Nawilża i tonizuje. Wskazany do pielęgnacji cery zanieczyszczonej, tłustej i trądzikowej, ale również suchej lub odwodnionej czy wrażliwej ze skłonnością do pękania naczyń krwionośnych, podrażnieniami. 

Phenoxyethanol- składnik stosowany jako konserwant lub wspomagacz innych konserwantów, a także rozpuszczalnik konserwantów, np. parabenów oraz jako rozpuszczalnik substancji zapachowych.

Niacinamide- biały, bezzapachowy proszek rozpuszczalny w wodzie lub alkoholu, wrażliwy na silne kwasy- niestabilny w obecności mocnych kwasów. Niacynamid, to jedna z form witaminy B3. W przemyśle jest pozyskiwany syntetycznie, ale jest niezbędny człowiekowi i musi być dostarczany wraz z pożywieniem, występuje w naturze w wielu roślinach. Substancja powinna być szczelnie zamknięta i przechowywana z daleka od światła. Zalecane stężenie w kosmetykach: Od 2-5%, w preparatach leczniczych wyższe. Substancja aktywna o cenionych właściwościach. Stymuluje syntezę kolagenu, działa odmładzająco i przeciwzmarszczkowo. Rozjaśnia przebarwienia, poprawia nawilżenie, wzmacnia barierę lipidową skóry, działa silnie antyoksydacyjnie, leczniczo i przeciwzapalnie i gojąco na skórę trądzikową i z trądzikiem różowatym.

Sodium Hyaluronate- hialuronian sodu  idealny składnik do nawilżania twarzy, skóry całego ciała czy włosów. Nie obciąży, za to pozwoli związać wodę w ich wnętrzu, zapewniając im elastyczność, miękkość i młody wygląd. jest pochodną kwasu hialuronowego, a także naturalnym składnikiem naszych łez, dzięki czemu często używa się go do produkcji kropli do oczu czy płynów do przechowywania i czyszczenia soczewek kontaktowych. Natomiast sam kwas hialuronowy to substancja naturalnie produkowana przez naszą skórę, która zapewnia jej młody i jędrny wygląd, ponieważ:
* ma bardzo silne właściwości higroskopijne, co oznacza, że potrafi przyciągnąć i trwale związać cząsteczki wody w tkance - jego jedna cząstka potrafi przyciągnąć aż 250 cząsteczek wody z otoczenia,
* wchodzi w reakcję z kolagenem i elastyną, dwoma białkami, które odpowiadają za elastyczność i napięcie skóry. Wypełnia on przestrzenie między nimi - razem tworzą rodzaj rusztowania dla tkanki.
Niestety z wiekiem jego produkcja wyraźnie maleje - jego największe stężenie występuje w skórze niemowląt. Ilość kwasu hialuronowego w tkance zmniejsza się też pod wpływem czynników zewnętrznych, przede wszystkim na skutek szkodliwego działania promieniowania UVA i UVB.

Allantoin Melaleuca Alternifolia Leaf Oil- olejek z liści drzewa herbacianego, ma działanie przeciwwirusowe i przecigrzybiczne. Wykorzystywany w leczeniu oraz w produkcji kosmetyków do skóry trądzikowej, tłustej, przeciw potliwości, odświeżających kremów i żeli do ciała i stóp, żeli pod prysznic, szamponów do przetłuszczającej i łuszczącej się skóry głowy, past do zębów, płynów do płukania ust, dezodorantów i antyperspirantów, jako substancja zapobiegająca namnażaniu bakterii i przykrym zapachom. 

Ethylhexylglycerin- konserwant stosowany w technologii kosmetycznej od 1992, wzmacniający działanie innych konserwantów dodanych do kosmetyku. Jest również humektantem, ma delikatne działanie nawilżające, a także poprawia odczuwalność użytkową współobecnych w składzie emolientów.

Xanthan Gum- guma ksantanowa , polisacharyd pochodzenia mikrobiologicznego, hydrokoloid zbudowany z glukozy, mannozy i kwasu glukuronowego oraz częściowo zestryfikowanych kwasów octowego i pirogronowego. Lekki emulgator, zagęszcza konsystencje, podnosi lepkość, stabilizuje. Jako emulgator często wykorzystywany do produkcji kosmetyków o przejrzystej formule, żelowych, lekkich.

Potassium Sorbate- sól kwasu karboksylowego. Występuje w postaci białego, krystalicznego proszku. Używany jest w wielu kosmetykach, m.in. w kosmetykach do makijażu, w kosmetykach pielęgnacyjnych przeznaczonych do skóry i włosów. Substancja konserwująca, która uniemożliwia rozwój i przetrwanie mikroorganizmów w czasie przechowywania produktu. Chroni również kosmetyk przed wtórnym zakażeniem mikroorganizmami które możemy wprowadzić przy codziennym użytkowaniu produktu (np. nabierając krem palcem).

Sodium Benzoate- substancja zabezpieczająca kosmetyk przed wzrostem drożdżaków, bakterii i pleśni. Również konserwant spożywczy. Związek z grupy identyczny z naturalnym polecany przez instytucje certyfikujące do konserwowania kosmetyków naturalnych i organicznych.

Parfum- zapach

CI 19140- tartrazyna, żółcień spożywcza. Służy do nadania substancji trwałego żółtego koloru.

CI 42090- błękit brylantowy FCF. Związek chemiczny. Czerwono-fioletowe granulki z połyskiem metalicznym rozpuszczalne w wodzie i etanolu (nierozpuszczalne w olejach roślinnych)
Bielenda maseczka peel-off zielona herbata

                             Moja opinia
Opakowanie maski to dwie saszetki , opakowanie ekonomiczne i w zupełności starczy na dwie aplikacje. Po nałożeniu na twarz szybko zastyga i dobrze się odrywa. Ma konsystencję kleistego żelu, świeżo pachnie. Po nałożeniu szczypie i nie jest to przyjemne, może to zasługa alkoholu zaraz po wodzie a raczej na pewno…

Brak komentarzy:

Publikowanie komentarza