sobota, 16 grudnia 2017

Be Organic serum pod oczy olej makadamia i centella

Be Organic serum pod oczy olej makadamia i centella

Be Organic serum pod oczy olej makadamia i centella silnie regeneruje, nawilża i uelastycznia delikatną skórę wokół oczu. Dzięki zawartości ekstraktu z wąkroty azjatyckiej pobudza produkcję kolagenu, wzmacnia naczynia krwionośne i poprawia mikrokrążenie, pozwalając uzyskać efekt liftingu już w ciągu 1 godziny od zastosowania.
Be Organic Serum pod oczy olej makadamia i centella


Sposób użycia
Niewielka ilość rozprowadź w okolicach oczu. Stosować rano i wieczorem.

Analiza składu

Aqua- woda

Propanediol- naturalna substancja nawilżająca, emulgująca, poprawiająca konsystencję, doskonały nośnik substancji aktywnych oraz naturalny konserwant, pozyskiwany z ziaren kukurydzy. Propanediol umożliwia wprowadzenie do kosmetyków kwasów oraz innych nierozpuszczalnych lub słabo rozpuszczalnych w wodzie składników aktywnych. 

Glycerin-  silnie hydrofilowa i higroskopijna substancja nawilżająca. Ma zdolność przenikania przez warstwę rogową naskórka, pełni rolę promotora, pomaga substancjom aktywnym przedostać się w głąb skóry, zarazem jest humektantem i delikatnym konserwantem, skutecznym zwłaszcza w kosmetykach z dużą ilością wody. Ma właściwości homogenizowania składników kosmetycznych. Łagodzi podrażnienia, przyspiesza regenerację uszkodzonej skóry, wygładza zmarszczki, zmiękcza naskórek, likwiduje zrogowacenia, kosmetyki z dużą jej zawartością, zwykle są nieco lepkie na skórze. Nie powoduje alergii.

Dicaprylyl Carbonate-  silnie hydrofilowa i higroskopijna substancja nawilżająca. Ma zdolność przenikania przez warstwę rogową naskórka, pełni rolę promotora, pomaga substancjom aktywnym przedostać się w głąb skóry, zarazem jest humektantem i delikatnym konserwantem, skutecznym zwłaszcza w kosmetykach z dużą ilością wody. Ma właściwości homogenizowania składników kosmetycznych. Łagodzi podrażnienia, przyspiesza regenerację uszkodzonej skóry, wygładza zmarszczki, zmiękcza naskórek, likwiduje zrogowacenia, kosmetyki z dużą jej zawartością, zwykle są nieco lepkie na skórze. Nie powoduje alergii.

Simmondsia Chinensis Seed Oil*- wosk jojoba, emolient półtłusty.  chroni przed czynnikami zewnętrznymi takimi, jak wiatr, mróz, klimatyzowane pomieszczenia i zapobiega odparowywaniu wilgoci. Składnik wykazuje działanie łagodzące, uelastyczniające, wzmacniające cement międzykomórkowy skóry, zmiękczające, natłuszczające i lekko nawilżające. Stosowany w różnego rodzaju kosmetykach pielęgnacyjnych, nawilżających, odżywczych, ujędrniających do twarzy, ciała i włosów, regenerujących, do każdego typu skóry. Na włosy działa wzmacniająco i pogrubiająco, a także nabłyszcza je i pomaga w likwidacji łupieżu. Rekomendowany w kosmetykach dla kobiet w ciąży, zapobiega powstawaniu rozstępów. 

Isoamyl Laurate- emolient suchy, wygładza i zmiekcza skórę.Pełni fukcje także rozpuszczalnika , skutecznie zastępuje lotne silikony. Można go znaleźć pośród składników, takich produktów jak: preparaty słoneczne, kosmetyki dla dzieci, olejki do kąpieli, zmywacze do makijażu, aerozole. Stanowi on także efektywny komponent w pielęgnacji włosów. Jest również wykorzystywany jako środek do usuwania wodoodpornego makijażu bez podrażniania oczu.

Lysolecithin-  hydrolizowana lecytyna. Ma właściwości odżywcze, zmiękczające, uzupełnia w lipidy spoiwo międzykomórkowe. Ułatwia wchłanianie substancji aktywnych. Na skórze początkowo daje uczucie lepkości, po czym wchłania się. 

Sclerotium Gum –składnik konsystencjotwórczy i zagęszczający. Reguluje lepkośc kosmetyku.

Sodium Levulinate - sól sodowa kwasu lewulinowego. Stabilizator pH i naturalny konserwant. Wykazuje wysoką skuteczność mikrobiologiczną i zmniejsza ryzyko rozwoju infekcji o podłożu bakteryjnym.

Ribose- węglowodany 5-węglowe i dezoksyryboza są ważnymi składnikami nukleotydów i znajdują się odpowiednio w RNA i DNA.
Cukry znajdujące się w kwasach nukleinowych są cukrami pentozowymi; cukier pentozowy ma pięć atomów węgla.

Macadamia Integrifolia Seed Oil- olej z orzechów makadamii. Posiada działanie uelastyczniające, zapobiega powstawaniu zmarszczek, rozstępów i potrafi rozprawić się z cellulitem. Ma również działanie natłuszczające i nawilżające. Polecany do suchej, łuszczącej się, wrażliwej skóry, łamliwych, kruchych włosów, nabłyszcza je, zmiękcza i wygładza. Olej dobrze się wmasowuje i szybko poprawia wygląd skóry oraz jej kondycję, wyrównuje i nadaje zdrowy połysk, elastyczność, delikatność oraz komfort odżywienia.

Xanthan Gum- guma ksantanowa – polisacharyd pochodzenia mikrobiologicznego, hydrokoloid zbudowany z glukozy, mannozy i kwasu glukuronowego oraz częściowo zestryfikowanych kwasów octowego i pirogronowego. Lekki emulgator, zagęszcza konsystencje, podnosi lepkość, stabilizuje. Jako emulgator często wykorzystywany do produkcji kosmetyków o przejrzystej formule, żelowych, lekkich.

Pullulan- jest węglowodanem pochodzenia naturalnego, wytwarzany przez fermentację przy użyciu grzybów- naturalny. Antyalergiczny, wegański, bez skrobi bez glutenu. Uzywany często w przemysle farmaceutycznym i spożywczym. Ma właściwości prebiotyczne, bezzapachowy i bezsmakowy.

Cyathea Cumingii Leaf Extract - wyciąg z liści paproci Cyathea Cumingii. Posiada właściwości leczące rany. Dzięki unikalnej kompozycji polisacharydów ekstrakt ten jest w stanie uformować elastyczną, odporną i ciągłą folię, która natychmiast napina skórę. Molekularna sieć utworzona na powierzchni skóry poprawia mikrochodność skóry i przedłuża młodzieńczy wygląd poprzez zwalczanie łuszczenia skóry. 
Drobne linie i zmarszczki zostają zredukowane dzięki natychmiastowym widocznym efektom

Sodium Anisate- sól sodu kwasu anyżowego pozyskiwanego z kopru. Jest to bezpieczny konserwant antybakteryjny, który wykorzystywany jest w naturalnych kosmetykach WISE.

Citric Acid - kwas cytrynowy. Jest przeciwutleniaczem. Ma właściwości złuszczające, redukują przebarwienia, wyrównują koloryt i rozświetlają skórę. Posiada właściwości przeciwbakteryjne, odkażające i ściągające. Przywraca właściwe pH skórzę.

Sodium Phytate- sól sodowa kwasu fitowego, naturalny antyoksydant, ma działanie przeciwzapalne i chelatujące. Posiada certyfikat ECOCERT.

Centella Asiatica Extract*-  wykazuje silne działanie przeciwzapalne oraz przeciwdziała uszkodzeniom tkanki skóry w procesie starzenia się. Podobnie jak estrogeny pozytywnie wpływa na metabolizm fibroblastów i syntezę włókien kolagenowych.
Ponadto stymuluje syntezę kwasu hialuronowego odpowiedzialnego za nawilżenie skóry oraz jest drogocennym składnikiem kosmetyków przeciwstarzeniowych.
Centalla asiatica stanowi znany środek o potwierdzonym działaniu regeneracyjnym przepisywanym przez lekarzy od 20 lat (np. leki na gojenie się ran, gdy od skóry wymagana jest wielokrotnie zintensyfikowana synteza włókien kolagenowych warunkująca zasklepienie ubytku).

Glyceryl Caprylate- (pozyskiwany z kokosa)- tłusty emolient, zmiękcza, natłuszcza i zapobiega odparowaniu wody

Cinnamic Acid- kwas cynamonowy. Jest bezwonnym, białym, krystalicznym kwasem, który jest słabo rozpuszczalny w wodzie. Jest stosowany w kosmetyce i medycynie jako środek przeciwbakteryjny.

Levulinic Acid- organiczny kwas levulinowy. Stosowany także w kosmetykach jako konserwant. Kwas ten ma słodki, kremowy i maślany zapach, który stosuje się do utworzenia kompozycji zapachowych karmelu, toffi. Substancja która chroni skórę i włosy.

Sodium Benzoate-  benzoesan sodu .Konserwuje, chroni przed rozwojem drożdży, pleśni, drobnoustrojów, bakterii masłowych i octowych.

Potassium Sorbate -  sól kwasu karboksylowego. Występuje w postaci białego, krystalicznego proszku. Używany jest w wielu kosmetykach, m.in. w kosmetykach do makijażu, w kosmetykach pielęgnacyjnych przeznaczonych do skóry i włosów. Substancja konserwująca, która uniemożliwia rozwój i przetrwanie mikroorganizmów w czasie przechowywania produktu. Chroni również kosmetyk przed wtórnym zakażeniem mikroorganizmami które możemy wprowadzić przy codziennym użytkowaniu produktu (np. nabierając krem palcem).

Alcohol- alkohole maja silne działanie antybakteryjne, działają odkażająco i zapobiegają rozwojom drobnoustrojów. Ułatwiają rozpuszczanie w kosmetyku składników aktywnych i przyspieszają ich wnikanie w skórę a także zmniejszają lepkość i przyspieszają wchłanianie.

Tocopherol-  konserwant substancji tłuszczowych, chroni składniki przed utlenianiem, zmianą zapachu i koloru. Dodatkowo ma działanie silnie antyoksydacyjne, ujędrnia, działa odżywczo i przeciwstarzeniowo na skórę, wzmacnia ściany naczyń krwionośnych, poprawia ukrwienie skóry, chroni przed szkodliwymi czynnikami zewnętrznymi, przyspiesza regenerację np. po poparzeniu słonecznym.

*- surowiec z certyfikatem ECOCERT

Moja opinia
Be Organic to polska marka apteczna oferująca kosmetyki naturalne i wegetariańskie. Serum jest bezzapachowe i ma bardzo lekką żelową konsystencję. Wchłania się błyskawicznie jest dobrą bazę dla korektora, kosmetyk nie wałkuje się na nim.
Zauważyłam, że skóra jest o wiele bardziej nawilżona i napięta.

Serum rozjaśnia też cienie pod oczami, jest wydajny co bardzo mnie cieszy. Plastikowa buteleczka z pompką umożliwia wygodne i higieniczne używanie produktu. Wystarczy pół pompki i taka ilość jest dla mnie  wystarczająca.

Brak komentarzy:

Publikowanie komentarza