poniedziałek, 25 września 2017

Joanna Szampon chmiel i drożdże piwne włosy przetłuszczające się

Joanna Szampon chmiel i drożdże piwne włosy przetłuszczające się

Joanna Szampon chmiel i drożdże piwne włosy przetłuszczające się . Czerpiąc z doświadczeń i tradycji medycyny ludowej stworzyliśmy TRADYCYJNE RECEPTURY zawierające naturalne składniki.

Joanna Szampon chmiel i drożdże piwne włosy przetłuszczające się . Skorzystaj z wieloletnich doświadczeń i mądrości pokoleń i poznaj sprawdzoną receptę na pielęgnacje włosów przetłuszczających się:
Drożdże piwne– bogate źródło witamin z grupy B i aminokwasów, wpływają regulująco na procesy zachodzące na skórze głowy.
Chmiel– wykazuje działanie przeciwłojotokowe i wzmacniające.

Efekty regularnego stosowania szamponu:
·         Dokładnie oczyszczone włosy i skóra głowy
·         Włosy puszyste, lekkie i pełne życia
·         Na dłużej świeże

Joanna Szampon chmiel i drożdże piwne włosy przetłuszczające się
Joanna Szampon chmiel i drożdże piwne włosy przetłuszczające się

Sposób użycia: Niewielka ilość szamponu rozprowadź na wilgotnych włosach, delikatnie wmasuj do uzyskania piany, a następnie obficie spłucz. W razie potrzeby powtórzyć czynność.

Analiza składu:

Aqua
– woda

Sodium Laureth Sulfate
– (sól sodowa),  to substancja myjąca stosowana w wielu różnych produktach, w tym kosmetykach i detergentach przemysłowych. W kosmetykach stosowana jest prawie wyłącznie w produktach spłukiwanych, które mają krótkotrwały kontakt ze skórą. Emulgator O/W. Stosowany jest najczęściej w mieszaninach z substancjami łagodzącymi jego drażniące działanie. Stosowany w produktach do kąpieli, szamponach, preparatach do higieny jamy ustnej i zębów.

Cocamidopropyl Betaine
– substancja myjąca, usuwa zanieczyszczenia z powierzchni skóry i włosów.  Substancja bardzo łagodna dla skóry i błon śluzowych, łagodzi ewentualne działanie drażniące anionowych substancja powierzchniowo czynnych. Substancja pianotwórcza, stabilizująca i poprawiająca jakość piany w mieszaninie z anionowymi substancjami powierzchniowo czynnymi. Pełni rolę modyfikatora reologii (czyli poprawia konsystencję) w preparatach myjących, zawierających anionowe substancje powierzchniowo czynne, dzięki tworzeniu tzw. mieszanych miceli. Kokamidopropylobetaina jest bezpiecznym składnikiem stosowanym przede wszystkim w produktach spłukiwanych. Ze względu na właściwości myjące nie ma zastosowania w produktach pozostających na skórze.

Sodium Chloride
– (chlorek sodu). Nieorganiczny związek chemiczny. Występuje w postaci bezbarwnych kryształów. Dobrze rozpuszcza się w wodzie. Substancja polerująca, ścierająca, redukująca nieprzyjemny zapach. Wpływa na konsystencję kosmetyków, ponieważ posiada właściwości zagęszczające. Stosowana w szamponach, żelach pod prysznic, peelingach. W preparatach do higieny jamy ustnej jest stosowana jako substancja polerująca oraz redukująca nieprzyjemny zapach. Redukuje obrzęk dziąseł, zmniejsza stany zapalne, zwiększa produkcję śliny.

Glycereth-2 Cocoate
– substancja pochodzenia naturalnego – otrzymywana z oleju kokosowego i gliceryny. Zagęszczacz i stabilizator piany. Emulgator, środek kondycjonujący, zmiękczający i natłuszczający.

Cocamidopropylamine Oxide
– substancja biodegradowalna, bezpieczna dla środowiska. Hydrofilowa – rozpuszczalna w wodzie. Odporna na twardą wodę, zawierającą jony wapnia i magnezu.  Zapobiega elektryzowaniu się włosów. Kondycjonuje skórę i włosy – zmiękcza i wygładza. Łagodzi ewentualne drażniące działanie anionowych substancji powierzchniowo czynnych na skórę. Substancja myjąca – usuwa zanieczyszczenia z powierzchni skóry i włosów.

Polyquaternium-7
–  polimer, zostawia powłokę ochronną, nawilża. Poprawia stabilność piany, wpływa na poślizg kosmetyku, przez co zwiększa jego walory aplikacyjne.

Allantoin
– substancja aktywna. Działa przeciwzapalnie, łagodzi podrażnienia, wspomaga procesy regeneracji i odbudowy naskórka, stymuluje proces gojenia się ran. Działa silnie nawilżająco, przez co wywołuje uczucie gładkości na skórze. Zmniejsza drażniące działanie anionowych substancji powierzchniowo czynnych. Wykazuje działanie keratolityczne (usuwa martwe komórki odblokowując pory, pozwalając na wypłynięcie nadmiaru łoju na powierzchnię skóry), wygładzające i zmiękczające. Stosuje się ją w kosmetykach pielęgnacyjnych (do cery wrażliwej, dojrzałej, suchej i trądzikowej), w produktach do pielęgnacji niemowląt (zasypkach, kremach przeciwko PZS), kosmetykach nawilżających do rąk, stóp, preparatach do golenia, a także środków przeznaczonych do higieny jamy ustnej i preparatach po opalaniu.

Faex Extract
– wyciag z drożdży lekarskich piwnych.Zawiera aminokwasy, witaminy z grupy B i skłądniki mineralne. Składnik silnie antyoksydacyjny i odżywczy, zapobiega starzeniu skóry, stymuluje syntezę białek do odnowy, poprawia elastyczność i sprężystość skóry i włosów, wzmacnia. Wykazuje działanie silnie oczyszczające i detoksykujące (tzw. wymiatacz wolnych rodników), antybakteryjne i antyseptyczne, likwiduje zaskórniki, stany zapalne. Ma właściwości złuszczające, wygładza i rozjaśnia, wspomaga likwidację przebarwień, łagodzi podrażnienia i przyspiesza gojenie oraz reguluje pracę gruczołów łojowych, pomaga zmatowić skórę i zwęzić pory. Zastosowanie znajduje zwłaszcza w kosmetykach do cery tłustej, trądzikowej i do tłustej skóry głowy, z łupieżem i problemem nadmiernego wypadania i siwienia. Poprawia także skręt włosów kręconych. Łagodzi objawy wielu chorób skórnych.

Humulus Lupulus Cone Extract-
 wyciąg z chmielu zwyczajnego. Ekstrakt pozyskiwany z szyszek chmielu, rośliny z rodziny konopiowatych, ma postać białego proszku. Zawiera flawonoidy (kwercetynę, kemferol), ksantohumol, trójterpeny, rutynę, taniny, olejki eteryczne, żywice, terpeny i seskwiterpeny, garbniki, związki siarki. Jest bogaty w fitohormony. Sugerowane stężenie w kosmetykach: Od 0,5-5%.  Składnik o działaniu antyseptycznym, oczyszczającym, antybakteryjnym i przeciwgrzybiczym. Stosowany w produktach do mycia i pielęgnacji tłustych włosów. Ma właściwości wzmacniające cebulki włosów, przyciemniające, dodające objętości i nadające połysk. Jest substancją leczniczą, wspomaga leczenie łupieżu i świądu skóry głowy, łagodzi łojotokowe zapalenie skóry ŁZS oraz androgenowe wypadanie włosów. Wykorzystywany także w preparatach przeciwtrądzikowych, działa ściągająco na skórę, zmniejsza łojotok, zwęża pory, przyspiesza gojenie wyprysków i stanów zapalnych. Jest także antyoksydantem, opóźnia procesy starzenia i wiotczenia skóry, hamuje utlenianie witaminy C, przedłuża więc jej działanie, zawiera rutynę wzmacniającą naczynia krwionośne. Zalecany do skóry mieszanej, naczynkowej, trądzikowej i tłustej oraz do problematycznej skóry głowy. Jest to popularny składnik kosmetyków dla mężczyzn, głównie dlatego, że kojarzy się jednoznacznie z piwem, jednakże nie jest składnikiem zarezerwowanym tylko dla płci męskiej, tym bardziej, że ma działanie proestrogenne. Chmiel najczęściej spotykany jest w szamponach.

Propylene Glycol
–  alkohol wodorotlenkowy otrzymywany z ropy naftowej. Jest bezbarwną, bezwonną, oleistą cieczą o słodkawym smaku. Wykazuje wysoką rozpuszczalność w wodzie i alkoholach, dlatego też jest powszechnie używany w kosmetyce. Prócz tego zapobiega wysychaniu kosmetyków, stanowi rozpuszczalnik, pomaga w nadawaniu odpowiedniej konsytencji. Spotkać go możemy w płynach do kąpieli, żelach, piankach, tonikach, pastach do zębów, dezodorantach w sztyfcie, a także w olejkach do masażu i kosmetykach dla dzieci.

Alcohol Denat
– składnik otrzymywany jest z ropy naftowej lub naturalniejszą metodą, poprzez fermentację węglowodanów z roślin, najczęściej zbóż. “Skażenie” w nazwie oznacza, że do alkoholu/etanolu dodawana jest inna substancja, smakowa, zapachowa lub barwiąca o odrażającym smaku i zapachu, takim, który spowoduje odruch wymiotny, bądź w inny sposób odrzuci od spożycia. Stężenie w kosmetykach i preparatach leczniczych może być bardzo wysokie, powyżej 50%.Pełni funkcję skutecznego konserwantu, chroni kosmetyk przed zepsuciem, skażeniem bakteriami, grzybami, drobnoustrojami. Jest też rozpuszczalnikiem wielu substancji nierozpuszczalnych w wodzie czy np. glikolu i tłuszczach. Pomaga składnikom aktywnym przenikać w głębsze warstwy skóry. Ma silne działanie dezynfekujące, niwelujące stany zapalne, ściągające.

Disodium EDTA
- sól dwusodowa kwasu wersenowego, związek kompleksujący jony matali. Zwiększa trwałość kosmetyku, zapobiega zmianom barwy oraz konsystencji produktu gotowego. Wspomaga działanie konserwantów poprzez destabilizację ścian komórek bakteryjnych, w których obecne są jony wapnia. Znajduje zastosowanie również jako środek zmiękczający wodę i dzięki temu pozwala na otrzymywanie klarownych roztworów.

Citric Acid
– kwas cytrynowy- naturalny konserwant. Jest przeciwutleniaczem. Ma właściwości złuszczające, redukują przebarwienia, wyrównują koloryt i rozświetlają skórę. Posiada właściwości przeciwbakteryjne, odkażające i ściągające. Przywraca właściwe pH skórzę.

Parfum
-zapach

Hexyl Cinnamal
– nienasycony aldehyd aromatyczny. Imituje zapach jaśminu. Znajduje się na liście potencjalnych alergenów.

DMDM Hydantoin
– chemiczny środek konserwujący. Wydziela  drażniący formaldehyd. Działa szkodliwie na gruczoły ekrynowe i apokrynowe, zaburza czynności gruczołów łojowych i hormonalnych (dokrewnych). Wywołuje stany zapalne skóry.

Methylchloroisothiazolinone, Metylisothiazolinone–  ich stosowanie zostało zakazane w Japonii i Kanadzie. Substancje konserwujące używane w kosmetykach pod nazwą Kathon CG. Można je znaleźć w szamponach, odżywkach, mydłach, płynach do kąpieli czy kremach do golenia. Te środki konserwujące często podrażniają skórę i wywołują alergie. Badania na zwierzętach wykazały, że mogą uszkodzić komórki w układzie nerwowym. Składnik dozwolony do stosowania w kosmetykach w ograniczonym stężeniu.

                                Moja opinia

Obietnice producenta nawet się sprawdziły. Szampon dobrze oczyszcza moje włosy, pozostawia ładny zapach a efekt odświeżenia utrzymuje się cały dzień. Zapach nie przypadł mi do gustu, ale do tego można się przyzwyczaić. Konsystencja jest żelowa przezroczysta, dobrze się rozprowadza, i pieni. Cena mi odpowiada, jest też wydajny. Opakowanie bardzo ładnie wykonane, estetyczna butelka ładnie opisana. W sumie to dziwny produkt ale mi odpowiada, i jest dostępny nawet w biedronce. Produkt godny wypróbowania

Brak komentarzy:

Publikowanie komentarza